העיירה שלומי תהפוך לעיר עם 25 אלף תושבים
שר הפנים אלי ישי חתם על תוכנית המתאר החדשה ליישוב הצפוני בו מתגוררים כיום כ-6,000 תושבים. בתוכנית: 400 יח"ד לאוכלוסייה הדתית ובנייה לקבוצת יהודים צרפתים, ופיתוח מלונית, חדרי אירוח ואטרקציות תיירותיות
בשורה לתושבי שלומי: העיירה הצפונית בה מתגוררים כיום כ-6,000 תושבים, תהפוך תוך שנים ספורות, לעיר בישראל עם יותר מ-25 אלף נפש. שר הפנים אלי ישי, חתם היום (ד') על תוכנית המתאר החדשה ליישוב, הנמצא בגליל המערבי סמוך לגבול עם לבנון.
"11 שנים של עבודה אינטנסיבית מול משרדי הפנים והשיכון נשאו פרי", מסר ראש המועצה גבי נעמן. "שלומי תהפוך לעיר עם אופי כפרי, אנחנו מדברים על בניינים מדורגים של ארבע קומות, בתים של בני ביתך עבור תושבי שלומי ועבור ילדיהם שחלקם נאלץ לעזוב את היישוב. לצד זאת תהיה הקצאת קרקע להקמת 400 יחידות דיור לאוכלוסייה דתית".
בשלומי מייעדים בנייה עבור קבוצת יהודים צרפתים שהביעו נכונות להעתיק את מגוריהם מצרפת לישראל. במקביל יושם דגש בשנים הקרובות על ניצול הנוף הפסטורלי לפיתוח מלונית, חדרי אירוח ואטרקציות תיירותיות.
"יישום התוכנית שאושרה היום קשה לא פחות מהתכנון", הוסיף נעמן. "תושבי שלומי יזכו לתנאים דומים לערים סמוכות, יהיה מתחם מסחר וקניות, מסוף אוטובוסים פעיל, מקומות בילוי, פארקים ושטחים ירוקים. אנחנו נהיה נותני שירותים של יישובי המועצות הסמוכות לנו: מטה אשר ומעלה יוסף". נעמן הוסיף, כי נציג משרד ראש הממשלה בצפון ישראל קבע סדרת פגישות לחודש הבא, שיספקו תמונה מלאה על ההליכים לקידום היישוב בפריפריה.
התושבים מברכים
שלומי הוקמה בשנת 1956 על ידי עולים ממרוקו ותוניסיה. בשנים שחלפו קלטה כ-1,000 עולים מחבר העמים ובהמשך עשרות זוגות צעירים שהקימו את שכונת שלומית בצפון היישוב. בשלומי אזור תעשייה בו פועלים מספר מפעלים בהם "זוגלובק" ומתכת חניתה.
עד נסיגת צה"ל מדרום לבנון במאי 2000, סבלה שלומי מירי אינטנסיבי של רקטות בידי ארגון החיזבאללה דבר שגבה קורבנות בנפש ונזקים לרכוש. בשנים האחרונות מנסים ביישוב וברשויות הסמוכות להיעזר בתקציבי ממשלה לשיקום ולפיתוח התעשייה, התיירות והחינוך.
מרבית התושבים אינם יודעים עדיין על ההחלטה שהתקבלה היום. אלה ששמעו עליה קיבלו אותה בהתרגשות והביעו תקווה, כי שלומי תזכה אחרי שנים של הבטחות - גם לקיומן.
"בדרך כלל באים אלינו או שנופלת קטיושה או שיש בחירות", אמרה דינה תושבת שלומי מאז אמצע שנות ה-70. "בוא נקווה שהפעם נוכל להבטיח לילדים שלנו עתיד טוב ונצליח לעודד אותם לחזור לכאן אחרי הצבא", הוסיף יצחק לוין תושב שלומי בשני העשורים האחרונים.