שתף קטע נבחר

 

המנצח בבחירות בעיראק: "נחזק הקשרים באזור"

ראש הממשלה לשעבר איאד עלאווי הודיע כי ברצונו לפתוח בהקדם במו"מ הקואליציוני לקראת הקמת ממשלה בראשותו. בינתיים, הקואליציה של רה"מ אל-מליכי פתחה במגעים עם רשימה נוספת בניסיון להשיג רוב שיאפשר לה להישאר בשלטון

איאד עלאווי, שהרשימה בראשותו זכתה ברוב המושבים בבחירות לפרלמנט העיראקי, אמר אמש (שבת) כי ברצונו להקים בהקדם האפשרי ממשלה שתחזק את הקשרים עם שכנותיה של עיראק.

 

רשימת "אל-עיראקייה" שבהנהגתו של עלאווי גברה בפער של שני מושבים על קואליציית "שלטון החוק" שבראשות ראש הממשלה נורי אל-מליכי. עלאווי, שיעי חילוני שהצליח לאסוף סביבו תומכים סונים רבים, כבר כיהן כראש ממשלת עיראק בין 2004 ל-2005. רשימתו זכתה ב-91 מושבים בפרלמנט.


חולם על ביטחון לאזרחים. עלאווי (צילום: AP)

 

אל-מליכי סירב אמנם להכיר בהפסדו, אך עלאווי הבהיר כי הוא מוכן לפתוח גם איתו בשיחות על הקמת קואליציה. "ההחלטה של רשימת אל-עיראקייה היא להיות פתוחה למגעים עם כל המפלגות, החל מ'שלטון החוק' של ראש הממשלה נורי אל-מליכי", אמר עלאווי במסיבת עיתונאים. הוא הדגיש כי "עיראק לא שייכת לאף אחד ולאף מפלגה, היא שייכת לכל העיראקים". 

 

עלאווי ניסה להפיג את החשש מסיבוב אלימות נוסף, כפי שקרה בשנת 2005 לאחר שנדרשו חודשים ארוכים להקמת ממשלה. "אנחנו מקווים להקים ממשלה בהקדם האפשרי", אמר, "ממשלה שיכולה לספק ביטחון ולהציע את השירותים הראויים לכל האזרחים".

 

"תלויים ביציבות האזור" 

גורמים רשמיים בקואליציה של אל-מליכי וברשימת "הברית העיראקית הלאומית", שהגיעה למקום השלישי בבחירות, אמרו כי פתחו במגעים על מיזוג ביניהם. אם הדבר ייצא אל הפועל, לגוש זה, שנמצא בקשרים טובים עם איראן השיעית, יהיה כמעט הרוב הדרוש להקמת ממשלה.


תומכיו של עלאווי חוגגים את הניצחון בבגדד (צילום: AP)

 

"הברית העיראקית הלאומית" כוללת בתוכה את התנועה הפוליטית של המטיף האנטי-אמריקני מוקטאדה א-סאדר שלומד באיראן. נציגים מתנועתו ומקואליציית "שלטון החוק" נסעו אמש לאיראן כדי להיפגש עמו.

 

בעוד שאל-מליכי ו"הברית העיראקית הלאומית" נחשבים למקורבים לאיראן,

עלאווי נחשב לפוליטיקאי עם קשרים טובים עם מדינות ערביות. בעבר הוא היה מאוד ביקורתי כלפי טהרן, בשל חימוש המיליציות השיעיות בעיראק, אך מאז ריכך את הטון כלפי הרפובליקה האיסלאמית.

 

היום הוא אמר כי הממשלה בראשותו תפעל לחיזוק הקשרים הפוליטיים והכלכליים עם שכנותיה ותסיים את המחלוקת על הגבולות עם איראן וכוויית. לדבריו, "אסור לשכוח שהיציבות של עיראק תלויה ביציבות האזור".


פורסם לראשונה 27/03/2010 22:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עלאווי. "עיראק לא שייכת לאיש"
צילום: AP
אל-מליכי. יצליח להישאר בשלטון?
צילום: AP
מומלצים