הסניגור: משפט קם מסוכן לעיתונות ולדמוקרטיה
פרקליטה של החיילת המשוחררת הנאשמת בעבירות ריגול חמורות כינס מסיבת עיתונאים וטען כי היא "ישראלית, ציונית, מלח הארץ ומתנגדת לסרבנות". הוא הדגיש כי הכתבה שפורסמה עברה צנזורה: "בשום שלב לא נגרם נזק לבטחון המדינה, אחרת היא לא היתה חוזרת לביתה"
החיילת המשוחררת שמואשמת בריגול משיבה לראשונה להאשמות נגדה. פרקליטה של ענת קם, עו"ד איתן להמן, טוען כי בשום שלב בפרשה החמורה לא נגרם נזק לבטחון המדינה. "אני מנוע מהתייחסות לפרטים, כי החומר לא בידינו", אמר במסיבת עיתונאים שכינס אחרי הצהריים (יום ה'). "בשום שלב לא נגרם כל נזק לביטחון מדינת ישראל". הוא הוסיף: "כל הכתבות שפורסמו עברו צנזורה, דהיינו הצנזורה הכירה שאין מדובר בביטחון המדינה".
הוא הכחיש כי קם נמנית בשורות השמאל הקיצוני. "המשפט הזה הוא נגד העיתונות הישראלית כולה ולא רק נגד ענת. חשוב להדגיש שענת אינה נמנית על קבוצה פוליטית קיצונית. איו לה כל חלק עם קבוצות קיצוניות. מדובר בנערה ישראלית, ציונית, מלח הארץ ומתנגדת לסרבנות, ולפיכך אני רואה את המשפט הזה כמשהו שמסכן את הדמוקרטיה".
פרשת קם - כל העדכונים ב-ynet:
- פרשנות: קם על יוצרו / רון בן-ישי
- ענת קם במעצר בית: היה אצלנו כזה חוסר מידור
- פרקליטו של בלאו: השב"כ מפר הסכמים חתומים
- 4 חודשים במעצר בית: רק לישראלים לא סיפרו
- "השב"כ איים על עיתונאי הממלא את שליחותו"
"מבלי להיכנס למסמכים, ניתן לומר בוודאות כי כל המסמכים שפורסמו על ידי בלאו (כתב "הארץ" - ש.ג) עברו את הצנזורה", אמר פרקליטה של קם.
עו"ד להמן מחה על כך שבפרשה נעשו "כמה פעולות לא שגרתיות" וטען כי שלושה חודשים לאחר הגשת כתב האישום - ההגנה עדיין לא קיבלה את חומר הראיות. עוד ציין כי "לו היו גורמי אכיפת החוק סבורים שהפרשה כה חמורה אף אחד לא היה מתיר לענת לחזור לביתה ולעבוד במקצועה". הוא מתח ביקורת על צה"ל, שלא דאג לשמור על המסמכים. "המסמכים היו חשופים ללא אבטחה מינימלית. אם יש חומר כל כך מסוכן - מדוע הוא לא אובטח?"
"זוכת פרס נובל ועוכרת ישראל"
לאחר מכן, בשיחה עם ynet, סיפר עו"ד להמן מה עושה קם בחודשים האחרונים. "היא נמצאת בביתה ומשתדלת לקיים אורח חיים תקין, שכולל שיחות עם חברים ושימוש באמצעי התקשורת.
היא גם המשיכה לעבוד בתקופה הראשונה של הפרשה, היא שאבה המון כוחות מהסביבה, המשפחה וחבריה הקרובים שתומכים בה לאורך כל הדרך".
הוא סיפר כי קם זוכה לתמיכה רבה ואמר כי הטוקבקים הרבים שפורסמו באתרים זרים שימחו אותו, והיא החליטה לא להתייחס לכולם כדי "לא להשתגע". "אתרי שמאל הפכו אותה לזוכת פרס נובל ואילו טוקבקיסטים מהימין הפכו אותה לעוכרת ישראל וזה חבל משום שלא מדובר במעשה פוליטי או קיצוני אלא ברצון להעביר מידע לציבור הישראלי".
מקורב לקם הוסיף, כי בסביבתה הקרובה מפחדים כי מערכת המשפט וגם השב"כ יהפכו אותה לקורבן בשל צווי איסור הפרסום הגורפים והעץ הגבוה שטיפסו עליו. "אנחנו מקווים שאנשים יבינו כי לא מדובר במעשים הקיצוניים אותם מייחסים לה. שהם יזכרו שכל הסיפורים עברו את אישור הצנזורה ובסופו של דבר ישפטו אותה משפט אמת".
2,000 מסמכים מלשכת האלוף
לטענת השב"כ והפרקליטות, קם - ששירתה כפקידה בלשכתו של אלוף פיקוד המרכז לשעבר - גנבה למעלה מ-2,000 מסמכים צה"ליים סודיים כשהייתה חיילת. את המסמכים האלה - כולם או לפחות חלקם - מסרה לעיתונאי בעיתון "הארץ", אורי בלאו. הוא ביסס עליהם כתבות שפרסם, בהן כתבת תחקיר בנושא חיסול מבוקשים שפורסמה לפני כשנה וחצי.
עוזרו של היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, הסביר במכתב ששלח
לאגודה לזכויות האזרח, כי חקירת הפרשה התנהלה תחת צו איסור פרסום "על מנת למנוע שיבוש חקירת העבירות החמורות ביותר שבוצעו לכאורה בעניין, ועל מנת למצות את האפשרות להחזיר לידי מערכת הביטחון את המסמכים הרבים שנגנבו מצה"ל".
בהודעה שפרסם היום משרד המשפטים נכתב כי לאחר הגשת כתב האישום נגד ענת קם, הדגישה המדינה בפני בית המשפט כי לטעמה יש אינטרס ציבורי בפרסום הפרשה, "אך העת לכך טרם בשלה משום שהחקירה נמשכה גם לאחר הגשת כתב האישום נגד קם.
Read this article in English