3 מרקים שעושים את הארוחה
רוצים לגוון את ארוחות החג עם מרק חדש ומעניין? הנה שלושה מתכונים שמתאימים לארוחה בשרית או חלבית: מרק בצל סגול עם נטיפי ביצים; מרק ירקות שורש עם פסטו שום ירוק; מרק עוף עם כופתאות קמח מצה ממולאות בחצילים
מרק בצל סגול עם נטיפי ביצים
מתכון של ענת לב ארי, קייטרינג "לואיזה"
המרכיבים (ל-8 מנות):
1/2 כוס שמן זית
4 כוסות בצל סגול פרוס לטבעות
3 כפיות מלח
כפית כורכום
3 כפות קמח תפוחי אדמה
10 כוסות ציר עוף
1/2 כוס מיץ לימון
1/4 כוס סוכר
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
2 ביצים
1 כף עלי טימין (ללא גבעולים)
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- משחימים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את התבלינים וקמח תפוחי אדמה ומערבבים.
- מוסיפים את ציר העוף, מיץ הלימון והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים למרק הרותח תוך כדי ערבוב - כך שנוצרים במרק "נטיפי" ביצים.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה, מפזרים מעל מעט טימין ומגישים.
מרק ירקות שורש ופסטו שום ירוק
מתכון של ענת לב ארי, קייטרינג "לואיזה"
המרכיבים (ל-8 מנות):
2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 שיני שום קלופות
2 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות
6 יחידות ארטישוק ירושלמי
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
10 כוסות ציר ירקות
מלח ופלפל שחור
פסטו שום ירוק:
1 כוס שום ירוק
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
להגשה:
קרם פרש או שמנת חמוצה (מוותרים אם רוצים מרק פרווה)
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- מושחים את הירקות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- עורכים את הירקות בתבנית אפייה ואופים כשעה בתנור שחומם ל-200 מעלות.
- מעבירים את הירקות לסיר, מוסיפים ציר ירקות ומיץ לימון ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים.
- טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר.
- הרוטב: טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון.
- הגשה: יוצקים את המרק לקערות הגשה, שמים כף קרם פרש או שמנת ומעליה 2 כפיות פסטו.
מרק עוף צח עם כופתאות קמח מצה ממולאות בחצילים
מתכון של ענת לב ארי, קייטרינג "לואיזה"
המרכיבים (ל-8 מנות):
1 עוף, מחולק
1 בצל גדול חתוך לרבעים
2 גזרים פרוסים לפרוסות עבות
1 כרשה
2 גבעולי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
צרור עלי פטרוזיליה קשורים בחוט
1 ראש שום
לכופתאות:
3 כוסות קמח מצה
1 כוס שמן
2 כוסות מרק עוף
8 ביצים
מלח ופלפל שחור
למלית:
2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות
2 כפיות גראם מסאלה
שמן זית
4 שיני שום כתושות
1/2 כוס אגוזי מלך
1 כף סוכר
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- הכנת המרק: מעבירים את חלקי העוף לסיר. יוצקים כ-5 ליטר מים ומבשלים עד לרתיחה. מוציאים בעזרת כף את הקצף שנוצר וממשיכים לבשל ולקפות עד שהקצף דליל.
- מוסיפים ירקות וממשיכים לבשל כשלוש שעות על אש קטנה.
- מסננים את המרק במסננת דקה כדי לקבל מרק צלול ומתבלים במלח ופלפל.
- כופתאות: מרתיחים השמן וכוסות המרק, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה. מקררים.
- מלית: מברישים את פרוסות החצילים בשמן הזית. עורכים את הפרוסות על תבנית אפייה, מפזרים סוכר ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שפרוסות החציל מתרככות. מוציאים את החצילים מן התנור ומפזרים עליהם גראם מסאלה. טוחנים את החצילים יחד עם השום במעבד מזון. מוסיפים אגוזי מלך וממשיכים את פעולת מעבד המזון בפולסים עד שהאגוזים טחונים גס.
- הכנת הכופתאות: מחלקים את בצק הכופתאות לכדורים. משטחים כל כדור ביד, מניחים מלית חצילים וסוגרים לכדור. מבשלים את הכופתאות במים עם מעט מלח.
- הגשה: יוצקים את המרק לצלחות, מוסיפים כופתאות ומגישים.