שתף קטע נבחר

 

ה"ג'יינס": ישראל המעצמה הגרעינית ה-6 בחוזקה

ערב פתיחת ועידת הגרעין הבינלאומית בוושינגטון, מפרסם המגזין הביטחוני המוערך בעולם כי מומחים מעריכים שלישראל בין 100 ל-300 ראשי נפץ גרעיניים, מספר דומה לזה שיש לבריטניה. על-פי הדיווח, ישראל יכולה לחמש טילי יריחו בראשי נפץ גרעיניים, אך גם לשגרם ממטוסי קרב

מקום בצמרת הגרעינית בעולם? כשברקע ביטול נסיעתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לוושינגטון לוועידת הביטחון הגרעיני שתיערך בשבוע הקרוב - מפרסם היום (שבת) המגזין הביטחוני המוערך בעולם "ג'יינס", כי ישראל היא המעצמה הגרעינית השישית בחוזקה בעולם. ישראל נוקטת במדיניות עמימות בנוגע לגרעין ומעולם לא אישרה כי ברשותה נשק גרעיני.

 

על-פי הדיווח ב"ג'יינס", המתבסס על הערכות של מומחי ביטחון בריטים, לישראל יש

 בין 100 ל-300 ראשי נפץ גרעיניים, דבר ששם את המדינה בצמרת הרשימה של המדינות - בערך באותה רמה כמו בריטניה.

 

מכון ללימודים אסטרטגים בלונדון מעריך כי לישראל יש "יותר מ-200 ראשי נפץ גרעיניים, שיכולים להיות מורכבים על טילי קרקע-קרקע יריחו 1 לטווח קצר ועל טילי יריחו 2 לטווח בינוני. בנוסף, מוסד שהקים טד טרנר - מייסד רשת CNN - מעריך כי לישראל בין 100 ל-200 ראשי נפץ גרעיניים.

 

בג'יינס טוענים כי ישראל מסוגלת לשגר את ראשי הנפץ הגרעיניים בעזרת טילי יריחו 2, המגיעים לטווח של 4,500 קילומטרים וטילי יריחו 3 המגיעים למרחק של 7,800 ק"מ. על-פי הדיווח, ישראל יכולה לשגר את הנשק הגרעיני ממטוסי קרב מסוג F-16, וגם מצוללות - דבר שנותן לה את ההזדמנות ל"מכה שנייה", אם חלילה תותקף.

 

לגבי ביטול נסיעתו של נתניהו לוושינגטון, הסביר גורם מדיני בכיר בירושלים כי "התקבלו דיווחים על כוונותיהן של מדינות שונות שיגיעו לוועידה בוושינגטון לחרוג מנושא מניעת הטרור הגרעיני". "מדינות אלה", האשים הגורם, "מתכוונות לנצל לרעה את המעמד כדי לנגח את ישראל. ראש הממשלה הביע מורת רוח מכוונה זו של אותן מדינות ולכן לא ייסע".

 

אתמול אמר ג'ים ג'ונס, היועץ לביטחון לאומי של נשיא ארה"ב, כי

 לישראל עדיין תהיה משלחת "משמעותית" לוועידה. בראש המשלחת יעמוד סגן ראש הממשלה, דן מרידור.

 

השבוע חתמו נשיא ארצות-הברית ברק אובמה ונשיא רוסיה דימיטרי מדבדב על האמנה החדשה לצמצום מאגרי הגרעין של מדינותיהם. המסמך שעליו חתמו אובמה ומדבדב מחייב את הצדדים להקטין בשליש את הארסנל ההרסני. מספר ראשי הנפץ הגרעיניים יקוצץ ל-1,550, כמות המשגרים הזמינים מהיבשה והים תקטן ל-800, וכמות המפציצים הזמינים להפצצת גרעינית ייקטן ל-70. מדובר בהסכם שיחליף את אמנת START שעליה חתמו ב-1991 ג'ורג' בוש האב ומיכאיל גורבצ'וב.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הכור בדימונה. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים