שתף קטע נבחר
 

שומר נהדר: שני מתכונים אביביים

השף רובי פורטנוי לוקח את אחד הירקות הכי אביביים שיש ומכין איתו שני מתכונים מרעננים: סלט שומר, פירות הדר ופקאנים מסוכרים וקדרת שומר ועגבניות עם יין לבן

סלט שומר והדרים

למרוקאים יש את סלט הבשבש שמגישים לרוב ליד הקוסקוס. לקחתי את הרעיון ושדרגתי אותו מעט בעזרת הדרים ואגוזים מסוכרים שנותנים סלט רענן וכיפי

 

המרכיבים:

2 יחידות שומר, בגודל בינוני

1 אשכולית אדומה מפולטת לפלחים

1 כוס פלחי פומלה מפורקים לבקבוקים

1/2 כוס פקאן סיני מסוכר

מעט צ'ילי חריף יבש

מלח

3 כפות סילאן

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כוס נבטי שעועית

1 כף חרדל דיז'ון גרגירים

2 כפות חומץ תפוחים

4 כפות שמן זית

חופן עירית חתוכה כמו גפרורים


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את השומר לפרוסות דקות, שוטפים ומייבשים היטב.
  2. מעבירים את כל החומרים לקערה, מערבבים, מתקנים תיבול, ומגישים.

 

קדרת שומר ועגבניות

מתכון שלמדתי משף פרנצ'סקו אנטונוצ'י מרמי בניו יורק. הוא מלווה אותי כבר הרבה שנים ותמיד זוכה למחמאות. לשומר ולכוסברה יש מן המשותף: או שאוהבים אתם או שלא. תוטספת נפלאה לדגים או לעוף

 

המרכיבים:

4 יחידות שומר בגודל בינוני

8 עגבניות מקולפות, חתוכות לקוביות ללא גרעינים

1 כפית שום כתוש

1/2 כוס שמן זית

50 גרם חמאה

1 כוס יין לבן יבש

2 כפות רסק עגבניות

פלפל שאטה

מלח

2 כפות סוכר


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את השומר לפרוסות דקות ושוטפים היטב.
  2. מעבירים לסיר כבד עם שמן הזית והחמאה ומטגנים, על אש נמוכה.
  3. מוסיפים את השום והיין הלבן ומבשלים עד שהיין מצטמצם.
  4. מוסיפים את קוביות העגבניה, הרסק ויתר התבלינים ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.
  5. מעבירים לבלנדר שליש מכמות התבשיל. טוחנים ומחזירים לתבשיל. מביאים לרתיחה.
  6. מתקנים תיבול, מסירים מהאש ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים