שתף קטע נבחר
 

הכי קטן, הכי טעים: 10 מקומות נחבאים

בימים שבהם כל מקום רק רוצה לצמוח ולהפוך לקומפלקס, וכל מסעדה רוצה להתפתח ולהוסיף שולחנות וסניפים, יש כאלה שנותרו זעירים. הנה עשרת המקומות הקטנטנים והדליקטסיים ביותר בסביבה

קצבים בעמק, רמת ישי

כל שני וחמישי מקבלים האחים יאיר ורועי רזניק הצעות להמריא עם השווארמה שלהם למחוזות רחוקים, מגבעתיים ועד לוס אנג'לס (הנכס ליד ארומה אל.איי, מתברר, פנוי‭.(‬ האחים מקשיבים בכובד ראש, מחייכים בנימוס, ותמיד משיבים בשלילה. פירוש המילה "רזניק" הוא חותך בשר, והאחים הם דור שלישי למשפחת קצבים, שרק משכללים את השושלת. הכּוּכוֹן שלהם משתרע בקושי על פני 30 מ"ר, צמוד לאטליז המשפחתי, וההתמחות פה היא בפלאפל ושווארמה. הבשר לשווארמה מגיע כמובן מהאטליז, והוא אינו מתובל - כנהוג בדרך כלל - לפני שהוא עולה לסיבוב הופעות על העמוד. רק אחרי שהוא נפרס לפיסות קטנות בוזקים עליו תערובת סודית, שבה 16 סוגי תבלינים, ומערבבים. התעלול הקטן הזה עושה את כל ההבדל. הבשר הצלוי נדחס לתוך פיתות תימניות שמנמנות, עבודת יד, עם חמוצים, חומוס ורטבים - כולם תוצרת בית. ביס מהקומבינציה ישחרר לכם זרם של אנדורפינים במוח, שיאותתו לכם את המסר הבא: אני שמח. אני ממש שמח. אני הכי שמח ואני רוצה לעבור לגור בתוך הפיתה הזאת.

 

  • קצבים בעמק, האלון 1, תחנת דלק "דלק",‬ רמת ישי. טל'‭.04-9833336 ‬ 


השווארמה של הקצבים (צילום: אלעד גרשגורן) 

 

מפגש הכפר, כפר נין

אל תתנו לחזות הפשוטה של מסעדת מפגש הכפר להטעות אתכם. נכון, זו מסעדת תחנת דלק. והיא גם קטנה, צנועה, לחלוטין בלתי מרשימה, ועוד צמודה למקדונלד'ס. אבל בפנים מחכים לכם אוכל נפלא, שירות מקסים ומחירים זעומים. מדובר בקלאסיקה מזרחית על האש: שיפודי פרגית, קבב, לבבות ודומיהם, חומוס עבודת יד שלא מכביד על הקיבה (הסוד: מקלפים אותו אחרי הבישול‭,(‬ פלאפל ירקרק מבפנים וזהוב מבחוץ שמתובל באיפוק, וסלטים רעננים במיוחד. אם תזמינו רק חומוס, תקבלו סט נחמד של סלט טורקי, חמוצים, סלט עגבניות עם בצל, שלושה כדורי פלאפל ושתי פיתות. כל זה יעלה לכם 20 שקל, כולל חיוך מהבעל-בית, ובקלאווה וקפה לסיום על חשבונו. אין הרבה עסקאות שמשתוות לזה.

 

  • מפגש הכפר, תחנת דלק "דלק",‬ על כביש ‭,65‬ מול מסעדת סהרה, כפר נין. טל' ‭.04-6426033‬


מפגש הכפר (צילום: ערן יופי כהן) 

 

נחמה, תל אביב

המקום של נחמה בכרם התימנים בתל אביב נראה כמטבח ביתי לכל דבר, כולל הכיור והקרמיקות הלבנות. ביום צפוף נכנסים לתוכו לא יותר משמונה אנשים. נחמה נמצאת במיקום חבוי וקטן, למביני עניין. שיפודים או מרק רגל תיאלצו לחפש במסעדות אחרות. פה התפריט מבוסס על בצק. כשכל הנודניקים מתחילים לטעון שבצק זה עסק משמין, מגייסת נחמה את העובדה הניצחת שהתימנים רזים. היא מכינה לחוח, שעולה שלושה שקלים לחתיכה, אך גם לא תוותר על מלווח עם ביצה, שמומלץ לארוחת בוקר. הפתות - מלווח שגרוס עם ביצה ומעורבב עם דבש – הוא מנה אחרונה אידיאלית. בסוף הארוחה חובה לנסות את "קפה נחמה",‬ שהוא למעשה קפה שחור שצבעו לבן, המורכב מתערובת תבלינים. מדי פעם המקום הופך לפרלמנט של התימנים בכרם ופורצים בו ויכוחים שנסובים על מתחים בין פלגים קטנים בתוך העדה התימנית, הבלדים מול העדנים בדרך כלל. טיפ שלנו: כדאי לבחור צד במהירות. וגם אם אין זמן לשבת אצל נחמה, מומלץ לקחת לחוח וללכת לים, שתי דקות משם.

 

  • נחמה, ישכון 10, כרם התימנים, תל אביב.

 

הליצנים, תל אביב

בלי מידע מבפנים, אין סיכוי שתגיעו לחור הזערורי הזה, שחבוי בפסאז' של הנרייטה סולד, ליד איכילוב בתל אביב. בני, הבעלים, ינהל איתכם שיחות משונות עד שיפיק מכם יבבות צחוק בלתי נשלטות, ובמקביל יבחש בסירים לצד בנות משפחתו שמסייעות לו על הכיריים. מה אוכלים? קולאז' עדתי מרהיב של אוכל ביתי: מפרום, גולש, מרק קובה, דג מרוקאי, מוסקה, ממולאים והמצטיין מכולם – מרק חרירה. הביצוע למרק הזה בהחלט קוטף את אחד המקומות הראשונים בתחרויות ליגת החרירה הלאומית. אל תתפלאו אם קצת לפני שתגמרו מהצלחת תבוא מישהי ותמזוג לכם עוד קצת, שתשבעו טוב-טוב. בבוקר תמצאו פה גם שקשוקה ופלאפל, ולקינוח תקבלו תה שיבה ועוגיות מרוקאיות עבודת יד.

 

  • הליצנים, הנרייטה סולד 25, תל אביב. טל' ‭.03-6954041‬

 

אצל הרצל, תל אביב

בבזל ייסד הרצל את מדינת היהודים, אבל בקינג ג'ורג' ייסד הרצל אחר את סצינת הסנדוויצ'ים. כריכי הגורמה שהשתלטו עלינו בשנה האחרונה משכיחים לפעמים את מה שאנחנו יודעים עוד מתקופת כיתה ג‭:4'‬ לא חייבים שבבי כמהין, עלעלי מיקרו וגבעולי אספרגוס חלוטים קלות כדי להכין סנדוויץ' משובח. לפעמים די בחומרי גלם פשוטים. הרצל מכין כריכים באהבה כבר 25 שנה, והוא ממשיך את דרכו של אביו, שעשה זאת מספר דומה של שנים לפניו, בדבקות שמזכירה את "איציק ורותי" משינקין. אחרי שתבחרו את הלחם שבו יבצע הרצל את זממו, תיאלצו להגיע להחלטה גם על ההרכב: פסטרמה? חזה עוף? חביתת ירק? אם, למשל, בחרתם בחזה עוף, הרצל יעביר אותו אל הטוסטר, ובינתיים יתעסק בשאר התוספות והממרחים: גוואקמולי, חצילים כאלה או אחרים, חרדל, מיונז. במהלך מלאכת ההרכבה הוא יוסיף ירקות שהוא חותך במקום – חסה, עגבנייה, בצל סגול או מלפפון חמוץ, יסגור היטב, יהדק ויחלק לשניים. יחד עם הסנדוויץ' תקבלו צ'ופר מכמיר לב: קופסה קטנה עם ארבעה זיתים שמנמנים. את כל התוצרת, שתמורתה תשלמו בין 20 ל‭28-‬ שקל בסך הכל, אפשר לכרסם מעל שולחן בחצר האחורית הקטנטנה.

 

  • אצל הרצל, קינג ג'ורג' 51, תל אביב. טל' ‭.03-5258642‬


הסנדוויץ' של הרצל (צילום: יריב כץ) 

 

מוריס, ירושלים

מנגלואיזם הוא מדע מדויק. טעות אחת קטנה אצל הטורח על המנגל, והעסק עלול להיחרב. מנגלואיד ירושלמי מצטיין במיוחד הוא מוריס ביטון, מלך המנפנפים של מחנה יהודה. במסעדה שלו, אם אפשר לקרוא כך לשני שולחנות, תראו מרצים מהאוניברסיטה לועסים שכם אל שכם לצד מוכרי ירקות מהשוק, וכולם מבסוטים. המסעדה מצויה בין אטליז רפאל לאטליז מזרחי, קרוב מאוד גם לחנות דוד דגים, שמספקת דגים למסעדות הירושלמיות. מכל החנויות האלה מביא מוריס דגים ובשר, שיעלו על מנגל הפחמים שלו וינחתו בצלחות, ריחניים ועסיסיים. כל המנות עולות 50 שקל (מחיר מציאה מטורף במונחים ירושלמיים‭,(‬ והסלטים חופשי. לפעמים, בשעות הערב המאוחרות, זונח מוריס את המלקחיים ומפליא לנגן בעוּד.

 

  • מוריס, החרוב 10, מחנה יהודה, ירושלים.

 

מעדני עדנה, חיפה

בתוך דירונת קטנה ברחוב יפו בחיפה מסתתרת מסעדה שהיא סוד שמור גם בקרב חיפאים: מעדני עדנה. למרות שעדנה מבשלת כבר 35 שנה, יש די הרבה חיפאים שלא שמעו עליה מעולם. אבל לפעמים אין ברירה, אלא לחשוף לעם גם סוד שמור כזה. עדנה מוכתר היא עיראקית, ומוכיחה התמחות מרשימה בסוגים שונים ומשונים של קובה (עם סלק, במיה, קישואים ומה לא‭,(‬ אבל גם מפגינה מיומנות לא פחותה בהתקנת בלינצ'ס, גפילטע פיש, מוסקה, קרעפלך, סיגרים חריפים, והרשימה עוד ארוכה. מדי צהריים מתגנבים לפה חיילים ביחידות מיוחדות של חיל הים, לוקחים לעצמם סכו"ם, מציצים בוויטרינת הסלטים ושומעים מה התבשל היום במטבח. זה המקום לאוכל אמיתי, אוכל טעים של בית, לא מתחכם, לא מפונפן, כזה שאמא מבשלת לילדיה. לסיום גם תקבלו תה עם נענע ומעמול תמרים. המחיר מגרד את ה‭50-‬ שקל מלמטה, ואין מצב שתצאו משם בלי לקחת אוכל הביתה.

 

  • מעדני עדנה, יפו 107, חיפה. טל' ‭.04-8537778‬

 

מרכז הבורקס, יהוד

אין תפאורה מושלמת יותר לבורקס הטורקי של משפחת חזן ביהוד מאשר שוק אשכנזי - אות ומופת לכיעור אדריכלי מתפורר וחרב. בחוץ יש שני שולחנות בסך הכל, שעליהם תוכלו לפזר את פירורי הבורקס הכי טוב בארץ. שני עניינים חשוב להדגיש: המילויים והבצק. פה ממלאים את הבורקס בגבינה ולא בתחליפים, או במילוי כמו מנגולד או תפוחי אדמה, אבל עיקר העיקרים הוא בורקס עם חצילים, שבושלו באיטיות עם בצל ועגבניות. הבצק עצמו עשוי על בסיס שמן, חלילה לא מרגרינה. התוצאה הסופית שווה את פצצת הקלוריות המתקתקת הזאת. עם התוצאות תיאלצו להתמודד אחר כך בשיעורי הספינינג.

 

  • מרכז הבורקס, אשכנזי 3 יהוד. טל' ‭.03-5361649‬


מרכז הבורקס (צילום: טל שחר) 

 

חיים בוקובזה, רמלה

הצירוף שמתאר יותר מכל את האופי הישראלי הוא הביטוי האלמותי "שים, שים‭."!‬ קשה להתאפק מלומר אותו למוכר שמרכיב לכם ברגע זה את הסביח, השווארמה או הסנדוויץ‭.'‬ בטח כשמדובר בסנדוויץ' טוניסאי מצוין כמו זה של חיים בוקובזה ברמלה. ההתלבטות הנצחית בין בגט לפריקסה נוטף שמן נחסכת מכם הפעם, מהסיבה הפשוטה שבוקובזה לא מטגן פריקסה. הבגט, לעומת זאת, טרי ומתפצפץ, ולתוכו מוכנסים בזה אחר זה טונה, לימון כבוש, אריסה (שים, שים‭,(!‬ תפוח אדמה, צלפים וביצה. בקשר לביצה, יש פה עניין קטן: סועדים שרק עושים את צעדיהם הראשונים במגרש הסנדוויץ' הטוניסאי מקבלים ביצה קשה סטנדרטית. המתקדמים, אלה שמבינים באמת, מקבלים ביצה זזה – ביצת עין במצב רייר, המולבשת על הסנדוויץ' ומפזרת את נפלאות החלמון על כל הכבודה הזאת. אקסטרה אורדינר ב‭18-‬ שקל.

 

  • הסנדוויץ' הטוניסאי של חיים בוקובזה, תחילת רח' אסתר המלכה, שוק רמלה. טל'‭.08-9243690 ‬

 

קבב רהט

רהט היא מקום מאובק אמנם, גם לא שיא הטיפוח, אבל בהחלט בר ביקור, ולו רק בגלל הקבב המעולה שתמצאו בכניסה לשוק הירקות. שני שולחנות כתר פלסטיק ומנגל מעשן בפתחו של אטליז, זה כל מה שתראו פה. בעל הבית אמנם מנפנף גם מעל צלעות כבש ושישליק, אבל המלצתנו החמה היא להתעלם מאלה ולדבוק בקבב, שהוא פאר היצירה. בדרך כלל, קבב הוא מהמאכלים האלה שגם יומיים אחרי עוד שולחים לכם תזכורת למה שאכלתם. לא במקרה הזה. פה הקבב אוורירי וטעים, עשוי מבשר טרי מאוד, והתיבול אינו אגרסיבי מדי. ההזמנה הולכת לפי משקל, בסדרות של 250 גרם. על חצי קילו קבב (חמישה-שישה שיפודים‭,(‬ פלוס חומוס, קולה ועגבניות צלויות, לא תשלמו יותר מ‭50-‬ שקל. אם תרצו גם סלט, ידלג הבעל-בית לבסטה הסמוכה, יביא ירקות ויחתוך במהירות.

 

  • קבב רהט, בכניסה לשוק הירקות, מצד ימין, רהט.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים