פרשת הסחר באיברים: "לא נותנים לפגוש עו"ד"
בני משפחתו של תת-אלוף במיל' מאיר זמיר טוענים, כי הוא ביקש לעזור לאנשים וכל מה שעשה היה במסגרת החוק. הם טוענים כי המשטרה לא מאפשרת לו להיפגש עם עורכי דינו, אך במשטרה מכחישים
נפגש או לא נפגש? כמה ימים לאחר שהתפוצצה פרשת הסחר באיברים, מפנים בני משפחתו של תת-אלוף במילואים מאיר זמיר, אחד החשודים המרכזיים בפרשה, אצבע מאשימה כלפי המשטרה. לטענתם, למעט בדיון בהארכת מעצרו הוא לא זכה לפגוש את עורך דינו. לטענתם, במשטרה לא טורחים לעדכן אותם היכן הוא. "לאדם ששירת כל חייו את המדינה הזאת, צריך שייתנו את המינימום - זכות הבסיסית לראות עורך דין", אמרה בתו קרן, שטוענת כי אביה רצה לעזור לאנשים. במשטרה מכחשים את הטענות ואומרים כי איש לא מנע מזמיר לראות את עורך דינו.
ביום רביעי הותרה לפרסום פרשיית הסחר באיברים, ממנה עלה החשד, כי רשת שבראשה עמד זמיר נהגה במשך שנים לאתר אנשים הזקוקים להשתלת כליה, תמרות סכומים של עשרות אלפי דולרים, להטיסם לבתי חולים בעולם, תוך כדי
שהם מאתרים אנשים שמוכנים למכור את כליותיהם. אחדים מהם דרשו מחירים נמוכים במיוחד. לאותם אנשים הוציאו את הכליה, אולם כששבו ארצה לא זכו לראות את הכסף. בית משפט השלום האריך את מעצרם של ששת חברי הרשת.
בני משפחתו של זמיר טוענים, כי על אף שאחת החוקרות יצרה איתם קשר ושאלה האם עורך הדין בדרך - היא סירבה לתת להם את מספר הטלפון שלה.
עורכי הדין הגיעו לכלא צלמון - שם נאמר להם שזמיר נמצא בנצרת. כאשר הם הגיעו לנצרת נמסר להם כי הוא במטה בחיפה. "אני בטוחה שאבא שלי לא נעלם, האדמה לא בלעה אותו. במשטרה פשוט בוחרים להתייחס אליו באופן משפיל", אמרה הבת. "לא יכול להיות שארבעה עורכי דין יטורטרו בכל רחבי המחוז הצפוני, כשהחוק קובע שאנחנו אמורים להיפגש עם מרשנו ללא דחוי", אמר אחד מעורכי הדין, ברק נוראלי.
"ביקש לעזור לאנשים"
במקביל, טוענים בני משפחתו של זמיר כי שכל מה שעשה אביהם היה במסגרת החוק. "אבי לא מכיר אף אחד מהמעורבים בפרשה ובית המשפט עוד יבין שאין לו שום קשר לחשדות המיוחסים לו. אבא עשה את הכל מהמקום בו ביקש לעזור לאנשים", אמרה בתו.
במשטרה דוחים את הטענות על הסף. ראש מפלג הונאה צפון, רב פוקד אהרון גלאור, אמר ל-ynet: "איש לא העלים אותו או מנע מהם לפגוש אותו. הוא יצא לחקירה מכלא צלמון וחזר לאחר מכן. אנחנו לא חייבים לתת להם דיווח מתי אנחנו מוציאים אותו ולכמה זמן".
לגבי החשדות, קצין המשטרה הוסיף: "אולי הוא ביקש לעזור לאנשים שהיו זקוקים להשתלה, אך לאותם מסכנים שקצרו להם את הכליה הוא שכח לעזור. העזרה שלו לא היתה לשם שמים, הוא קיבל עבורה הרבה מאוד כסף".
ביום ראשון צפויה המשטרה לעצור מעורבים נוספים בפרשה. אתמול אמרו במפלג הונאה צפון, כי בשבוע הבא יוצגו פרטים נוספים שיילמדו מי הוא אותו גיבור ישראל - שקיבל במלחת יום הכיפורים את איתור העוז. ביום שני צפויים להגיע להארכת מעצרו של זמיר עשרות מחבריו לקבוצת "טייגר". החברים יילבשו חולצות עליהם נכתב "פלוגת טייגר 1973 כאן תחנות טייגר, אנחנו מאחוריך".
Read this article in English