וול סטריט סגרה רבעון חיובי: דאו ג'ונס עלה ב-4%
מדד S&P500 התחזק ברבעון ב-4.7%, ומדד נאסד"ק הוסיף כ-5.6%, האג"ח הממשלתיות של ארה"ב עלו בכ-1%, הדולר טיפס ב-4% והגז הטבעי צלל ב-31%
יום המסחר האחרון של הרבעון הראשון בוול סטריט הסתיים אתמול (ד') בירידות שערים קלות, לאחר שבתחילת היום דווח על קיצוץ של 23 אלף משרות בארה"ב בחודש מרס, לעומת צפי לקיצוץ נמוך בהרבה ובציפייה לדו"ח האבטלה הממשלתי בעוד ימיים.
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.47% ל-10,856.63 נקודות, מדד S&P500 ירד ב-0.33% ל-1,169.43 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.53% ל-2,397.96 נקודות.
בסיכום הרבעון הראשון, המדדים המובילים עלו על רקע שיפור בנתוני המאקרו בארה"ב ומחוצה לה, שהעידו על התאוששות איטית אך עקבית בפעילות הריאלית. האירו והגז הטבעי נפלו ברבעון.
מדד S&P500 התחזק ב-4.7% לאחר שהתאושש מהשפל היחסי של פברואר. מדד דאו ג'ונס טיפס ב-4% ונאסד"ק עלה בכ-5.7%. האג"ח הממשלתיות של ארה"ב לכל מועדי הפרעון הניבו מתחילת השנה 0.9%. הדולר התחזק ב-4%, הנפט הוסיף 5.5% ואילו הגז הטבעי צלל ב-31%.
ביום שלישי ננעלו בורסות וול סטריט בעליות קלות שהחלו בשעתיים האחרונות למסחר, לאחר שהתייצבה ברוב שעות היום סביב קו המשווה.
הכלכלן נוריאל רוביני ציין אתמול כי אף שהכלכלות של הודו וסין אינן מספיק גדולות כדי להוביל את הצמיחה העולמית, השווקים המתעוררים נותרו "נקודות אור" בהשוואה לארצות הברית, אירופה ויפן, שעומדות בפני לחץ אינפלציוני. "השווקים המתעוררים רק הולכים וגדלים, ובסופו של דבר הם יעקפו את התמ"ג של ארצות הברית".
מאקרו
סקר ה-ADP לבחינת מצב העבודה במשק האמריקני בסקטור הפרטי שפורסם אתמול לפני תחילת המסחר העלה, כי ירדו בחודש האחרון 23 אלף משרות. זאת בשונה מהערכות האנליסטים לגידול של 40 אלף איש במספר המועסקים. מדד מנהלי הרכש לחודש מרס מעיד על המשך ההתרחבות העסקית בארה"ב, אם כי בשיעור נמוך מהתחזית והוא ירד ל-58.8 נקודות.
עוד נמסר אתמול, כי ההזמנות החדשות שהתקבלו במפעלים בארה"ב גדלו זה החודש שישי ברציפות בפברואר כאשר העסקים שיקמו את המלאים ואותתו על המשך ההתרחבות בסקטור היצרני. לשכת המסחר דיווחה, כי ההזמנות למוצרים ממפעלים גדלו ב-0.6% לאחר עידכון כלפי מעלה של הנתון לינואר לצמיחה של 2.5%. הצפי לפי רויטרס היה לעליה מתונה יותר של 0.5% בלבד.
ביום שלישי פורסם כי מחירי הבתים ב-20 הערים הגדולות בארה"ב עלו ב-0.3% בינואר, לעומת דצמבר, כך עלה ממדד קייס שילר. כמו-כן פורסם כי מדד ביטחון הצרכנים, הבוחן את ציפיות הצרכן האמריקני לגבי יכולותיו הפיננסיות העתידיות, עלה ל-52.5 נקודות - יותר מהתחזיות המוקדמות.
רשות מידע האנרגיה בארה"ב דיווחה, כי בשבוע החולף גדל מלאי הנפט הגולמי ב-2.9 מיליון חביות לעומת צפי לגידול גבוה יותר של 7.3 מיליון. סך המלאי הסתכם ב-354 מיליון - עליה שבועית תשיעית ברציפות. הייבוא גדל ביותר מ-9 מיליון חביות בארבעה מתוך ששת השבועות האחרונים.
מניות במרכז
ביום שלישי דווח, כי האייפון של אפל עשוי להיות מותאם בקרוב לרשת הוויירלס של וריזון ובכך אפל עלולה לסיים את הבלעדיות שנתנה עד כה ל-AT&T על התשתית האלחוטית לטלפון החכם בארה"ב.
טבע מנסה לתקוף את הפטנט של פייזר על הויאגרה לטיפול באין אונות. טבע קיבלה ממנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישור מותנה לשיווק גרסתה לויאגרה והיא מתכננת להשיק את התרופה הגנרית שלה במרס 2012. בתגובה הגישה פייזר, חברת התרופות הגדולה בעולם, תביעה בבית המשפט בווירג'יניה בטענה, כי טבע מפירה פטנט שמגן על התרופה עד אוקטובר 2019. פייזר דיווחה אתמול על היקף התשלומים למרכזים רפואים ועובדי מקצועות הרפואה במהלך המחצית השניה של 2009.
גילת הודיעה אתמול על עסקה נוספת בדרום אמריקה בסכום של מספר מילוני דולרים בודדים. החברה תספק לגורם צבאי את מערכת הסקייאדג'-2 פרי פיתוחה להעברת נתונים בפס רחב.
לאחר עיכוב ממושך, פרסמה תרו את דוחותיה הכספיים לשנים 2006-2004. החברה רשמה הפסד של 82.7 מיליון דולר ב-2006 לעומת רווח נקי של 84 אלף דולר ב-2005 והפסד של 37.5 מיליון דולר ב-2004. מנכ"ל תרו שמואל "מילקי" רובינשטיין אמר אתמול ל"כלכליסט": "העיכוב בפרסום הדוחות נבע מסוגיות שונות שהתעוררו בנושא החזרת תרופות מספקים וכיצד להכיר בהחזרים בשורת ההכנסות. לאחר שהשלמנו את דוחות 2006 אנחנו יכולים כעת לערוך את הדוחות הכספיים לשנים 2007-2009".
איירין רוזנפלד, האישה שתימרנה את ההשתלטות המדוברת של קראפט האמריקנית על קדבורי הבריטית, זכתה להעלאת שכר של יותר מ-40% בשנה החולפת וחבילת השכר הכוללת שלה הסתכמה ביותר מ-26 מיליון דולר. היו"ר של קראפט מזון הפכה לאישיות הבכירה גם בקדבורי לאחר שזו נענתה להצעת רכש של 14 מיליארד דולר. דיווח של החברה לבורסה בארה"ב מאתמול, הצביע על כך שרוזנפלד קיבלה סך של 26.3 מיליון דולר ב-2009 - לעומת 18.7 מיליון דולר בשנה הקודמת.
מנכ"ל קרייזלר סרגי'ו מרצ'יונה אישר ביום שלישי בערב מחדש כי יצרנית המכוניות מתכוונת להגיע לאיזון תפעולי במהלך השנה והיעד שלה הוא מכירת 1.1 מיליון מכוניות חדשות בארה"ב. "אנו בטוחים שנוכל לעמוד ביעדים השאפתניים וברי ההשגה שלנו", אמר מרצ'יוננה במהלך הפורום המוטורי 2010 בניו יורק. "היקף העבודה שנעשתה כדי להגיע לנקודה הזו היה נמוך ממה שרוב האנשים חשבו". מרצ'יוננה הוא גם מנכ"ל פיאט ובשבוע שעבר הצהיר כי החברה האיטלקית תחזיק 35% מקרייזלר בתוך שנתיים.
עוד חדשות בתעשיית הרכב, והטובות תחילה: פורד, קרייזלר ו-GM לא יספגו עלויות חדשות בגלל רפורמת הביטוח הרפואי, כך העריך היום מנכ"ל פורד. מנגד, החדשות הרעות הן שיצרניות הרכב האירופאיות עלולות לספוג עלויות גבוהות בעד 90% בגין מוצרי הפלדה.