שתף קטע נבחר
 

טושיבה Satellite L505-z13: הכוח העממי

טושיבה מציגה נייד פשוט ופלסטיקי מבחוץ – אך רב עצמה ומאוזן מבפנים, אשר על אף חסרונותיו עשוי להתאים לצרכנים רבים. בדקנו

טושיבה היא חברה ידועת-שם, שהצרכן הישראלי מזהה עם איכות וטכנולוגיה מתקדמת. מחשבי החברה דווקא אינם מתאפיינים בפריצות דרך טכנולוגיות – ואף למטה מזה: רוב הדגמים הנמכרים בארץ הם פשוטים ובסיסיים מאוד ביחס להיצע השוק.

 

דווקא משום כך, רבים הצרכנים שמעדיפים מחשבים אלו על פני מתחרים אחרים. עיקר השוק של החברה בישראל הוא בקטגוריית הזרם המרכזי – מחשבי 15.6 בעלי ביצועים מאוזנים ומחיר נמוך למדי.

 

כזה הוא גם דגם Satellite L505-z13 .זהו נייד המשמש כתחליף שולחני, DTR. הוא גדול וכבד מכדי ללוות אתכם לכל מקום, אבל מתאים בהחלט למסעות בין חדר השינה לסלון, או בין הבית והמשרד, אם אתם ממונעים.

 

עיצוב ומבנה

ה-505 הוא מחשב נאה, במבט ראשון. מכסה המסך מעוטר מבחוץ בקווים דקים ועדינים, ובמרכזו כיתוב טושיבה בצורה בולטת, אולי קצת יותר מדי. כשמניחים עליו אצבע מגלים שציפויו המבריק ישמור את טביעתה לנצח (אלא אם תיגאל במטלית).

 


 

כשפותחים את המסך, אפשר לראות שגם מבפנים יש לו את אותו ציפוי מבריק, כעדות לעוד מקרה של חברה שהעדיפה אסתטיקה על מעשיות. בתוך שעה של שימוש, המחשב פשוט התמלא בטביעות אצבע.

 

מדובר בלפטופ עבה למדי – ארבעה ס"מ, ונראה מעט מסורבל ביחס למצאי בשוק. זווית הפתיחה של המסך טובה מאוד, ומתאימה לעבודה על הברכיים. חיבורי המסך נראים נוקשים ועמידים.

 

להצניע את הפשטות

הסאטלייט 505 הוא פלסטיקי מכל זווית וכיוון. התחושה היא של חיסכון, של מחשב נייד לפרולטריון. אמנם לא כל מוצר צריך לשדר יוקרה עם שילובי אלומיניום תעופתי ופאסון של עשרת אלפים שקלים, אולם היצרן יכל להשקיע במעט כדי להצניע את הפשטות. 

 

כפתורי ההפעלה והמולטימדיה שלו הם חיצוניים למקלדת, לצד אפשרויות שנמצאות עליה בתור תפקודי מקשים משניים (FN). עוצמת השמע נשלטת מחוגת פלסטיק זעירה בחזית השלדה, אשר מזכירה יותר ווקמן של פעם מאשר מחשב נייד מודרני.

 

ל-505 יש מסך 15.6 אינץ' בעל רזולוציה מקסימלית של 1366 על 768 פיקסלים. המסך מציג ביצועים לא רעים, צבע עשיר והוא מסתנוור רק מעט בתאורה ישירה.

 

המקלדת מלאה – כוללת מקשי מספרים. היא שטוחה מאוד ונראית מעט דחוסה ממבט ראשון, אך סידור המקשים מצוין ותוך דקות מספר תרגישו כאילו אתם מקלידים על המקלדת השולחנית שלכם.

חוץ מכפתור ה-Enter, שהוא מעט קטן ביחס לסביבותיו, המקשים בגודל סביר. כפתורי הגלילה נמצאים היכן שהם במקלדת שולחנית, ולא ליד החיצים. חבל, שכן יש מעליהם מקום פנוי שיצרנים אחרים ידעו לנצל לשם כך.

 

למקלדת יש משוב לא רע, אך המקשים רעשניים למדי – ומרגישים פלסטיקיים מאוד. גם מסגרת  המקלדת רופפת מעט.

 

משטח העכבר של המחשב אמנם מעט קטן פיזית, אך מדויק בצורה מפתיעה. מחוות הרב-מגע המשולבות בו מגיבות בצורה חלקית בלבד. הוא גם ממוקם מעט שמאלה ממרכז המחשב – בדומה למשטחי דגמים חדשים נוספים של המתחרים.

 

כפתורי העכבר גדולים, עגולים, בולטים ומוכספים ונראים גרוטסקיים למדי. הם גם קולניים מאוד בלחיצה. 

 

מולטימדיה

כמחשב מולטימדיה, ה-505 ללא ספק עושה את העבודה. המסך איכותי, ומציג סרטי HD בצורה חלקה ודינמית, יש לו כונן צורב DVD מובנה (אשר אינו ניתן להסרה, כמו אצל חלק מהמתחרים) ומצלמת רשת ברזולוציה של עד 640 על 480 פיקסלים.

 

תוכלו למצוא בו גם רמקולים חזקים למדי, שאיכותם בינונית ומיקומם קצת תמוה – טושיבה מתעקשת למקם אותם בסמוך לבסיס המסך, בעוד יתר היצרנים למדו שעדיף לשים אותם קרוב יותר למשתמש, בחזית שלדת המחשב.

 

טושיבה כללה בסאטלייט 505  סרגל ווידג'טים להפעלת תכונות שונות של המסך והמצלמה, ביניהן תוכנת אבטחה לזיהוי פנים – כלי שימושי מאוד, שמן הראוי שיהפוך לסטנדרט בכל מחשב נייד.

 

בנוסף, תוכלו למצוא על המחשב גם תוכנה ידידותית לצפיה ועריכה בסיסית של תמונות, נגן מדיה של טושיבה, ותוכנה חביבה להפיכת תמונות וקבצים לפתקים, והצגתם על שולחן העבודה.


רוצים לבדוק אלטרנטיבה? בדקו את פקרד בל Easynote TJ75
 

כמצופה ממחשב תחליף שולחני, יש לסאטלייט מגוון עשיר ושימושי של יציאות וחיבורים – קורא כרטיסים משולב (SD/MMC/MS/MS pro) שלושה שקעי USB, מהם אחד משולב eSata, יציאת VGA, שקע RJ45, שקע HDMI שקעים לאוזניות ולמיקרופון וחריץ למנעול קנזינגטון.

 

נקודה בעייתית היא תחתית המחשב. כדי לסייע בפיזור חום, בנו מהנדסי טושיבה חרכי אוורור בתחתית, אשר חושפים גם את המאוורר וגם את חלקו התחתון של לוח האם לאוויר העולם (ללא הגנת מסננת מתכת – אלא רק רשת הפלסטית של השלדה).

 

בכך, חשוף המחשב לכניסת אבק, לכלוך ורטיבות – דבר שעשוי ליצור קצרים ותקלות חומרה אחרות.

 

ביצועים

ה-505 מכיל מפרט חומרה לא רע, שנראה כאילו הולך ונהיה סטנדרט עבור מחשבי מיינסטרים למיניהם: מעבד אינטל M330 Core i3 במהירות 2.13 גיגהרץ (זיכרון מטמון של שלושה מגהבייט), ארבעה גיגה זיכרון (במהירות 1066 מגהרץ), וכרטיס מסך ATI מדגם Radeon 5165 בעל זיכרון של 1 גיגה ייעודי. הכונן הקשיח הוא בנפח של 500GB ובעל מהירות סיבוב של 5400 סל"ד.

 

מפרט זה מאפשר למשתמשי הסאטלייט 505 להפעיל דפדפנים, תוכנות משרדיות ומולטימדיה בצורה מעולה, ויישומים תובעניים יותר כמו משחקים ותוכנות מקצועיות 'כבדות' בצורה מוגבלת, אך אפשרית. מכאן, ניתן להסיק כי המפרט של ה-505 הוא מאוזן למדי, ומתאים לייעודו בתור מחשב משפחתי.

 

מערכת ההפעלה Windows 7 פועלת עליו בצורה טובה וחלקה, וכמוה גם סרטי HD, דפדפנים עם ריבוי כרטיסיות פתוחות וגם משחק מחשב בן שנתיים פעל עליו היטב, ברזולוציה מקסימלית. כרטיס הרשת של המחשב מעט התמהמה במציאת רשת אלחוטית בחלל סגור – אליה מחשב מתחרה התחבר מייד.

 

מבחנים בתוכנות סינתטיות הראו תוצאות לא רעות – המעבד הגרפי עשה את שלו והציג ציון של 7234 נקודות במבחן 3Dmark06 (המעבד קיבל ציון טוב של 2225). במבחן PcMark05 קיבל המחשב ציון של 6471, שהוא גבוה מהממוצע בקטגוריה.

 

סוללה ופליטת חום

למחשב סוללת ששה תאים אשר קורסת תחת עומס המעבד וכרטיס המסך - ומסוגלת לתת לכם שעתיים וחצי של שימוש מתון למדי (לדוגמה, שילוב של גלישה, תוכנות משרדיות והאזנה למוזיקה). שימוש ספרטני במיוחד יאפשר למתוח את הסוללה בחצי שעה נוספת. ללא ספק מדובר במחשב שלא נועד לצאת לדרכים.

 

רוצים לבדוק עוד אלטרנטיבה? קראו את הביקורת על HP ProBook 4510s


על אף החרכים שחרצו בו מהנדסי החברה - המחשב מתחמם גם במאמץ בינוני, ופולט אוויר חם מהמפלט שלו, הממוקם בחלקו השמאלי. מאידך, פעולתו נשארת שקטה למדי.

 

סיכום

ה-505 הוא מחשב להמונים. עם קצת יומרות כמו מקשי העכבר הכסופים והעיצוב המבריק. אולם הגימורים הם ברמה נמוכה, הפלסטיק זועק מכל פינה ומבחוץ יש הרגשה של מחשב מלפני כמה שנים.

 

מאידך, מבפנים התמונה שונה לגמרי: ביצועיו המאוזנים יספקו את רוב המשתמשים. זהו לא מחשב מבריק, אולם מוצר טוב עבור הקטגוריה אליה פונה – תחליפי שולחני פשוטים.

 

לראייתנו, לא כל מוצר צריך לחולל מהפיכה עיצובית ותפיסתית, ולהיות גאדג'ט – בסופו של דבר, את כבישי הארץ ממלאות מכוניות מאזדה, ולא מרצדס.

 

הסאטלייט 505 הוא מחשב לעם. תג המחיר שלו (דומה לזה של מתחריו), בנוסף להבטחת האחריות המקיפה של טושיבה (אפילו שגם לה יש מגבלות וסייגים) – עשויים להפוך דגם זה להצלחה בשוק המקומי. מי שישמור על המחשב שלו ויישא אותו בתיק אטום ונקי, לא יצטרך להתמודד עם בעיות חומרה שיעמידו אחריות זו במבחן.


Toshiba Satellite L505-13z

 

ציון:


 

יתרונות: ביצועים מעולים, מקלדת

חסרונות: עיצוב פלסטיקי, זמן סוללה קצר, מתחמם

שורה תחתונה: עממי ומשתלם

מחיר מומלץ לצרכן: 4896 ש"ח

מפרט טכני

מידות/משקל: 383 מ"מ x‏ 259 מ"מ x‏ 40.4 מ"מ‏ / 2.9 ק"ג עם סוללת 6 תאים

מעבד: intel Core i3 M330 2.13Ghz

זיכרון: 4GB DDR3, ניתן להרחבה עד 8 גיגה

כונן קשיח: 500GB

תצוגה: מסך בגודל 15.6 אינץ', 1366X768 פיקסלים

מעבד גרפי: ATI Mobile Radeon 5165, בעל זיכרון של 1 גיגה

ממשקים: HDMI,VGA, Esata, 3xUSB, קורא כרטיסים משולב, אוזניות+מיקרופון, חריץ מנעול קנזינגטון, מצלמת רשת
כונן אופטי: צורב DVD מובנה

תקשורת: 802.11b/g/n, Bluetooth

 

לדף המוצר באתר היצרן

 

לכל סקירות הניידים

 

פתחתם כבר תיבה במייל של המדינה?

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טושיבה סטלייט 505: אביר הפלסטיק
מומלצים