טיפ ברגע: איך מכינים עוף צלוי מושלם
השף מאיר דנון מדגים איך צולים עוף שלם בלי הרבה מאמץ, שלב אחרי שלב, כך שייצא שחום מבחוץ ועסיסי מבפנים. בקיצור: מושלם
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
צלוי עוף בתנור
אני מכין את המנה הזו עם חמאה, אך שומרי הכשרות מוזמנים להשתמש במרגרינה
המרכיבים:
1 עוף טרי
100 גרם חמאה או מרגרינה
חופן טימין
חופן רוזמרין
חופן מרווה
חופן פטרוזיליה
מלח
פלפל
עזרים: חוט קשירה
אופן ההכנה:
- מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים מלבד לעוף ומעבדים עד שמתקבל ממרח.
- בחלק של החזה, מפרידים בעדינות את העור של העוף מהבשר ובעזרת כף מורחים את החלק שמתחת לעור בשכבה של הממרח.
- בעזרת חוט קושרים את רגלי העוף לגוף. מתבלים במלח ופלפל גם בחלקו הפנימי.
- מניחים את העוף בתבנית וזורים מעל מלח, פלפל ומעט עשבי תיבול נוספים.
- צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כשהוא מונח על רגל אחת, במשך 20 דקות.
- הופכים אותו כך שהוא שוכב על רגלו השנייה וצולים 20 דקות נוספות.
- משכיבים את העוף על הגב וצולים 20 דקות.
השף מאיר דנון הוא המנהל המקצועי ב"בישולים , בית הספר הגבוה לקולינריה"
עוף צלוי
צילום: index open
מומלצים