שתף קטע נבחר

מקים קבוצה הקוראת לרצח ענת קם - תחת מתקפה

קבוצת שנאה בפייסבוק שקוראת לרצח ענת קם זוכה למאות מצטרפים – אשר רובם נרשמו לקבוצה על מנת להגיב בה – ולקרוא למקים הקבוצה לחדול את ההסתה

ישראלי הקים קבוצת שנאה בפייסבוק, הקוראת לרצח של ענת קם, בעוון "ריגול". לקבוצה הצטרפו מאות "מעריצים" - רבים מהם על מנת להגיב (יש צורך להרשם לעמוד על מנת להשתתף בדיונים שבו) ולכתוב למקימי הקבוצה ותומכיה כי הם חצו את גבול הטעם הטוב - ועברו על החוק.

 

מאז חשיפת הפרשה, נשמעו ברשתות החברתיות קולות רבים אשר קראו מחד להרשעתה ומאידך לזיכויה של קם. חופש הביטוי באינטרנט, אשר בזכותו הועלו שאלות בבלוגים עוד בטרם הותר עצם קיום הפרשה לפרסום – עתה משמש להסתה מפורשת.

 

קבוצות השנאה – נגע או זכות?

פייסבוק הינה רשת חברתית עם מאות מיליוני משתמשים רשומים ואינספור קבוצות עניין, מחאה ואינטרס. לראיית משתמשיה, חופש הביטוי באתר הוא מהיתרונות הגדולים ביותר של הרשת. בהיותה במה פתוחה ונרחבת, פייסבוק הפכה גם למקום מקלט עבור קבוצות שנאה מאורגנות, קבוצות מאולתרות וסתם אנשים מן היישוב שהחליטו שדמות ציבורית (או השכן ממול) מעצבנת אותם.

 

הבעיה נוצרת כאשר מתרחשת הסתה מכוונת לפגיעה במושא השנאה. משתמשים שמוצאים הערות, קבוצות או תמונות כפוגעניות או מסיתות – יכולים לדווח עליהם להנהלת האתר. משתמשים שומרי חוק מדווחים בדרך כלל, על תכנים פוגעניים בצורה קיצונית - כמו למשל, פורנוגרפיית ילדים, קריאה מפורשת לפגיעה באזרח ישראלי או קבוצות גזעניות.

 

חשוב לציין כי מספר רב של קבוצות, פרופילים ותמונות מוסרים מפייסבוק מדי יום, אולם האחריות לדווח היא על המשתמשים ולא על האתר.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קבוצת השנאה. הגולשים תקפו את המייסד'
מומלצים