רגע לפני הים: 10 עצות להצלחה בדיאטה
תזונה נכונה, פעילות והרבה סבלנות: אלו הסודות לכניסה מוצלחת לבגד הים. הדיאטנית הקלינית עינת לב ארי מחלקת לכם 10 עצות קונקרטיות שיהפכו את הדיאטה לקלה יותר
מי מאיתנו לא מכיר את האימרה "אחרי החגים", שנאמרת בכל פעם שאנחנו מבקשים לדחות איזושהי פעולה? עם זאת, זה לא הזמן להדחיק: כולנו העלינו אי אילו גרמים מיותרים בארוחות החג העשירות.
לפניכם עשר דרכים לנצח את המשקל העודף:
1. רומא לא רזתה ביום אחד
קודם כל, אל תיכנסו ללחץ. מה שלא הורדתם בכל החורף (גם אם עליתם בפסח) לא יירד בפרק זמן קצר. כדי לשפר את מראה הגוף צריך סבלנות, זמן, ולשלב תזונה מתאימה ופעילות גופנית. קבלו את גופכם ונתוניו ואל תצפו להפוך ל"נערת זו'רנל" גם אחרי הדיאטה.
2. אל תתחילו בדיאטת כאסח
סוג הדיאטות האלה לעולם לא עובד, ודיאטה כזו רק תגרום לכם להישבר ולזלול כפליים. גם אם אתם בלחץ להיראות טוב בבגד ים, תפריט מתון המשלב פעילות
גופנית יעשה את העבודה לאורך זמן, ויביא אתכם לתוצאה האופטימלית מבחינת מבנה גוף והגנטיקה שלכם.
3. עברו לתזונה בריאה
שתו מים, אכלו ירקות לרוב, דגנים מלאים, מוצרי חלב עד 5%, קטניות, דגים, עוף ובשר דל שומן, ושומנים בריאים כגון שמן זית ואגוזים.
הימנעו מטיגון בשמן עמוק ותבלו את האוכל בתבלינים טריים כגון שום ועשבי תיבול. אם אתם מכורים למתוקים, השתדלו לעבור לכאלו שגם תורמים לבריאות: שוקולד מריר, דבש במידה, חלבה או גלידה איכותית.
4. שתו אך ורק מים
הימנעו לחלוטין ממיצים ומשקאות מוגזים, כולל מים וסודה בטעמים. במשקאות אלו מסתתרות קלוריות רבות ומזיקות ש"אוהבות" להתיישב במצבורי השומן של הגוף. שתיית כוס מים קרים לפני כל ארוחה משפרת פלאים את תגובת הגוף לתהליך ומעלה את קצב חילוף החומרים.
5. אכלו ארוחת בוקר עד שעתיים מזמן ההתעוררות
מחקרים מראים כי אכילת ארוחת בוקר עשירה בפחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים (למשל, דייסת שיבולת שועל או לחם מלא), כמות מתונה של חלבונים שמקורם במוצרי חלב וגבינות, ביצים או מוצרי סויה - מפחיתה את צריכת המזון היומי ומאזנת את משקל הגוף. בהמשך, אכלו כל שלוש-ארבע שעות כדי להימנע מרעב מצטבר.
.
6. התארגנו עם המזון לפני היציאה מהבית
לימי עבודה או ימי לימודים ארוכים כדאי לארגן כריכים מלחם מלא עם מלית איכותית כמו טחינה, אבוקדו, טונה או חזה עוף. קחו גם שניים-שלושה פירות
וקופסה עם ירקות, ודאגו לאוכל מבושל או מוצרים להכנה מהירה של ארוחה מספקת.
7. הכינו את מרכיבי הארוחה מראש
כדי למנוע מצב שבו אתם חוזרים הביתה ומכיוון שאין מזון מוכן, אתם מתחילים לנשנש מכל הבא ליד, דאגו מראש להכנת המצרכים; למשל, הוציאו את נתחי חזה העוף מהמקפיא למקרר, כך שעד שתגיעו הם יהיו מופשרים ומוכנים להכנה, או בשלו את האורז בערב לפני כן, כך שיידרש רק חימום מהיר בעת הצורך.
8. בצעו פעילות גופנית לפני האוכל ולא אחריו
השתדלו לבצע את הפעילות המועדפת עליכם לפני ארוחת הערב. אם לא אכלתם לפחות חמש שעות לפני הפעילות, הרשו לעצמכם בננה או שניים-שלושה תמרים לפני האימון.
9. לא לשכוח אירובי
בין אם מדובר בהליכה, שחיה, רכיבה על אופניים, ספינינג או אימון בחדר כושר, חשוב להבין שכדי להפחית ברקמת השומן יש לבצע אימון אירובי - כזה המעלה את הדופק וגורם לנו להזיע. אימוני פילאטיס ועיצוב חשובים ביותר, אך אינם עושים את העבודה ללא אימונים אירוביים
10. אל תתפתו לאימון קיצוני
אל תאמצו כל עצה של "באדי בילדר" (בונה גוף) או כאלו שנמצאים בשפע באתרים של כושר ובריאות - אימון אובססיבי ודיאטה קיצונית עלולים להסתיים בפציעות, ב"שבירה" וחזרה למתכונת אכילה וחוסר פעילות גופנית - ומשם,
לעלייה מחודשת במשקל.
ולסיום: במקום לנשנש כשאתם חוזרים הביתה בערב, להלן מתכון למרק פשוט ודיאטטי:
מרק אפונה קפואה מהיר ובריא (כ-100 ק"ל בצלחת גדולה)
חומרים: אריזת אפונה קפואה בת 600 ג"ר, 2 כפות שמן זית, 2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות, תפוח אדמה בינוני או בטטה קטנה מקולפים וחתוכים לקוביות, לתיבול: 2 שיני שום, עירית או פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
אופן ההכנה: מבשלים בסיר את האפונה הקפואה והירקות (ללא השום והעירית) עם כליטר וחצי מים רותחים, למשך 20-30 דקות. מערכו את כל המרכיבים בבלנדר ידני. כותשים שום ומתבלים עם מלח ופלפל. מגישים עם עירית או פטרוזיליה קצוצים מעל.
הכותבת היא דיאטנית קלינית, קופ"ח לאומית מחוז צפון