פלורידה: ילדה נעדרת נמצאה בביצת תנינים
נדיה בלום, הסובלת מתסמונת אספרגר, נכנסה בסוף השבוע לחורשה הסמוכה לאגם ג'סופ המסוכן ומאז לא נראו עקבותיה. אחרי שהתגלתה בביצה על ידי חבר של המשפחה, היא אמרה למוקד החירום: "זאת אני, נדיה, הילדה שהלכה לאיבוד"
תושבת פלורידה בת 11, שנעדרה במשך ארבעה ימים, נמצאה כשהיא בריאה שלמה. הילדה נמצאה לבסוף בביצה מלאה בתנינים - במרחק 800 מטרים מביתה.
נדיה בלום, תושבת העיירה ווינטר-ספרינגס, נעלמה בסוף השבוע סמוך לאגם ג'סופ, שבו ריכוז התנינים הגדולים ביותר במרכז פלורידה. הוריה הזעיקו את המשטרה אחרי שמצאו את אופניה וקסדה בחורשה הסמוכה לאגם. מאז התנהלו חיפושים אינטנסיביים של שוטרים ומתנדבים. אחותה אמרה כי ייתכן שנדיה - שאובחנה בתסמונת אספרגר - יצאה לחורשה במטרה לצלם סרטון טבע.
רצתה לצלם סרט. נדיה בלום אחרי חילוצה (צילום: AP)
ג'יימס קינג, חבר באותה כנסייה של משפחת בלום שסייע בחיפושים, הוא זה שמצא אותה בלב הביצה ומיהר לטלפן למוקד החירום. "היי, מצאתי אותה", אמר קינג בשיחה. "נדיה אצלי. אלוהים אמר לי היכן למצוא
אותה". בקלטת השיחה ניתן לשמוע את המוקדנית מבקשת לדבר עם נדיה עצמה. "הי", אמרה הילדה בקול חלוש. "זאת נדיה, ואני הילדה שהלכה לאיבוד".
מפקד משטרת ווינטר ספרינגס, קווין ברונל סיפר שבלום, הסובלת מהתייבשות, פונתה לבית חולים מקומי כדי לעבור סדרת בדיקות. מנהל בית החולים סמינול, ד"ר רקיש פרק, אמר לעיתונאים: "היא מחייכת. מצבה יציב, והיא סובלת מכמה חבלות ועקיצות. היא מיובשת ומקבלת נוזלים. מצבה טוב בהתחשב בנסיבות".
הוריה של נדיה נראו נרגשים כשהתאחדו עם בתם לעיני המצלמות. בבית החולים אמרו כי בני המשפחה ביקשו מכלי התקשורת לכבד את פרטיותם בעוד בתם מנסה להתאושש.
העובדה שבלום נמצאה הפתיעה רבים בפלורידה, שבה ילדים רבים נעדרים מדי שנה - ומרביתם לא שבים. "ילדים יכולים להתאושש במהירות - במיוחד
נדיה. הגברת הצעירה נחושה מאוד, והיא הפתיעה הרבה מאוד אנשים היום", אמר מפקד המשטרה ברונל. "אם עד עכשיו לא האמנתי בנסים, אני בטוח מאמין בהם עכשיו".
תסמונת אספרגר היא הפרעה התפתחותית המתבטאת בעיקר בקשיים בקשרים חברתיים ורגשיים. לבעלי התסמונת לרוב יש אינטליגנציה תקינה, יכולות מילוליות טובות וזיכרון מעולה לפרטים. אולם בשל חוסר יכולתם לקרוא את המפה החברתית קיים פער משמעותי בין היכולת הקוגניטיבית והפוטנציאל המילולי שלהם לבין תפקודם בחיי היומיום.