שתף קטע נבחר
 

יוצאים לטיול? ומה עם האוכל?

תכננתם טיול, יצאתם לשטח ואז נזכרתם שלא בדקתם איפה יש מסעדות באזור. אז כדי שלא תהיו רעבים, הנה עשר מסעדות משפחתיות ונעימות הממוקמות לא רחוק ממסלולי טיולים. כפי שפורסם במוסף "מסלול" של "ידיעות אחרונות"

בנחלה | נהריה

אין דרך להגדיר את מסעדת בנחלה, אלא ''פינת חמד‭.''‬ היא חבויה בלב שכונת המגורים רסקו בנהריה, ויש בה כרי דשא מטופחים ורחבי ידיים, גינת תבלינים, חורשת עצי פקאן ואיקליפטוס, והכי הכי: שפע של מתקנים, שישמחו מאוד את ליבם של הפעוטות, בשעה שהוריהם סועדים את ליבם על כיסאות עץ מתחת לשמשיות הלבנות. יש פה נדנדות, בימבות ומגלשות, ואלה יבטיחו לכם כמה דקות של שקט ואפשרות לנהל שיחה יותר מחמש דקות ברציפות.

 

בערב המקום משנה את פניו, על השולחנות מהבהבים נרות ובחוץ נדלקת תאורה רכה. כיוון שהמסעדה ידידותית מאוד לזאטוטים, יש פה ארוחות בוקר שנבנו במיוחד עבורם. למבוגרים יש תפריט מגוּון עם סוגים רבים של סלטים, פסטות, דגים ובשר. הקומבינציה של אוכל טוב ושפע אפשרויות תעסוקה לילדים מבטיחה את האפשרות להעביר פה כמה שעות בכיף גדול.

 

  • בנחלה, יצחק שדה ‭,17‬ רסקו, נהריה, טל' ‭.04-9512074‬ לא כשר.

 

סעודה בגן עדן | צפת

12 שנים עברו מאז עלתה יעל בריגל על הר כנען ופתחה את "סעודה בגן עדן". ‬השם אולי יומרני במקצת, אבל האוכל ממש לא. בריגל היא דור שלישי למסעדניות. סבתה, בתיה, מפעילה מאז 1941 את המסעדה התל-אביבית הנקראת על שמה, המפורסמת בזכות האוכל היהודי הנמכר בה. אמה פתחה את המסעדה "בקצה הנוף" בעמוקה, ויעל, שהגיעה לצפון בעקבותיה, התמקמה על הר כנען.

 

התפריט פה הוא מה שמכונה "חלבידגים" בסגנון איטלקי. כלומר פסטות תוצרת בית, ירקות אנטי פסטי, הרבה דגים בתנור, סלטים גדולים ונדיבים וארוחות בוקר משתלמות. אחד הלהיטים פה הוא הקלצונס: כיסוני בצק ממולאים בגבינה צפתית של המאירי, מבושלים ומטוגנים קלות בחמאה.

 

  • סעודה בגן עדן, הר כנען צפת, טל' ‭.04-6972434‬ כשר.

 

צל תמר | אשדות יעקב איחוד

בלב גן פורח, בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד, מצויה המסעדה הכפרית צל תמר, שהיא מסעדה משפחתית קלאסית. המיקום: בלב עמק הירדן, מרחק כמה דקות נסיעה מהכנרת. יש פה מפלון מים וגשרון עץ, שיחי בננה והרבה ירוק. התפריט מוצלח למדי, ודאי על רקע מיעוט האופציות בסביבה, וידבר כמעט אל כל אחד. ראשונות כמו ירקות אנטי פסטי, לביבות בטטה, סלט קיסר, שרימפס בפנקו וקלמארי פריך. בעיקריות יש קדרות בקר או פירות ים, כבד עם פירה, פרגיות, סטייקים, המבורגרים, דגים ועוד. ילדים יוכלו למצוא פה שניצלונים, נקניקיות והמבורגר – בהנחה שלא יהיו עסוקים בבריכת הדגים המצויה במקום. המחירים סבירים מאוד: ראשונות שאינן עולות על 45 שקלים, ועיקריות העולות מקסימום 92 שקל (רובן דווקא זולות בהרבה‭.(‬ הקינוחים מוצלחים במיוחד, והשירות ידידותי ויעיל. אגב, בצל תמר פועלת גם מעדנייה, ושם תוכלו לקנות יינות בוטיק, גבינות, בשר ופירות ים.

 

  • צל תמר, בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד, טל' ‭.04-6756688‬ לא כשר.

 

מוזה | גן השלושה

הנה עוד מסעדה הנמצאת במקום יפה במיוחד, צופה אל טחנת קמח עתיקה ומפלי מים. מוזה היא מסעדה כפרית בלב גן השלושה – הסחנה. התפריט מבוסס על דגים, סלטים, פסטות ופוקצ'ות. הביצוע סביר, המנות נדיבות והשירות משתדל.

 

הקטנים יוכלו לאכול פה אצבעות דג, פסטות ופיצות. אגב, בכל שבת המקום פועל כמזנון בראנץ' מ‭12:00-‬ עד ‭,18:00‬ עם בוּפה של מיני סלטים, תבשילים ומאפים ‭70)‬ שקל למבוגר, 35 לילד‭.(‬ בכניסה למסעדה יש גלריה, עם יצירות מתחלפות של אמנים מקומיים.

 

  • מוזה, פארק גן השלושה, טל' ‭.04-6060697‬ כשר.


מוזה (צילום: ערן יופי כהן) 

 

משק ברזילי | ירקונה

אם אתם מטיילים עם המשפחה באזור השרון, שימו פעמיכם אל משק ברזילי, מסעדה צמחונית-אורגנית בכניסה למושב ירקונה, הסמוך להוד השרון. השדות בסביבה מלאים כלניות, הירקות האורגניים מלבלבים בערוגות, ואתם יכולים להתרווח ולשתות מיץ תפוזים אורגני שנסחט במקום, בשעה שהזאטוטים נהנים מפינת החי הפועלת במקום.

 

יש כאן ארוחות בוקר המבוססות על פנקייקס מקמח מלא ומאפים שמכינים במקום, סלטים מהירקות המקומיים ומנות עיקריות, כמו קציצות עדשים מונבטות על אורז ויוגורט, קדרת קטניות בציר יין אדום, או פסטה מחיטה מלאה עם מנגולד ופטריות. בקינוחים: עוגת טחינה ותפוחים, טפיוקה עם פירות ועוד. לפני שהולכים הביתה אפשר גם לקטוף ירקות אורגניים ולשלם עליהם בקופה לפי משקל.

 

  • משק ברזילי, בכניסה למושב ירקונה (כניסה דרומית להוד השרון‭.(‬ טל' ‭.09-7453935‬ לא כשר.

 

החצר | ירושלים

בדרך לכותל או ממנו, מרחק 5 דקות נסיעה, מצויה מסעדת החצר, המתמחה בבשר על הגריל, תבשילי קדרה ודגים. אם התברכתם בילדים אנינים, כאלה שמתלהבים כשמגישים להם מנות שאינן שניצל, צ'יפס או נקניקיות, זה המקום המושלם בשבילכם.

 

המנות פה יצירתיות, אבל לא מתחכמות, והשראתן ים-תיכונית במובהק. פלטת המאזטים הצבעונית של המסעדה מפורסמת בכל ירושלים ‭60)‬ שקל‭.(‬ בראשונות יש שקדי עגל עם אספרגוס, ארטישוק ירושלמי ולימון ‭48)‬ שקל‭,(‬ או סאשימי מוּסר עם קלמנטינה, שוּמר וכוסברה ‭54)‬ שקל‭,(‬ ובעיקריות נתח קצבים עם ירקות כתומים פריכים, ציר בקר ופסטו פטרוזיליה ‭124)‬ שקל‭,(‬ או לברק אפוי בקונפי עגבניות שרי, שום, לימון וּורמוּט ‭88)‬ שקל‭.(‬ עסקית הצהריים משתלמת לעומת מחירי תפריט הערב. העיצוב מודרני, חמים ונעים.

 

החצר, דרך בית לחם ‭,7‬ מתחם הרכבת, ירושלים, טל' ‭.02-6719922‬ כשר.

 

נתנאל | מושב סגולה

רוב הסיכויים שטרם יצא לכם לסעוד בחברת כרכרה עתיקה ממצרים, אוסף גרזינים מבלגיה ומכונות תפירה של סבת סבתכם. ירון נתנאל, חקלאי לשעבר, וגם מסגר, נגר וכובש זיתים, החליט יום אחד שכדאי לו לעשות משהו בכל האוספים המשונים שלו, שאותם הוא צובר כבר עשרות שנים. כך הפך את קולקציית המשֹורים העתיקים שלו, מטחנות הבשר הקדומות וסדרה של מגהצי קיטור כבדים, לתפאוּרה מקסימה למסעדה הכפרית שהקים.

 

מסעדת נתנאל מצויה בלב מושב סגולה, והיא, למעשה, מסעדה בעלת שני אגפים: חלבי ובשרי. במסעדה החלבית מגישים ארוחות בוקר, קישים, לזניות ושקשוקות. בבשרית תמצאו סינייה של כבש, פילה מיניון, אנטרקוט בגריל וסלמון צרוב. המנות מוגשות על מחבתות ברזל, לוחות עץ וצלחות ענק. הילדים ימצאו הרבה עניין בשפע החפצים מסביב, ואתם תוכלו ללעוס בנחת ולהשקיף על הסביבה.

 

  • נתנאל, מושב סגולה, טל' ‭.08-8609999‬ כשר.

 

חאן המלך שלמה | פארק תמנע

כל קוץ במדבר - פרח, ובאזור המוגדר שממה קוּלינרית אין לנו אלא לברך על כל מקום שמציע למטיילים משהו לאכול. מסעדת חאן המלך שלמה מצויה לחופו של האגם בפארק תמנע ומוגדרת חלבית-כשרה. האווירה פה שאנטית-מדברית, והמקום מתאים לכל המשפחה. בתפריט תמצאו גבינות עיזים, סלטים, צ'יפס, משקאות וקינוחים.

 

  • פארק תמנע, טל' ‭,08-6316756‬ כשר.


חאן המלך שלמה (צילום: רונן אנגל) 

 

כפות תמרים | קיבוץ אילות

לא תאמינו אילו ארוחות שחיתות מתקיימות בקיבוץ הכי דרומי בארץ. טוב, התחושה היא יותר כמו בחדר אוכל בקיבוץ מאשר במסעדה, כי המקום עצום בגודלו, וכך גם ההיצע של סוגי האוכל. יש פה מזנון חופשי ולארג'י עם בר סלטים ענקי, מרקים, תבשילי קדרה, בשר על הגריל, תבשילים ביתיים כמו חריימה, קוסקוס וקציצות, ממולאים, שפע של תוספות וגם פינת ילדים, שבה תוכלו למצוא שניצלים, נקניקיות, קלחי תירס ועוד. האילתים מתים על המקום הזה, ומשפחות רבות מגיעות הנה בלילות שבת, במקום לטרוח על הסירים בבית. הארוחה הזאת גם חביבה מאוד על המטיילים באזור, אבל אם אתם מחפשים משהו קטן, מעודן ואינטימי, לא זה המקום. 72 שקל לארוחת שישי למבוגר, 60 לילד, ואתם פותרים את בעיית הרעב ליממה הקרובה.

 

כפות תמרים, קיבוץ אילות, ארוחות ערב בתיאום טלפוני עם מרכז ההזמנות: ‭.1-700-710-703‬ כשר.

 

אחלה | אילת

נכון שתמיד אפשר להסתפק בהזמנת פיצה למלון באילת, או לבנות על כך שהבופה העשיר מדי של ארוחת הבוקר יחזיק אתכם שֹבעים עד הערב. אבל אם בכל זאת בא לכם לצאת עם הילדים למקום לא מהודר מדי, ועדיין יעיל ומשביע, לכו למסעדת אחלה. מדובר בשיפודייה לכל דבר, בלי הרבה התחכמויות אבל עם שפע רב. השירות מהיר מאוד, מבחר הבשרים מגוּון והמנות גדולות. המחיר נוטה לכיוון הגבוה. הסלטים בפתיחה, שימו לב, עולים כסף, כך שאם אינכם מעוניינים בהם, כדאי שתציינו זאת מההתחלה, כי הצוות לא תמיד יזכיר לכם.

 

אחלה, קאמן ‭,1‬ מתחם חמאם תורכי, אילת, טל' ‭.08–6342555‬ כשר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים