שתף קטע נבחר

 

גופת צד"לניקית שמתה בישראל הועברה ללבנון

דרך מעבר ראש הנקרה הועברה גופתה של חנה ג'לאד, שהלכה לעולמה בסוף השבוע. ילדיה, החיים בישראל, ליוו את גופתו למעבר הגבול, אך לא יגיעו להלוויה

הבקשה האחרונה תתקיים: גופתה של חנה ג'לאד, שהגיעה במאי 2000 עם משפחתה מדרום לבנון לישראל יחד עם בני משפחות אנשי צד"ל, הועברה הבוקר (יום ה') לקבורה במולדתה. ג'לאד (70) הלכה לעולמה בסוף השבוע, ועד הבוקר נותרה גופתה בבית החולים בנהריה.

 

כ-100 בני משפחה ואנשי צד"ל מנהריה ויישובי הסביבה, קיימו טקס פרידה במעבר ראש הנקרה, בסיומו הועבר ארונה של גל'אד לרכב של הצלב האדום הבינלאומי, בדרכו לכפר הולדתה בדרום לבנון.


מעבירים את הארון לאנשי הצלב האדום (צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

בעלה, בניה, בתה ונכדיה של חנה, התקשו לעצור את הדמעות וליוו את הארון עד השער של מעבר הגבול כשהם נושאים שיר תפילה חרישי לבושים בבגדים שחורים. בנה טנוס אמר: "הגשמנו את חלומה של אמא להיקבר בכפר הולדתה. אני מודה לכל מי שסייע לנו במשימה הלא פשוטה הזו. הלוואי ושיתוף פעולה בין הצדדים במקרים כאלה, יקדם בעתיד את השלום בין ישראל ללבנון".

 

את מסע הפרידה מהמנוחה הוביל כומר מהכניסה הנוצרית מארונית, בכפר גוש חלב שבגליל העליון. נציגי צה"ל והצלב האדום סייעו בהליך העברת הגופה ללבנון. סגן השר לפיתוח הנגב והגליל, איוב קרא, אמר: "החלום שלי הוא להפוך את המעברים בראש הנקרה ובשער פטמה במטולה לפעילים כדוגמת מעבר קונייטרה. אין סיבה שלא נעביר סחורות ונסייע במקרים הומניטאריים. אני מאמין שרק הלחץ הבינלאומי שיכנע את החיזבאללה להסיר את התנגדותו ולאפשר לחנה להיקבר בכפרה בלבנון. מדובר כאן בכבוד המת שנרמס במשך חמישה ימים.

 

הלבנונים הסכימו

מאז מותה פעלו ילדיה בניסיון להגשים את צוואתה להיקבר בכפר הולדתה הנוצרי עין-איבל. גורמי הביטחון בישראל, שקיבלו את הבקשה בסוף השבוע, החליטו לאשרה. צה"ל, בהנחיית הגורמים השונים, השלים את ההיערכות לאפשר את העברת הגופה ללבנון ותיאם זאת עם הצלב האדום.

 

בניה פנו לסגן השר קרא, בבקשה לסייע להם בתיאום העברת הגופה. אמש הגיעה תשובה חיובית מלבנון. קרא אמר אתמול: "ישראל פתחה את שעריה בעבר במקרים הומניטריים רבים, אך כאן נאלצנו להמתין זמן רב יחד עם המשפחה

האבלה עד לקבלת אישור מלבנון. לאחר שיחות עם נציג הצלב האדום התקבל עדכון על הסכמת הצד השני להעברת הגופה לקבורה בלבנון".

 

מי שעוד נרתם לסייע במהלך הימים האחרונים למשפחת ג'לאד הוא השר יוסי פלד, שמונה על-ידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לעסוק בין השאר בטיפול היומיומי באנשי צד"ל.

 

אבי ליכטר, ממשרדו של פלד, קיים שיחות עם אנשי הצלב האדום וגורמי צה"ל כדי לזרז את ההליכים הדרושים מצד ישראל כדי לקדם את מימוש בקשת המשפחה.

  

במקרה אחר, לפני כמה חודשים, אישרה סוריה להעביר מתחומה לישראל - בהסכמת צה"ל וגורמי הביטחון בישראל - את גופתו של ד"ר עפיף אעוור שעזב לסוריה. לאחר מות, ביקשו בני משפחתו, המתגוררים בצפון רמת הגולן, לקבור אותו בישראל. בסיוע סגן השר קרא, צה"ל, הצלב האדום ומשרד הפנים אושרה העברת הגופה לקבורה בארץ.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הארון במעבר הגבול
צילום: אבישג שאר-ישוב
רכב האו"ם חוצה את הגבול
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים