אתרי חדשות שוקלים להסיר אנונימיות הטוקבקיסטים
אתרי חדשות גדולים שוקלים להסיר את האנונימיות של הטוקבקיסטים שלהם. האם היא מחויבת המציאות? בשאלה זו עוסקים בימים אלה אתרים כמו הניו יורק טיימס והוושינגטון פוסט
טוקבקיסטים באתרי חדשות רגילים למעטה האנונימיות המוחלט, המאפשר להם לירוק את ארס מקלדתם מבלי מפריע, ומבלי חשש כי יצטרכו לתת את הדין על מעשיהם. כעת, נשקל העניין מחדש בכמה אתרי חדשות גדולים, לאחר שזכה לביקורת. האתרים עשויים להוציא את המגיבים מאלמוניותם, לפי דיווח של הניו יורק טיימס.
הוושינגטון פוסט בימים אלה שוקל מחדש את מדיניות פרסום התגובות שלו, ואחד הרעיונות הוא להעניק קדימות ועדיפות לטוקבקים אשר נושאים שמות אמיתיים.
הניו יורק טיימס, הוושינגטון פוסט ואתרי חדשות גדולים אחרים, נעים כולם לקראת רישום הגולשים כתנאי לפרסום תגובה. בכך, יספקו הטוקבקיסטים מידע מסוים על עצמם, גם אם לא ייחשף על גבי המסך.
אתר החדשות העצמאי, האפינגטון פוסט מתייחס לפרמטרים אחרים בקביעת אמינותה של תגובה, וישאיר לטוקבקיסטים לדרג זה את זה. משתמשים בעלי אמינות גבוהה יקבלו קדימות על פני אחרים.
האנונימיות מתרחקת
"האנונימיות היא הדרך בה נעשים הדברים. זהו חלק מקובל של האינטרנט, אבל אין ספק שמשתמשים מסוימים מנצלים את האנונימיות כדי לכתוב תגובות פוגעניות", אומרת אריאנה האפינגטון, מייסדת האתר לטיימס. לראייתה, זוהי המגמה הבאה באינטרנט – ומדיניות האתרים צפויה להתרחק מאנונימיות כוללת, בה שרויה הרשת עכשיו.
גם הוושינגטון פוסט מתכנן מערכת שכזו. האל שטראוס, עורך האינטראקטיב של האתר, אמר כי כשתיכנס המערכת לפעולה, יתבקשו הגולשים לדרג את הטוקבקיסטים באתר - בדומה לשיטת ההאפינגטון פוסט. מאידך,ייתכנו מצבים בהם קבוצות קטנות של גולשים יתאחדו כדי לפגוע במגיב אחד ולהשפיע על התוצאות.
הרשת נראית כקטטת בארים
עיתונאים מרחבי העולם סוברים כי יש לחדול ממתן במה לתגובות אנונימיות פוגעניות. לאונרד פיטס ג'וניור, בעל טור במיאמי הראלד, כתב כי התגובות הפכו למעין מקלט עבור רמות קיצוניות של בורות, גזענות ורשעות.
וויליאם גרוסקין, דיקן בית הספר לעיתונאות של אוניברסיטת קולומביה, טוען כי על אף שיש לאפשר חופש ביטוי וחופש דעות שעשוי לפגוע לפעמים, המצב של הרשת כיום נראה כקטטת-בארים המונית יותר מאשר כדיון אמיתי. "אנשים שאולי יש להם משהו בוגר ומעשי לתרום לדיון – חוששים לעלות על ה'במה', היכן שנזרקות העגבניות", אמר.
ארגוני החדשות נוטים לשקול תגובות לא אנונימיות מסיבה נוספת, שהיא כלכלית – המפרסמים מעדיפים שלא להציב באנרים ומודעות בקרבת טוקבקים זועמים.
ומה בישראל?
בישראל, נכון להיום, אתרי החדשות הגדולים מאפשרים תגובות אנונימיות ללא רישום. ברם, בשנים האחרונות הועלו הצעות חוק שונות, ובראשן היוזמה של ח"כ ישראל חסון לחייב מגיבים באתרים הגדולים להזדהות.