צפי ליום העצמאות: צריכת בשר בקר תעלה ב-15%
מנתוני ארגון מגדלי בקר לבשר עולה כי הצריכה הממוצעת לנפש בארץ עומדת על 14.5 ק"ג בשנה. הצריכה השנתית של כל אזרחי המדינה מסתכמת בכ-107 אלף טון
צריכת בשר בקר של אזרחי מדינת ישראל עומדת על כ-107 אלף טון בשר בשנה, כאשר ביום העצמאות עולה הצריכה הממוצעת ב-15% לעומת יום רגיל. כך עולה מנתונים שמפרסם אמב"ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) לקראת יום העצמאות.
מהנתונים עולה כי צריכת בשר בקר ממוצעת לנפש בארץ עומדת על 14.5 ק"ג בשר בשנה. בדרום אמריקה לשם השוואה, עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה. כן נמסר, כי 79% מהצרכנים בישראל רוכשים בשר בקר, כאשר 35% מהם צורכים בשר בקר טרי.
ענף הבקר לבשר מהווה 8% מסך ערך התפוקה החקלאית בישראל וגדל מידי שנה. הענף מתחלק למספר תחומים מנתוני אמב"ל עולה כי בענף הבקר לבשר במרעה מגדלים כ-50 אלף אמהות, ה"מייצרות" 30 אלף ראשי בקר לשיווק. ענף זה מניב כ- 210 מיליון שקל בשנה - עלייה של 29% בשנתיים האחרונות.
ענף עדר החלב (רפתות) כולל כ-50 אלף עגלים לשיווק, מהם מייצרים כ-20 אלף טון בשר. ענף זה מניב כ-290 מיליון שקל בשנה - עלייה של 30% בשנתיים האחרונות. הפרות הבוגרות (מענף החלב) מונות כ-35 אלף אמהות וענף זה מניב כ-150 מיליון שקל בשנה - עלייה של 54% בשנתיים האחרונות.
ענף העגלים מיבוא עומד על כ-80 אלף עגלים בשנה, ומניב כ-640 מיליון שקל בשנה - זינוק של 74% בשנתיים האחרונות. שוק הבשר בקר קפוא-מיובא עומד על 80 אלף טון ומניב כמיליארד שקלים בשנה.
"הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר באיכות בשר הבקר אותו הוא צורך. הצרכנים רוכשים יותר בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן, בשל איכות וטיב הבשר בהשוואה לבשר הבקר הקפוא המעובד. בנוסף אנו פועלים לאכיפת החוק שהתקבל בנושא איסור הזרקת מים לבשר מעל 10%", מסר חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל.
דיין מציע לרכוש בשר בקר טרי ברשתות השיווק המוכרות או הקצביות הידועות, ולחפש תווית בדיקה וטרינרית אצל הקצבים. פער המחירים בין בשר בקר טרי לקפוא עומד על כמעט 1.8 שקלים לק"ג.
דיין ממליץ "להתעניין במקורו של הבשר ולברר אם הבשר עבר תהליך הקפאה, מאחר שבשר שעבר תהליך הקפאה איננו נחשב כבר בשר טרי".
"סוג אחר של בשר הינו בשר מיושן - בשר בקר שעבר תהליך הבשלה של עד 21 יום בקירור בטמפרטורה של אפס עד 2מעלות צלסיוס. בתהליך זה מתפתחים אנזימים המפרקים את הרקמות הקשות, הבשר יהיה בעל צבע אדום וטעמו טוב יותר. כמו כן הוא יכיל פחות מים ויהיה רך יותר".