שניים סוכר: איך מכינים קרמל?
רוצים להכין סירופ קרמל מושלם? השף מאיר דנון מדגים איך עושים את זה, וגם מכין שני רטבים נלווים: קרמל על בסיס שמנת (טופי) וקרמל על בסיס מים
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
הקרמל נועד לתת טעם ייחודי למנה, ואפשר להשתמש בו כמו שהוא, או להפוך אותו לרוטב.
קרמל על בסיס שמנת (רוטב טופי)
המרכיבים:
100 (1/2 כוס) גרם סוכר
200 גרם (3/4 מכל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
-
מקציפים את השמנת לקצפת.
-
שמים מחצית מכמות הסוכר במחבת בשכבה אחת ומבשלים על אש בינונית.
-
כשהסוכר נמס מוסיפים את יתר הסוכר ומערבבים קלות, עד שכל הסוכר נמס.
-
מוסיפים את השמנת המוקצפת ומערבבים בעדינות, עד שבועות האוויר נעלמות והרוטב הופך להיות אחיד וסמיך.
קרמל על בסיס מים
המרכיבים:100 (1/2 כוס) גרם סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
-
מחממים את המים (לא לדרגת רתיחה).
-
שמים מחצית מכמות הסוכר במחבת בשכבה אחת ומבשלים על אש בינונית.
-
כשהסוכר נמס מוסיפים את יתר הסוכר ומערבבים קלות, עד שכל הסוכר נמס.
-
מוסיפים בעדינות ובהדרגה את המים ומערבבים בעדינות, עד שהתערובת אחידה.
השף מאיר דנון הוא המנהל המקצועי ב"בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"
צילום: mct
מומלצים