שתף קטע נבחר

 

צהובון בריטי: חשש שישראל זייפה אלפי דרכונים

על פי הדיווח ב"ניוז אוף דה וורלד", סוכני מוסד שפעלו כעובדים בחברות תעופה העתיקו פרטי דרכונים של בריטים שטסו לישראל. בין היתר נבדק האם זוייפו גם דרכונים של בכירים שביקרו בכנס בטחוני שנערך בארץ בספטמבר

סוכנות הביון הבריטית (MI6) חושדת כי עובדים בחברות תעופה שפעלו בשירות המוסד הישראלי זייפו אלפי דרכונים בריטים - שבחלקם נעשה שימוש בחיסול בכיר חמאס אל מבחוח בדובאי. כך דיווח אמש (יום א') הצהובון הבריטי "ניוז אוף דה וורלד". הרשויות בבריטניה בודקות האם הועתקו גם פרטי הדרכונים של בכירים בריטיים שהתארח בכנס ביטחוני שנערך ישראל בחודש ספטמבר.

 

על פי הדיווח, הסוכנים הישראלים פעלו במשך חודשים במסגרת "עבודתם" בחברות תעופה שונות: אזרחי בריטניה שטסו לישראל "סומנו" על ידי סוכני המוסד, ופרטי הדרכונים שלהם הועתקו. השיטה נחשפה כבר בהודעה שהעבירה ממשלת בריטניה לפרלמנט לאחר חשיפת השימוש בזהויות אזרחים בריטים בחיסול, אז נטען כי 12 דרכונים בהם השתמשו המחסלים ששוכפלו בנמלי תעופה שונים בעת שהאזרחים הבריטים היו בדרכם לישראל. הם נלקחו ל"בדיקות" שנמשכו כ-20 דקות בכל פעם.

 

במקביל לחקירה המתנהלת בנוגע לזיוף דרכוני האזרחים הבריטים, שפרטיהם נחשפו עקבות החיסול, בודקות הרשויות בבריטניה האם גורמי הביון הישראלים ניצלו את ביקורם של גורמים בריטיים רישמיים ובכירים בטחוניים בארץ כדי לזייף את דרכוניהם.

 

מקורות משטרתיים בבריטניה סיפרו כי הבכירים עברו בדיקות קפדניות עם הגיעם לארץ. "נאמר לנו שמדובר בבדיקות שגרתיות, אולם הן לא התבצעו במדינות אחרות", טען גורם משטרתי באזני עיתון. "יש כעת חשש ממשי שמסמכיהם של כמה מהגורמים רמי הדרג הללו זוייפו אף הם", הוסיף.

 

בריטניה הביעה מורת רוח רבה מאז נחשף השימוש בזהויותיהם של אזרחיה בחיסול, ופתחה בחקירת הפרשה.

במקביל, נקטה צעדי מחאה כנגד ישראל, בהם גירוש דיפלומט ישראלי המכהן בממלכה, ועל פי דיווחים אינו לא אחר מאשר נציג המוסד בלונדון.

 

עוד דווח כי ישראל לא תורשה להחליף את ראש שלוחת המוסד בבריטניה, אלא אם תעניק ללונדון ערבויות פומביות לפיהן לא ייעשה עוד שימוש אסור בדרכונים בריטיים. בנאום שנשא בשבוע שעבר שר החוץ של בריטניה, דיוויד מיליבנד, מתח השר ביקורת על ישראל וטען כי מדובר ב"זלזול עמוק בריבונותה של הממלכה". הוא הדגיש שהעלבון גדול במיוחד לאור העובדה שישראל היא מדינה ידידותית. מיליבנד ציין כי במהלך חקירת הסוכנות הבריטית לחקר פשיעה חמורה, לא נמצאו קשרים בין החיסול לאף מדינה אחרת מלבד ישראל.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרכונים בריטים בשירות המחסלים
צילום: AFP
מומלצים