שתף קטע נבחר

 

נעצר "מלך הברחות ההרואין" של מכסיקו

משטרת מכסיקו רושמת לעצמה הצלחה נדירה במלחמה העקובה מדם נגד קרטלי הסמים. חוזה אנטוניו מדינה, מי שכונה גם "דון פפה" נעצר לאחר שעמד בראש מערך הברחות מורכב ביותר, שהעביר כ-200 ק"ג הרואין לקליפורניה בכל חודש

הצלחה מקרית, או מהפך במאבק ארוך וקשה? הרשויות במכסיקו הודיעו כי עצרו אתמול (יום ה') את סוחר הסמים הבכיר, שנודע בכינוי "מלך ההרואין", חוזה אנטוניו מדינה, באזור מיצ'ואקן שבדרום המדינה. מדינה עבד עבור קרטל הסמים "לה-פמיליה", וזכה לכינוי משום שלפי החשד נהג להבריח כ-200 קילוגרמים של הרואין בכל חודש לתוך דרום קליפורניה.


באזיקים: חוזה אנטוניו מדינה. מלחמות סמים עקובות מדם (צילום: AP) 

 

המשטרה הפדרלית במכסיקו הודיעה כי מדינה בן ה-36, שגם כונה "דון פפה", חשוד שעמד בראש מערך מורכב ביותר להברחת הסמים מאזור טיחואנה לתוך ארצות הברית.

 קרטלי הסמים במכסיקו עומדים מאחורי רוב "ייבוא" הסמים לארצות הברית, והם פועלים באלימות חסרת מעצורים נגד שלטונות המדינה, שנראה לעתים כי הם חסרי אונים במאבק.

 

מעצרו של "מלך ההרואין" מהווה הצלחה משמעותית למשטרת מכסיקו, שלא פירטה על אופן המעצר של "דון פפה". יום לפני המעצר, ביקרה מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, במדינה והדגישה את חשיבות המאבק משני צדי הגבול נגד קרטלי הסמים שהטילו אימתם על מכסיקו.

 

עלייה של 316% בשנה בניסיונות ההברחה

כמעט 19 אלף בני אדם נהרגו במלחמות הסמים במדינה, מאז הכריז הנשיא, פליפה קלדרון, על המאבק נגד ברוני הפשע בשנת 2006.

 מוקדם יותר החודש הודיעה מחלקת המדינה האמריקנית כי תאפשר לעובדים של ארצות הברית בשש קונסוליות בצפון מכסיקו (טיחואנה, נוגאלס, סיודד חוארז, נואבו לארדו, מונטריי ומטמורוס) להוציא את משפחותיהם מהאזור עד 12 באפריל. 

 

הברחות ההרואין לארצות הברית ממכסיקו התגברו מאוד בשנים האחרונות, ולפי הערכות שפרסם הבית הלבן הכפילו את עצמן בין שנת 2007 ל-2008. הדבר הוביל לירידה במחירי ההרואין בארה"ב ולעלייה במקרי המוות ממנת יתר של הסם. בשנת 2009 החרימה משטרת הגבולות האמריקנית יותר מ-2 מיליון קילוגרם של סמים במעברי הגבול, ולפי נתוניה, ישנה עלייה של 316% בניסיונות להבריח הרואין ממכסיקו לארצות הברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"דון פפה" בידי השוטרים
צילום: AP
כמעט 19 אלף הרוגים בשלוש שנים (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים