רון חולדאי: "מרתון ת"א יוצא לדרך חדשה"
ראש עיריית תל אביב דיבר במסיבת העיתונאים לקראת האירוע, שייפתח ב-14 במאי: "הכוונה היא לכונן מסורת שתייצר קביעות". באירוע עצמו ייקחו חלק כ-7,000 רצים
"היה סיפור סביב דחיית המרתון, ונאלצנו להזיזו מחודש מרץ למאי. זה גרם למורת רוח, ואנחנו מבינים את צרכיהם של הספורטאים. לכן כבר עכשיו אנחנו מודיעים על התאריכים של 2011 ו-2012, כדי שכולם יוכלו להתכונן אליהם. הכוונה היא להפוך את המרתון למשהו שיעבוד לאורך שנים, מסורת שמייצרת קביעות", המשיך חולדאי.
"אנחנו מקווים שהמרתון יגיע לרמה אחת עם מרתונים מובילים בעולם. יש לנו יתרון של מזג אוויר ושלוחה שיודעת לקבל תיירים. מרתון ירושלים? את השאלה צריך להפנות לניר ברקת, ראש עיריית ירושלים. התיאום של תאריכי המירוצים נעשה מול איגוד האתלטיקה - ירושלים בסתיו, תל אביב באביב וטבריה בחורף".
יורם בורנשטיין, מרכז הפועל: "מגיע לתל אביב שיהיה לה מרתון בינלאומי, עיר מדהימה ללא הפסקה וחלק מהוויה שלה צריכה להיות מרתון. אנחנו שמחים שהעיר פועלת לעזור בטיפול בבעיה החברתית של הפעילות הגופנית".
דניאל קרן, מייסד מועדון רצי תל אביב: "לפני שלוש שנים לניו יורק, אמסטרדם, לונדון ופריז היו מועדוני ריצה, גם לניירובי, ירושלים ורמת השרון. רק לתל אביב לא היה. הצלחתי להגשים את החלום שלי, ועכשיו יש לנו פה קבוצה גדולה. זאת עיר מעולה לרצים, שנבנתה לרצים (כמעט כולה מישורית) ואפשר לרוץ בה כמעט כל השנה".
"המרתון מביא אותנו לקפיצת מדרגה ומהווה אירוע מאוד מרכזי בחיי העיר, ולא משנה כמה היא גדולה. לדוגמה: מדובר בכ-200 אלף הזמנות ללינה בברלין סביב סוף השבוע של המרתון, ולכן זוהי השפעה כלכלית אדירה על כל עיר".
חולדאי. רוצה להפוך את מרתון ת"א למסורת עולמית (צילום: אורן אהרוני)
"הרימו פה אירוע נהדר בשנה שעברה ואני בטוח שזה יקרה גם הפעם, בדרך ליצירת מסורת ארוכת שנים. המסלול הוא מהיר, שטוח, יש פה הרבה קטעים ארוכים וישרים ללא פיתולים. המרתון יוכר בעולם אחרי שהוא ייערך שנתיים ברציפות, אז יתחילו לבוא לפה רצים בינלאומיים בעלי תוצאות טובות".
המרתון הסלולרי הראשון בעולם
השנה ייערכו ארבעה מקצים: המרתון המלא (42.195 ק"מ), חצי המרתון (21.1) ו-10 ק"מ ו-10 אחוז (4.2 ק"מ). בתכנון המסלולים נכנס השיקול של הצטלבותם אחד בשני, דבר שלא צפוי לקרות במהדורת 2010 של מרתון ת"א.
בניגוד לשנה שעברה, הפעם יוזנקו המקצים השונים משדרות רוקח, וגם יסתיימו באזור פארק הירקון לאחר שיעברו במספר אזורים שונים בעיר. כ-7,000 רצים צפויים לקחת חלק במרתון, כאשר כ-500-400 ייקחו חלק במירוץ המלא. כ-1,000 שוטרים וכ-2,000 מתנדבים צפויים לעבוד במהלך האירוע.
ברקוביץ'. "תל אביב היא תחנה בדרך ללונדון 2012" (צילום: אורן אהרוני)
בתל אביב מתגאים בעובדה כי המרתון יהיה המרתון הסלולרי הראשון בעולם - מיד לאחר שיחצו את קו הסיום יקבלו הרצים הודעת טקסט לפלאפון שלהם עם תוצאת
הסיום האישית. המירוץ עצמו יועבר ב-22*. חברת נביעות, אחת הספונסריות של האירוע, הוציאה מהדורה מיוחדת של בקבוקיה עם הכיתוב "גם אני השתתפתי במרתון ת"א".נציג המשטרה התייחס לסגירת הכבישים הצפויה בעקבות המרתון: "השקענו מחשבה במטרה למנוע כמה שאפשר את הפגיעה במשתמשי הכבישים. נשתדל לפגוע כמה שפחות בשגרת חיי העיר".
פסקל ברקוביץ', ספורטאית פראלימפית במסלול אופניי היד: "אני ספורטאית תל אביבית גאה, בשבילנו זה אתגר ותענוג גדול. לא צריך לטוס לחו"ל על מנת להשתתף בתחרות איכותית, יש אחת ממש מתחת לבית. יש לנו נציגות גדולה מאוד בישראל, יש סיכויים לא רעים לזכייה במדליות בלונדון 2012. תל אביב היא תחנה בדרך שלנו לשם".