שתף קטע נבחר
 

השקט שאחרי הסערה: 3 סלטים של שגרה

אחרי שניקינו, בישלנו, אירחנו ובעיקר אכלנו ללא הפסקה, הגיע הזמן להרגיע את הבטן ואת הכיור העמוס בכלים. דנה אלמוסני מכינה 3 סלטים טעימים, קלים להכנה ומרעננים. אז מי אמר ששגרה זה רע?

תודו, רובנו עבדנו קשה בחג הזה. מירקנו, ניקינו, קירצפנו, אירחנו, ובעיקר בישלנו ואכלנו. הרבה. אני אישית בלסתי בלפחות 6 ארוחות עמוסות קלוריות לאורך פסח, ורגע לפני החגים הבאים הדופקים בפתח (יום העצמאות ושבועות), אין זמן מתאים מזה לאתנחתא קולינרית, שתרגיע קצת את הבטן המתהפכת, את הכיור העמוס בכלים ואת תנורי האפייה שעוד פחות מחודש יתחילו שוב לעבוד במרץ.

 

למשימה הזו אני מצרפת הפעם את המטבח הארגנטינאי, וזהו אתגר לא קל כלל, בעיקר בגלל שהמטבח הארגנטינאי המסורתי מציע פחמימות, המון בשר ולא יותר מדי סלטים. ובכל זאת, אחרי פשפוש, חיפוש והרבה גירודי ראש נזכרתי באסאדו (על האש) שכל משפחה ארגנטינאית גאה עורכת לפחות פעם בחודש. הסלטים שמוגשים שם מעטים - סלט חסה עם בצל ועגבניות חתוכות, סלט לבבות דקל עם רוטב אלף האיים וזהו. כמעט. אז לקחתי כמה מהסלטים, פה ושם שיניתי, הוספתי, ובעיקר תיבלתי. אני שמחה להציג בפניכם כמה מתכונים קלים להכנה ובעיקר קלים לבטן, כי מה יותר מרענן ביום אביב מאשר רבעי עגבנייה טרייה מעל ביצה קצוצה וכמה עלים ירוקים מפוזרים בחופשיות?

 

סלט עגבניות

המרכיבים:

1 סלסלה של עגבניות שרי

15 זיתי קלמטה מגולענים

2 שני שום קצוצות

1/2 שורש סלרי חתוך למקלות

2 מקלות סלרי חתוכים דק

1/3 חבילת פטרוזיליה קצוצה

2 ביצים קשות חתוכות גס

לרוטב:

1 כף חרדל

3 כפות שמן זית

2 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כף דבש


(צילום: אסף רונן)

 

אופן ההכנה:

  1. בצלחת הגשה מניחים את העגבניות ובקערה מערבבים את יתר הירקות.
  2. הרוטב: מערבבים בכלי את החרדל, שמן זית, חומץ בלסמי, דבש, מלח ופלפל שחור.
  3. שמים את הירקות מעל העגבניות. מוסיפים את הביצים ויוצקים מעל רוטב. מערבבים ומגישים

 

סלט חסה עם אבוקדו ולבבות דקל

המרכיבים:

1 חסה עגולה שטופה וחתוכה גס

400 גרם לבבות דקל משומרים, חתוכים בינוני

2 אבוקדו חתוכים לקוביות

1 קופסת טונה בשמן

150 גרם עגבניות לחות

מיץ מלימון  אחד

10 זיתים סורים מגולענים (לא חובה)

לרוטב:

2 כפות מיונז

1 כף קטשופ

1 כפית חרדל דיז'ון


(צילום: אסף רונן)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים בעדינות את החסה, לבבות הדקל, אבוקדו, טונה, עגבניות לחות וזיתים. יוצקים את מיץ הלימון מעל. 
  2. הרוטב: מערבבים את המרכיבים בצנצנת ויוצקים מעל הסלט.

 

סלט תפוחי אדמה ושעועית ירוקה

המרכיבים:

5 תפוחי אדמה אדומים, חתוכים לקוביות

400 גרם שעועית ירוקה עדינה

2 ביצים קשות

1/4 חבילה כוסברה קצוצה

3 גבעולי בצל ירוק פרוס או 1 בצל פרוס דק

2 גזרים חתוכים למקלות (או עיגולים)

לרוטב:

1 לימון

1 שן שום כתושה

4-5 כפות שמן קנולה

1/2 כפית סוכר חום

מעט כמון

מלח ופלפל שחור


(צילום: אסף רונן)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים, אך לא מדי.
  2. שמים את השעועית הירוקה במים רותחים ומבשלים כ-5 דקות. מסננים.
  3. שמים בקערה את השעועית ותפוחי האדמה ומוסיפים את יתר המרכיבים (למעט מרכיבי הרוטב). מערבבים בעדינות.
  4. הרוטב: מערבבים בקערית נפרדת (או בצנצנת) את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל. מערבבים בעדינות ומגישים.

 

דנה אלמוסני היא הבעלים של "DADA - בוטיק של טעמים ", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים.

 

אסף רונן - צילום מזון תדמית ופרסום. לאתר שלו הקליקו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים