שתף קטע נבחר

מדריך: איך לעצור בכביש מהיר

התאונה הקשה שאירעה אתמול בנתיבי איילון, מעידה על הסכנה הכרוכה בעצירה בכביש מהיר: הקירבה למכוניות הנוסעות במהירויות של 90 קמ"ש ויותר, יוצרת סיכון בטיחותי חמור לנהג ולנוסעים. מה לעשות כשהמכונית מתקלקלת - וחייבים לעצור? מדריך ynet

מדריך ynet: מה עושים אם המכונית מתקלקלת, וחייבים לעצור בכביש מהיר. התאונה שאירעה אתמול (ג') בנתיבי איילון, ובה נפצעה באורח קשה בר בלפר בת ה-21, מעידה על הסכנה הכרוכה בעצירה בכביש מהיר. מחקירה ראשונית עולה כי בלפר נאלצה להחנות את מכוניתה באי-תנועה במחלף קק"ל, בגלל תקלה. נהגת בת 77 שעברה במקום, סטתה ככל הנראה מנתיב נסיעתה ופגעה בה בעוצמה רבה.

 

התאונה אתמול מלבה את חששם של נהגים רבים מפני עצירה בכביש מהיר וסואן, כמו נתיבי איילון. בחברת נתיבי איילון הסבירו היום (ד') ל-ynet כי "בכל מקום שרוחב הכביש מאפשר זאת, ישנם לימין הכביש שוליים ברוחב המאפשר עצירה במקרה של תקלה ברכב". אלא שבקטעים רבים בכביש, השוליים צרים מאוד, ומאפשרים עצירה במרחק קצר בלבד מתנועת המכוניות. אז איך מומלץ לנהוג במקרה של תקלה - ואיפה כדאי לעצור? לפניכם מדריך שימושי.

נתיבי איילון: מה לעשות אם המכונית מתקלקלת? (צילום: עופר עמרם)

 

1. המכונית יכולה להמשיך בתנועה

און יעקבסון, מדריך נהיגה מתקדמת, מסביר כי במקרה של תקלה המאפשרת את המשך הנסיעה - למשל תקר באחד הצמיגים - מומלץ להתקדם עד לאחת היציאות מנתיבי איילון, ובכך להימנע מהעמדת המכונית בשולי הכביש המהיר.

 

"בנתיבי איילון יש מספר גדול יחסית של יציאות, והמרחק ביניהן אינו גדול ברוב המקרים", מציין יעקבסון. "לכן, עדיף להתקדם - בנסיעה במהירות נמוכה, ועם אורות אזהרה מהבהבים - עד אחד המחלפים, ופשוט לצאת מהכביש". במקומות שבהם הכביש רחב מספיק, מומלץ להתקדם באיטיות בשול הימני עד היציאה. אם היציאה רחוקה מדי, מומלץ להמשיך בנסיעה עד נקודת העצירה הבטוחה ביותר: מקום שבו המרחק מהתנועה הוא הגדול ביותר.

 

חשוב לציין כי החלפת צמיג בצד הכביש המהיר אינה מומלצת: השוליים הצרים בחלק מקטעי הכביש יוצרים סיכון בטיחותי ברור לנהג. לכן, כל עוד אפשר להמשיך בנסיעה, מומלץ להתקדם עד היציאה הקרובה. עצה זו נכונה במיוחד בשעות הלילה, אז הסכנה לנהג מתגברת בגלל החשיכה.

 

2. המכונית אינה כשירה לתנועה

כאשר התקלה אינה מאפשרת את המשך הנסיעה, ממליץ יעקבסון על עצירה בשולי הכביש, במרחק הגדול ביותר האפשרי מנתיבי הנסיעה. כדאי גם לזכור כי מומלץ להעמיד את המכונית במרחק גדול ככל הניתן מעיקולים בכביש, כך שלא להפתיע נהגים אחרים.

 

"אם גדר הבטיחות נמוכה, מומלץ לכל הנוסעים לצאת מהמכונית מהדלת שבצד הרחוק מהתנועה, ולחצות את הגדר כך שהיא תחצוץ בינם ובין התנועה בכביש", אומר יעקבסון. "על הנהג ללבוש את האפוד הזוהר, כמתחייב על-פי חוק, ולהציב את משולש האזהרה במרחק גדול מהמכונית - כמה עשרות מטרים, ואף 100 מטר ויותר". הצבת המשולש במרחק גדול, נחוצה בגלל המהירות הגבוהה: במהירות של 90 קמ"ש, עוברת מכונית 25 מטר בכל שנייה.

 

כאשר גדר הבטיחות אינה מאפשרת חצייה, ממליץ יעקבסון לנוסעים להישאר בתוך המכונית: "במקומות כאלה, כדאי להישאר בתוך המכונית, מאחר שהיא מספקת הגנה טובה יותר לנוסעים מאשר עמידה לצד המכונית".

 

לאחר מכן - ולאחר הצבת משולש במרחק מתאים והפעלת אורות אזהרה מהבהבים - מומלץ ליצור קשר עם מוקד החירום של המשטרה, שיכול לסייע במציאת פתרון בטיחותי עד להגעת גרר או ניידת שירות טכני.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אם המכונית יכולה לנסוע: מומלץ להתקדם ליציאה
צילום: גיא רחום
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים