סין: אחרי 6 ימים, קולות נשמעו מהמכרה שהוצף
מירוץ נגד השעון מתנהל מאז תחילת השבוע במכרה פחם בצפון סין, שהוצף לאחר שהכורים פגעו ככל הנראה בפיר שהיה מלא מים. לפחות 153 כורים נלכדו כ-250 מטרים מתחת לפני הקרקע וכ-3,000 מחלצים פועלים 24 שעות ביממה בניסיון להגיע אליהם
כוחות הצלה הפועלים זה היום השישי בניסיון לחלץ 153 בני אדם שנלכדו במכרה פחם בצפון סין, שמעו את קולותיהם של ניצולים דרך הצינורות העולים מבטן האדמה. גורמים רשמיים בבייג'ינג דיווחו בצהריים (יום ו') כי גם מחלצים הפועלים מתחת לפני הקרקע שמעו צעקות מעומק של כ-250 מטרים.
קולותיהם של הכורים הלכודים היא העדות הראשונה מאז אירעה התאונה, לכך שלפחות חלק מהם נותרו בחיים. הכורים נלכדו לאחר שזרם מים חזק הציף את המכרה, שהוא אחד הגדולים במחוז שאנשי. לפחות 138 כורים הספיקו להימלט מהמכרה ולשוב במעליות לגובה פני הקרקע.
"אלו הן חדשות מצויינות, אני שמח מאוד. עבודות החילוץ מתקדמות כעת בקצב מהיר יותר. אנו אסירי תודה על כך" אמר טאנג יינפנג, שגיסו לכוד במכרה. על-פי הערכת הרשויות, המכרה הוצף לאחר שהכורים פגעו בפיר עתיק שהיה מלא במים והכיל ככל הנראה כ-140 אלף מטרים מעוקבים (נפח של כ-55 בריכות שחיה אולימפיות).
כ-3,000 מחלצים פועלים מחוץ למכרה ובמנהרות המובילות לבטן האדמה במשך כל שעות היממה, ועיקר מאמציהם מתרכזים בשאיבה מהירה של המים. "אנו מאמינים שחלק מהכורים שרדו. אנו פועלים כדי לחלץ אותם מהר ככל האפשר", אמר מפקד כוחות החילוץ, ליו דזנג.
למרות ירידה של 18% בשנה שעברה, סין היא עדיין המדינה המובילה בעולם בתאונות המתרחשות במכרות. מרבית התאונות נגרמות עקב פיצוצים לא מבוקרים והצפות, וזאת עקב רמת התחזוקה הירודה של המכרות, חוסר הכשרה מקצועית ושיטות עבודה לא מתקדמות.
מנתוני הרשויות עולה כי בשנת 2009 לבדה נהרגו 2,631 בני אדם בתאונות שאירעו במכרות ברחבי סין - קצב מזעזע של שבעה הרוגים בממוצע ביום. שנת 2002 היתה הקשה ביותר במכרות בסין מבחינה סטטיסטית - 6,995 הרוגים.