שתף קטע נבחר
 

ספר בישול לגברים? יש דבר כזה

תמיד רציתם להפתיע את הילדים עם ארוחת צהריים שהיא יותר מחביתה? ואולי רציתם לפנק את בת הזוג עם ארוחת ערב מושקעת? יובל קמפ ורומם סרנגה כתבו במיוחד בשבילכם ספר בישול לגברים. הנה 4 מתכונים מתוך "גם אבא יכול"

סלט עשבים

אגוזים קלויים בסלט זה טריק שתמיד עובד: גם משדרג את הסלט וגם קל יותר מלחתוך מלפפון

  

המרכיבים: 

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

רבע כוס חמוציות מיובשות

1/2 כוס אגוזי קשיו (קלויים ומומלחים)

מיץ מחצי לימון

4 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור גרוס


סלט עשבים (צילום: יסמין ואריה צלמים) 

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הפטרוזיליה והכוסברה. הכי טוב על ידי השריה בקערה גדולה עם מים, ולאחר מכן ניעור משאריות המים.
  2. זוכרים להוריד את הגומיה מהצרורות וקוצצים גס (כלומר לא צריך להקפיד על חיתוך דק ומדויק).
  3. מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים. וזהו.

  

הולך טוב עם 

דגים. תוספת מצויינת לכל מנה של דג.

 

למשקיענים

להוסיף שתי פרוסות של גבינה מלוחה (צפתית או פטה) חתוכות לקוביות של סנטימטר,

או אבוקדו בשל חתוך לקוביות של סנטימטר, או גם וגם.

 

טיפ

איך מנקים ומייבשים עשבי תיבול? "משקיעים" את כל הצרור כשהוא עדיין כרוך בגומייה בתוך קערה עם הרבה מים ומניעים את הצרור בקערה בחוזקה עד שכל החול יוצא ושוקע. מרוקנים את המים מהקערה וחוזרים על התהליך שוב. אח"כ לוקחים את כל הצרור תוך כדי אחיזה בחלק של הגבעולים, יוצאים החוצה למרפסת או מושיטים את היד מחוץ לחלון,

ומנערים בחוזקה לכמה שניות. זה אולי ירגיש לך מעט מוזר לנער כוסברה בפרהסיה,

אבל זה הכי יעיל, מהיר וחוסך כלים מלוכלכים.

 

פשטידה במחבת

לעשות פשטידה במחבת זה כמו לייצר דלק מחצילים. צריך לרשום על זה פטנט.

 

המרכיבים:

2 גזרים בינוניים

1 בצל גדול

2 קישואים בינוניים

2 תפוחי אדמה בינוניים

3 ביצים

2 כפות פירורי לחם

כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור

3 כפות שמן זית



ככה הופכים פשטידה עם צלחת (צילום: יסמין ואריה צלמים)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הירקות, קוטמים את הקצוות (אפשר גם לקלוף אבל פרט לבצל זה ממש לא הכרחי) ומגררים אותם גס. הכי טוב לגרר במעבד מזון עם הדיסקית המתאימה, אפשר גם על פומפיה גסה אבל אז זה הופך את המתכון מקל במיוחד לעתיר עבודה.
  2. מעבירים את כל הירקות לקערה ואז בעזרת שתי הידיים חופנים כל פעם חלק אחר מהתערובת וסוחטים מעל לכיור על מנת להיפטר מכמה שיותר נוזלים. חוזרים על התהליך עד שנפטרנו מרוב הנוזלים.
  3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים (פרט לשמן) ומערבבים היטב.
  4. מניחים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השמן ומחממים במשך דקה. מוסיפים את תערובת הירקות ומשטחים אותה על המחבת כך שהיא נראית כמו לביבה גדולה שמכסה את כל המחבת.
  5. מכסים ומבשלים 10 דקות. בחלוף הזמן מרימים מעט את הפשטידה בעזרת כף שטוחה ובודקים האם התחתית שחומה היטב. אם לא ממשיכים עוד 2-3 דקות.
  6. הופכים בעזרת צלחת וממשיכים לבשל ללא מכסה עוד 10 דקות עד שהצד השני משחים גם הוא.
  7. מגישים חם על צלחת שטוחה ופורסים כמו פיצה.

 

הולך טוב עם

קצת שמנת חמוצה או יוגורט מעל וסלט ירוק בצד.

 

למשקיענים

המתכון יקבל לתוכו בשמחה כל סוג של גבינה. פשוט להוסיף חצי כוס של גבינה צהובה מגוררת, פירורי פטה וכו'.

 

טיפ

ניתן לשחק עם הרכבי הירקות והכמויות, דהיינו להוסיף תפוחי אדמה ולהוריד את כמות הקישואים, להמיר את הגזר בבטטה וכו'. תכין פעם אחת לפי המתכון הזה כדי לקבל מושג על הכמויות המתאימות ואז תוכל לשחק עם מגוון הירקות.

 

עוף בשקית קוקי

קוקי זה לא שם חיבה, קוקי זה סוג של שקית שנכנסת לתנור.

 

המרכיבים: 

עוף שלם שמבקשים מהקצב לחלק לשמונה חלקים

4 גזרים פרוסים לפרוסות עבות

סלסלת פטריות שמפיניון

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

6 שיני שום שלמות, מקולפות

1 בצל קלוף וחתוך לרבעים

רבע כוס שמן זית

חצי לימון

1 כף גרעיני כוסברה (רצוי אך לא הכרחי)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כף מלח גס

1 שקית קוקי לאפייה (למצוא במדף אביזרי האפייה במרכול)


מכניסים הכל לשקית ומנערים חזק (צילום: יסמין ואריה צלמים) 

 

אופן ההכנה:

  1. קונים במרכול או אצל הקצב "עוף שלם מחולק לשמונה, בבקשה" או "ארבע כרעיים, לא צריך לחלק, תודה".
  2. מכניסים את כל מרכיבי המתכון לשקית הקוקי (את הלימון סוחטים לשקית ומכניסים את החצי הסחוט גם) סוגרים היטב ומנערים בחוזקה בעזרת שתי הידיים.
  3. מניחים את השקית על תבנית, מחוררים 4 חורים קטנים בחלק העליון של השקית בעזרת קיסם או מזלג. מכניסים לתנור למשך שעה ורבע בחום של 180 מעלות.
  4. מגישים חם.

 

הולך טוב עם

הכל כלול. לא צריך להוסיף כלום.

 

למשקיענים

קצת מתיקות - לעוף שחום ומתקתק ניתן להוסיף לשקית חצי כוס סילאן (תמצית מתוקה של תמרים) יחד עם רבע כוס סויה ושליש כוס יין אדום.

 

טיפ

ניתן לשחק עם הרכב הירקות ככל שתמצאו לנכון: פלפלים, בטטה, סלרי, ואפילו קולרבי. הכול הולך.

 

בראוניז

זה לא עוגה ולא עוגייה. זה בראוניז.

 

המרכיבים:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס קמח רגיל (לא תופח)


משמנים, משטחים את התערובת ושמים אגוזים (צילום: יסמין ואריה צלמים)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. מעמידים סיר בינוני על אש נמוכה ומוסיפים אליו את השוקולד והחמאה, מערבבים עד ליצירת תערובת אחידה.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים לתערובת אחידה. אחר כך מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך בחישה מתמדת.
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  5. שופכים את התערובת לתבנית מלבנית שטוחה משומנת ואופים עשרים דקות. הבראוניז מוכנים כאשר קיסם אותו מחדירים לבצק יוצא מעט רטוב. מוציאים מהתנור. מחוץ לתנור יקבלו הבראוניז מרקם רך ונגיס.
  6. אחרי שהבצק מצטנן פורסים לקוביות קטנות ושומרים בקופסה אטומה.

 

הולך טוב עם

כוס חלב בערב, למי שמעוניין באימוץ אורח החיים של המערב התיכון בארצות הברית.

 

למשקיענים

בראוניז יקבלו בשמחה הרבה תוספות, החל מהתוספת הקלאסית בדמות 200 גרם אגוזי מלך קצוצים גס, דרך 100 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות, ועד לחבילת מרשמלו קטנה קצוצה גס. מוסיפים לאחר שהוספנו את הקמח ומערבבים קלות.

 

טיפ 

שים לב שהמתכון אינו מסובך, אך מכיל נקודה קריטית אחת והיא זמן ההוצאה מהתנור. היסוס, שיגרור בעקבותיו החלטה שגויה להשאיר את הבראוניז בתנור לעוד כמה דקות, עלול להניב עוגת שוקולד פשוטה, אמנם טעימה, אך חסרת ייחוד. אתה צריך להיות אמיץ ולהוציא לאחר עשרים דקות כאשר הבצק נראה רק חצי אפוי.

 

  • מתוך הספר "גם אבא יכול - המדריך לכיבוש המטבח", מאת יובל קמפ ורומם סרנגה, הוצאת קרפד-מודן, 114 ש"ח

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים