שתף קטע נבחר
 

טיפ ברגע: איך מכינים עוף צלוי מושלם

השף מאיר דנון מדגים איך צולים עוף שלם בלי הרבה מאמץ, שלב אחרי שלב, כך שייצא שחום מבחוץ ועסיסי מבפנים. בקיצור: מושלם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין) 

 

צלוי עוף בתנור

אני מכין את המנה הזו עם חמאה, אך שומרי הכשרות מוזמנים להשתמש במרגרינה

 

המרכיבים:

1 עוף טרי

100 גרם חמאה או מרגרינה

חופן טימין

חופן רוזמרין

חופן מרווה

חופן פטרוזיליה

מלח

פלפל

 

עזרים: חוט קשירה

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד לעוף ומעבדים עד שמתקבל ממרח.
  2. בחלק של החזה, מפרידים בעדינות את העור של העוף מהבשר ובעזרת כף מורחים את החלק שמתחת לעור בשכבה של הממרח.
  3. בעזרת חוט קושרים את רגלי העוף לגוף. מתבלים במלח ופלפל גם בחלקו הפנימי.
  4. מניחים את העוף בתבנית וזורים מעל מלח, פלפל ומעט עשבי תיבול נוספים.
  5. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כשהוא מונח על רגל אחת, במשך 20 דקות.
  6. הופכים אותו כך שהוא שוכב על רגלו השנייה וצולים 20 דקות נוספות.
  7. משכיבים את העוף על הגב וצולים 20 דקות.

 

השף מאיר דנון הוא המנהל המקצועי ב"בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים