עלו ברשת: רדיו יוטיוב
איך להפוך את YouTube לרדיו, אתר הנצחה לנספי גטו טרזיינשטאט, מורשת אפגנית, למיין ציוצים משעממים, איך הייתה נראית הרשת ב-1969 ופו הדב נגד חייזרים. אתרים חדשים מ"ידיעות אחרונות"
פייבוריט: רציף
יוטיוב אמנם מכיל מגוון אדיר של קליפים, אבל קשה מאוד להשתמש באתר על תקן תחליף רדיו, אלא אם אתם נהנים לקטוע את רצף ההאזנה עם חיפושים מטרידים אחרי השיר הנבחר, המתנה לטעינתו וחוזר חלילה. שני שירותים חדשים - אחד רשמי, מבית יוטיוב, והשני חיצוני - מנסים להתמודד עם
הבעיה ולמצוא לה פתרון אלגנטי.
"דיסקו", הפיצ'ר החדש של אתר שיתוף הווידאו הגדול בעולם, מאפשר לכם לא רק לאתר במהירות קליפים של אמנים המופיעים באתר, אלא גם ממליץ על שירים של זמרים או להקות קשורים, מאפשר לבנות רשימת השמעה אישית בקלות, לשתף או לשמור אותה לשימוש עתידי.
החלופה צנועה ופשוטה יותר, ושמה Diiz. זהו שירות מקוון קטן וחכם, שהופך את יוטיוב ליעיל הרבה יותר, באמצעות יצירת רשימות השמעה אוטומטיות ומותאמות אישית, שאותן ניתן גם לשתף עם שאר העולם. שימו לב שבניגוד לכלי של יוטיוב, כאן מדובר בנגן אודיו מינימליסטי לעילא (שלח: עמית פל)
שימושון
טרללה - ואם כבר במוזיקה עסקינן, אתר Midomi מציע שירות נהדר, שיפתור לכם תעלומה נפוצה: מהו השיר שתקוע לי בראש ומסרב לצאת? אם נקלעתם לסיטואציה מטרידה שכזו, היכנסו לאתר (יש גם גירסה למשתמשי אייפון בדרכים), הקליטו את עצמכם מזמזמים או שורקים את 15 שניות לדוגמה, ו-Midomi ייעזר במאגר המוזיקלי העשיר שלו כדי לנחש לאיזה שיר התכוונתם ויציג את כל הפרטים אודותיו. לעיתים תוכלו לצפות בקליפ של השיר ואם אפסו התקוות - תוכלו לבצע חיפוש טקסטואלי, בהנחה שיש לכם כמה מילים להיתלות בהן.
זכרון דיגיטלי - לפני מספר שבועות השיק "בית טרזין" שבקיבוץ גבעת חיים מאוחד אתר אינטרנט מחודש, המכיל מגוון תכנים שמטרתם להנציח (גם) באופן מקוון את זכרם של חללי גטו טרזיינשטאט. האתר מאפשר להגיש בקשת איתור קרובים, להתעדכן בפעילויות במוזיאון, לצפות בגלריות היסטוריות, לקרוא עדויות מהגטו ועוד.
בית התפוצות - אתר "אפגנים" הוא מעין פורטל קהילתי שכדברי מקימיו, "נועד לשמש את יהודי אפגניסטאן שעלו לארץ והתערו בבניינה, את צאצאיהם, ואת בני הקהילה האפגאנית החיים בתפוצות...כדי שיהווה צוהר למורשתם היפה של אבותינו ובד בבד ישמש גם את הדור הצעיר המבקש להיות מעורב בפעילות הקהילה". האתר נמצא בשלבי בנייה מתמשכים, אבל כבר כעת מכיל מידע היסטורי על אודות בני העדה, מאפשר האזנה לשירים ופיוטים ומציע אלבומי תמונות, מנהגים, מתכונים ואפילו מילים ופתגמים אופייניים.
עבודה בעינים - עצמאים בתחומים מקצועיים שונים (או צוותי עבודה המורכבים משכירים מן המניין) זקוקים לא פעם לפתרון לניהול פרויקטים שונים, שיאפשרו מעקב אחרי משימות או תקשורת עם העובדים האחרים הלוקחים חלק בפרויקט. אחד הפתרונות הנוחים הוא Teambox, מיזם קוד פתוח מקוון, שמאפשר להקים קבוצת עבודה וירטואלית, שבה לכל אחד מחברי הצוות יש עמוד פרופיל אישי, דרכו הוא יכול לעדכן או להתעדכן בסטטוס המטלות של עמיתיו, לנהל תכתובות דמויות פורום, לשתף קבצים ולעקוב אחרי תהליך העבודה במלואו.
שקט שיהיה - האנשים שאחריהם אתם עוקבים בטוויטר כותבים על דברים משעממים? אתר Tweedact מציע שירות סינון בעל פוטנציאל, שמאפשר לסנן אותם באופן דיפלומטי, בלי להפסיק לעקוב אחריהם. כל מה שצריך זה להקליד את המילים שאינכם חפצים לעקוב אחר ההתייחסות אליהן, לגרור את הסימניה המותאמת אישית לסרגל המועדפים שלכם וללחוץ עליה בפעם הבאה שבה אתם מבקרים בטוויטר. נכון שהגיוני יותר שהסקריפט המובנה יעלים את הציוץ המעיק, אבל לעת עתה הוא רק משחיר אותו.
הלומדים ברינה - אתר How to E-D-U האמריקני, מעין מדריך להשכלה גבוהה, לא מתמקד רק בסטודנטים, וליקט אסופה של 50 משחקים חינוכיים אך מהנים.
מנה אחרונה
פו הדב והחייזר - חבורת מאיירים המתכנה Giant Hamburger החליטה להדגים מה אפשר לעשות עם קומיקס ברשת, ואנשיה יצרו גירסה מחודשת וביזארית של פו הדב, המתפרשת על פני 43 שקופיות - עמודי אינטרנט בשבילכם. כל שקופית מגלה תפנית עלילתית בה מעורבים הדב הצהבהב, חבריו המוכרים וגם כמה חדשים (שלח: עמית פל)
מוזיקה מעגלית - אנחנו רגילים לחשוב על החלל כמקום שבו שורר שקט נצחי, אבל למעצב הבריטי לוק טווימאן יש דמיון הרבה פחות מוגבל; פרויקט SolarBeat שלו הוא יישום פלאש מגניב, שהופך את תנועתם של כוכבי הלכת במערכת השמש לתווים, שבתורם, יוצרים מנגינה מעניינת.
משחק ילדים - אם חשבתם שצעצועי ויניל המעוצבים בדמותן של בובות חמדמדות מתחילים את חייהם במפעל הייטקי לבן וסטרילי, טעות בידכם. הבובות הללו הן פרי תהליך מתועש רק למחצה, שמתרחש במעין סדנה כמעט ביתית בטוקיו.
לא עוזב את העיר - סקוט וויבר הוא תושב גאה של העיר סן פרנסיסקו, שבגיל 17 אימץ לעצמו תחביב: בניית פסלונים מקיסמי שיניים. 3,000 שעות עבודה ו-35 שנה מאוחר יותר, הוא בעליו הגאה של פסל הקיסמים הגדול בעולם, שמדמה את עיר מגוריו כפי שהיא נשקפת מעיניו.
http://bit.ly/acSGQM
תמונות זזות - סטודנטים בבית הספר לעיצוב ELISAVA שבברצלונה יצרו מגוון רחב של אנימציות GIF מגניבות ומלאות דמיון, ומציגים את כולן בעמוד אחד מהפנט ומבלבל גם יחד. לחיצה על כל אנימציה תפתח אותה בעמוד נפרד, בו תוכלו לשתף אותה ברשת ולגלות מי יצר אותה.
הטובים לטיס - אחרי שבשבוע שעבר הצגנו את האתר שמאפשר לערוך מעין סיור וירטואלי ברחובות פריז, הגיע הזמן לסייר בכלי התחבורה שיביא אתכם לעיר האורות (אולי): סיבוב ב-360 מעלות בתוך תא הטייס המשוכלל של מטוס Airbus A380 (שלח: עמית פל)
הגודל לא קובע - וממטוסים למכוניות; הגולש רוברטו דל קאריל קנה לעצמו מתנה נאה: פרארי 250 GTO אדומה ומבהיקה, והוא לא ייתן לאף אחד אחר לנקות את המכונית הקלאסית הזו במקומו (שלח: עמית פל)
אלוהים ישלם - סרטון בן ימינו משתעשע מעט במסע בזמן, ומציע מבט פסאודו-עתידני, המתאר את האינטרנט כפי שאולי היתה נראית ב-1969, כולל הלך הרוח השוביניסטי ששלט בעולם בימי קדם.
משחק ב-140 תווים - סוף סוף, אחרי ארבע שנים ומיליוני ציוצים, נמצא שימוש לאתר המיקרו-בלוגים טוויטר: משחק "בחרו את ההרפתקה שלכם", שמאפשר לכם לבחור את נרטיב המשחק שלכם ולחוות מהפכים עלילתיים באמצעות דילוג בין טוויטים. ג'ונה פרטי, יזם אינטרנט שהרשת היא ביתו (הוא אחד ממייסדי ה"האפינגטון פוסט"), הוא האיש מאחורי המשחק, שכולל לא מעט תפניות מפתיעות, שיעבירו לכם את הזמן בהנאה.
משחק מילים - אם גם אתם מעדיפים להעביר את שהותכם במשרד במשחקים מקוונים, "פארמוויל" לא עושה לכם את זה והבוס לא יראה זאת בעין יפה, המשחק הבא עשוי לפתור לכם את שתי הבעיות במכה אחת והכל הודות לממשק הערמומי שלו. אל תתיאשו מהקצב האיטי, הוא הולך ונהיה מאתגר עם כל שלב (שלח: עמית פל)
יוסטון, אין שום בעיה - הדפדפנים של ימינו עושים הרבה יותר מאשר לאפשר לכם לגלוש בנחת בין אתרים, והמפתח ג'ונתן דאהלברג מצא דרך מעניינת להוכיח זאת: WPilot, משחק חלל מרובה משתתפים (ל-6-8 שחקנים) ומבוסס קוד פתוח, שלא דורש הורדה או התקנה - רק דפדפן עדכני, שתומך בתקני אינטרנט.
קחו את הזמן - מצד אחד, המשחק המקוון "חילזון הזמן" הוא ללא ספק מתחרה מבטיח על תואר הדבר הכי מתסכל ומיותר שתיתקלו בו באינטרנט. מצד שני, מה כבר יש לכם לעשות עם חץ ימין? (שלח: עמית פל)