שתף קטע נבחר

צילום: שרה גולד

מה עדין, סגלגל ויש לו טעם של אפונה?

האפון הקיפח הוא אביה של האפונה המוכרת לנו מהמרק. הפרח העדין שלו ארגמני ומושך את העין - של החרקים ושלנו - ואת התרמילים הצעירים והרכים אפשר לנשנש בשלמותם, אם אתם לא יכולים להתאפק עד הפסקת האוכל

האפון הקיפח פורח ממש עכשיו - באפריל. אפשר למצוא אותו בעיקר בגליל העליון ובגליל המערבי, ובכל אופן מאזור השומרון וצפונה, ובבקעת הירדן. הצבע הבולט של הפרחים נועד למשוך את הדבורים, שהן המאביקות העיקריות שלו. מהפרח יוצא תרמיל, שכשהוא צעיר ניתן לאכול אותו בשלמותו - ולא רק את גרגירי האפונה שבתוכו. איך הטעם - נסו בעצמכם.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רותם פלדנר
הטעם עדין. גם הפרח. אפון קיפח
צילום: רותם פלדנר
מומלצים