רב הדר: מוס שוקולד וקליפות הדרים
רוצים קינוח אלגנטי עם טעם ממכר? השף יוסי שטרית מכין מוס שוקולד על בסיס אגוזי לוז, שקדים וקקאו. ללקק את האצבעות
מוס שוקולד והדרים
מתכון של השף יוסי שטרית, מסעדת "ויולט"
המרכיבים:
לבסיס:
2 כפות קקאו
כוס וחצי סוכר דמררה
כוס וחצי אגוזי לוז קלויים או בוטנים, שבורים לחתיכות גסות
1 כוס שקדים טחונים
80 גרם חמאה מומסת
למוס שוקולד:
1/2 כוס חלב
125 גרם (1/2 מכל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד חלב
250 גרם שוקולד מריר
קליפה מגורדת מחצי תפוז
קליפה מגורדת מחצי אשכולית
520 גרם (2 מכלים) שמנת מוקצפת
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
- הבסיס: מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד.
- משטחים בתבנית ומקררים שעה לפחות.
- המוס: מרתיחים שמנת, חלב ואת קליפות ההדרים.
- מוסיפים פנימה את השוקולד וממיסים אותו.
- מצננים לטמפרטורת החדר ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.
- יוצקים את התערובת מעל הבסיס ומשטחים. מצננים ל-4 שעות ומגישים.
צילום: סי די בנק
מומלצים