רמה"ש נגד טייסים: שביל אופניים או דשא לווילה?
דחפורים פשטו על רחוב השרף בשכונת נווה רום, שתושביו - כך טוענים בעירייה - השתלטו על שטח ציבורי. המשטרה פינתה בכוח שלושה תושבים שסירבו להתפנות, בהם נווט נכה מלחמה בן 75. ראש העיר: לא ייתכן שקומץ יעכב פרויקט ציבורי שמיועד לכלל
עימות לא שגרתי ברמת השרון. אוכלוסיה לא צפויה עמדה מול דחפורים - טייסים בחיל האוויר, המתגוררים בשכונת וילות יוקרתית בעיר, שיצאו להגן על גינות בתיהם מפני הפיכתן לשביל אופניים עירוני. בעירייה טוענים כי מדובר בשטח ציבורי - שהתושבים השתלטו עליו באופן לא חוקי.
במהלך המהומה שהתפתחה במקום, בשכונת נווה רום בפאתיה הדרום-מערביים של העיר, פונו הבוקר (יום ה') בכוח שלושה מתושבי השכונה שמחו נגד הפינוי - בהם גבר בן 75, נווט במיל' בחיל האוויר ששהה בשבי המצרי, נפצע קשה ומרותק לכסא גלגלים.
הדחפורים מול התושבים, הבוקר (צילום: מתי אלמליח)
רחוב השרף נמצא בשכונה הנחשבת לאחת היוקרתיות בארץ ומתגוררים בה, בין היתר קצינים בחיל האוויר, בקבע ובמילואים. בעירייה טוענים כי כמה מתושבי הרחוב השתלטו על קרקעות ציבוריות והפכו אותן לגינות הפרטית שלהם.
ראש העיר, איציק רוכברגר, הסביר: "מדובר בשטחים המיועדים לכלל הציבור, ועליהם על פי התוכניות, צריכים להיסלל שבילי הליכה ורכיבה על אופניים כחלק משבילי עוטפי העיר דרך השדות. מי שמנע עד היום את סלילתם הם תושבי הרחוב - שמתנגדים לפינוי השטחים עליהם הם השתלטו ומעכבים את הפרויקטים".
לדבריו, במקום אמור להיסלל גם כביש שיחבר את העיר עם הסינמה סיטי. כיום עוברת שם רק דרך עפר, שלדברי ראש העיר יוצרת בעיית אבק ואינה בטיחותית.
"שיא האטימות"
באחרונה החליטו כנראה בעירייה להסיר את הכפפות במאבק, והבוקר הגיעו לרחוב משאיות ודחפורים, והחלו בפינוי הצמחייה והכשרת השטח. אולם התושבים לא עמדו מנגד, וכמה מהם יצאו וניסו לחסום בגופם את הדחפורים. בין המוחים היו גם סא"ל במיל' אייל אחיקר, נווט שהיה שבוי במצרים ונפצע קשה.
אחיקר, המרותק לכסא גלגלים, התיישב יחד עם אשתו אסתר בשטח המחלוקת, והשניים סירבו להתפנות. לבסוף פינה אותם כוח משטרה בכוח, ועיכב את שניהם לחקירה. יחד איתם פונה מהמקום טייס נוסף. כל השלושה הם חברי ועד הפעולה של הרחוב נגד פינוי השטחים.
תושבי הרחוב לא מתכוונים לוותר, וטוענים כי מאבקם לגיטימי - בעוד החלטת העירייה לפנותם אינה חוקית. "מדובר בשטחים שהתושבים טיפחו במהלך שלוש שנים ושתלו בהם צמחייה ועצים - והכל בוצע בהסכמת העירייה ומבלי שקיבלו דבר על ההשקעה שלהם", טוען עידו אמבר, המתגורר ברחוב. "התושבים לא השתלטו על הקרקע - הם קיבלו אישור מהעירייה.
כל הנושא נמצא בהליך משפטי, ויש פסק דין של בית משפט שבו נקבע שכל פינוי יהיה בצו של בית משפט".
"אנחנו לא מבינים איך באים בחג ועושים דבר כזה", מוסיף אמבר. "איפה הרגישות? החמור מכל הוא שעוצרים את אייל ואשתו, זוג בן 75 שהוא היה בשבי המצרי. זה דבר שלא ייעשה. זה כבר שיא האטימות".
רוכברגר, מנגד, דוחה את טענות התושבים ואומר כי כל מה שנעשה היום נעשה בצורה חוקית, עם כל האישורים הנדרשים. לגבי העיתוי, אומר רוכברגר כי הוא נבחר בין היתר מתוך הנחה שמרבית תושבי הרחוב לא נמצאים כעת בבתיהם. "ניסינו להידבר עם התושבים, הצענו מספר הצעות - אך הם דחו את כולם", הוא אומר. "לא ייתכן שקומץ תושבים יעכב פרויקט שמיועד לכלל תושבי העיר".