בדרך אל שמלת השבת של ynet
שמלת השבת של חנהל'ה הייתה לבנה וצחורה, אבל מתברר שאפשר גם אחרת. 12 סטודנטיות, שמשתתפות בפרויקט מיוחד של ynet ו"המדרשה לאופנה", עיצבו שמלות קצת שונות - ואתם תוכלו לקבוע מי המנצחת (וגם לזכות בפרס). הצצה לתחרות
לשמלת שבת, בדומה למטעמים העולים על שולחן האוכל ביום השביעי, יש תבלין מיוחד. אין לזה הסבר הגיוני, זה כמו קסם - שמלה שלובשים אותה בשבת נראית אחרת בימים ראשון עד חמישי. גם המסורת היהודית והספרות העממית מכירים בתופעה מאגית זו (עיין ערך מסכת שבת ו"חנהל'ה ושמלת השבת"), אבל בעוד שעל אופי המזון שנאכל בשבת נכתב די הרבה, בגדי השבת זכו לאזכורים מועטים בלבד.
לא עוד. ynet לקח את שמלת השבת והחליט להקדיש לה פרויקט מיוחד. יין, חלות, ברבורים ושלו ודגים זה נחמד, אבל צריך לזכור שכבר נאמר ש"שלושה דברים מרחיבים דעתו של אדם: דירה נאה, כלים נאים ואישה נאה". ובכן, דירה נאה עולה הרבה - אז זה לא רלוונטי, כלים נאים - הלא הם הכסות שלנו, ואישה נאה - נו, הרי זו היא שמכסה עצמה בבגדים נאים. אז יצאנו לדרך.
בפרויקט "שמלת השבת של ynet" משתתפות 12 סטודנטיות מ"המדרשה לאופנה" בירושלים, שהתבקשו לעצב שמלה בהשראת היום השביעי. ההנחיה היחידה הייתה שהשמלה תשאוב השראה מהפרשנות האישית שלהן ליום השבת.
מאחר שהשבת הפכה לחלק שגרתי מהשבוע שלנו, הסטודנטיות היו צריכות לעצור ולחשוב מה זה בעצם אומר להן - לא ברמה לאומית ולא ברמה תורנית, אלא ברמה האישית, ומשם החל תהליך היצירה. לפני כמה שבועות
ערכו הסטודנטיות הצגה ראשונית של הרעיונות המובילים שלהן.
שמלה אחת היא "שמלת יין", שמבוססת על הקידוש והצורה של הגפן, שמלה אחרת נולדה מקיפול המפיות לשולחן שבת, שלישית משלבת בין העבודה של ערב שבת והמנוחה של השבת עצמה ורביעית התמקדה בפריטי יודאיקה. הייתה שמלה שהדגישה את אור הנרות - ואחרת שהדגישה דווקא השכול והכיסא החסר סביב השולחן.
בעוד כשלושה שבועות נציג בפניכם את 12 השמלות ובינתיים, בווידאו שלעיל, תוכלו לקבל הצצה לתהליך העבודה שהוביל אליהן. חמישה שופטים - נעמה בצלאל, יוסף, סיגל דקל, נציגת המדרשה לאופנה ונציגת ynet - יבחרו את ארבע השמלות שיעלו לשלב גמר. את השמלה המנצחת תבחרו אתם, הגולשים, ושלושה מכם יזכו במלגה מלאה לקורס תפירה. תיהנו, ובהצלחה.