פריז: הפגנה לפני טקס בהשתתפות הנשיא פרס
פעילי שמאל קראו קריאות בגנות ישראל לפני טקס חנוכת טיילת על שמו של דוד בן גוריון. לדבריהם, פרס הוא ממשיכו של בן גוריון שאחראי לגירוש אלפי פלסטינים מאדמתם ב-48'
שוב מחאה נגד בכיר ישראלי בחו"ל: עשרות פעילי שמאל קיצוני הפגינו היום (ה') לפני פתיחת טקס החנוכה של טיילת על שמו של דוד בן גוריון בפריז. בטקס אמור לקחת חלק נשיא המדינה, שמעון פרס, המבקר בצרפת. המפגינים קראו קריאות בגנות ישראל וטענו כי ממשלת נתניהו ממשיכה במדיניות ההרג והנישול. כמה מהם טיפסו על שער הניצחון ותלו את דגל פלסטין.
ההפגנה נערכה שעה קלה לפני פתיחת הטקס על גדות נהר הסיין בפריז. המפגינים מחו על החלטת עיריית פריז להנציח את שמו של בן גוריון, משום שלטענתם הוא אחראי לגירושם של מאות אלפי פלסטינים מאדמתם ב-1948. הם קראו קריאות בגנות ישראל וטענו שישראל של היום, תחת הנהגתו של פרס - בן חסותו של בן גוריון - ממשיכה במדיניות ההרג והנישול.
ראובן גרון, ישראלי שעובד בפריז, סיפר ל-ynet כי "מספר אנשים עלו על השער הניצחון, והניפו את דגל פלסטין. זה עשה קצת מהומה, הגיעו שוטרים, ביקשו מהם לקפל את הדגל ולרדת". לדבריו, ארבעה מהם עוכבו לחקירה. "סך הכול הבחנתי בקבוצה של כ-10 מפגינים. העניין הסתיים לאחר כחצי שעה".
הדגל הפלסטיני על שער הניצחון בפריז (צילום: ראובן גרון)
האופוזיציה בעיריית פריז מוחה מזה שבועות על חוסר נכונותו של ראש העיר להנציח את שמו של יאסר ערפאת לצד שמו של בן גוריון.
ראש העיר פריז, ברטרן דה לה נואה, התייחס בנאומו בטקס למחלוקת שפרצה בעקבות ההחלטה ואמר שלא רק שאינו מתנצל, הוא מגן בתוקף על הלגיטימיות של ההחלטה וכך גם על הלגיטימיות של מדינת ישראל. "הנצחת שמו של בן גוריון היא כבוד לפריז".
הנשיא פרס הודה לעיריית פריז על הכבוד שחלקו לבן גוריון, אותו כינה "האיש הגדול ביותר שידענו". "הוא עמד בראשה של מדינה שלא נולד בה,
הנהיג כשלא היה בארצו, ניהל מלחמה לפני שהיה צבא וייסד אוניברסיטה לפני שהיו סטודנטים. אצל בן גוריון הדבר המציאותי ביותר היה החזון".
השבוע הגיע הנשיא פרס לביקור בן כמה ימים בצרפת במהלכו ערך פגישות עם הצמרת המדינית. אמש הוא נפגש עם שר החוץ ברנאר קושנר ושוחח איתו על קידום תהליך השלום עם הפלסטינים. הנשיא פרס אמר לקושנר כי הגיע לצרפת על-מנת לרתום אותה למאמצי השלום, והבטיח כי כל צמרת ההנהגה הישראלית מסכימה שפתרון של שתי מדינות לשני עמים הוא הפתרון הנכון.
Read this article in English