נמצאה גופה שלישית: "אי אפשר לצאת מהמאגר"
נמשתה גופתו של ראאד אבו אל-קיעאן, אב לשניים, בן דודם של הנערים שטבעו אתמול למוות במי מאגר יתיר שבדרום הר חברון. גם המחלצים סיפרו שלא הצליחו לצאת בלי חבלים: "הם כנראה החליקו על היריעות". קרוב משפחה: "רבים מכירים את הכניסה למאגר. עכשיו כולם שבורים ומבולבלים"
נווה המדבר הפסטורלי בדרום הר-חברון הפך ביממה האחרונה לזירת אסון - שלושה בני משפחה מצאו בו את מותם. מתנדבי יחידת הצוללנים של המשטרה איתרו הבוקר (שבת) את גופתו של ראאד אבו אל-קיעאן, בן 23 ואב לשניים מחורה, שטבע במאגר המים יתיר. אמבולנס מד"א העביר אותה לבית החולים סורוקה בבאר-שבע. אתמול טבעו למוות בני דודו, האחים עבד (17) ומחמוד (16) אבו אל-קיעאן.
גם הבוקר, מסביב למאגר התקבצו קרובי משפחתם של הטובעים וצפו במחלצים. את החילוץ ניהלו אנשי יחידת חילוץ ערד. דובר היחידה, קובי חבקין, סיפר כי מבדיקה ראשונית עולה כי השלושה החליקו על יריעות הפלסטיק מסביב למאגר. "כאשר היריעות רטובות, במיוחד כאשר מצטברת עליהן ירוקת מתחת למים, אי אפשר לצאת מהמאגר".
קרובי המשפחה התקבצו מסביב למאגר (צילום: הרצל יוסף)
לדבריו, "זה בלתי אפשרי לאדם לצאת ולטפס החוצה - גם האנשים שלנו שנכנסו פנימה והצוללנים של המשטרה לא היו מסוגלים לעלות בחזרה למעלה בלי עזרת חבלים".
החבר שהיה עם השלושה, שהזעיק אתמול ב-17:30 את כוחות ההצלה, סיפר כי אחד מהם ניסה להוציא מים מהמאגר, ואז נפל לתוכו. לדבריו, אחד משני הנותרים ניסה לסייע לו ונפל אף הוא, וגם השלישי שניסה להושיט יד לעזרה - נפל פנימה וטבע.
"הלך לעזור וטבע גם כן"
סאלם אבו אל-קיעאן, שאיבד את שני אחייניו, ראה גם אתמול וגם היום את גופותיהם נמשות מהמים. "המשפחה כולה באבל, כואב לנו שאיבדנו את שלושתם. מה כבר אפשר לומר? הם היו ילדים טובים, כולם אוהבים אותם. ילדים שרק לומדים, עובדים והולכים הביתה. כולם שבורים ומבולבלים".
הוא הוסיף שראאד היה נשוי, ושני ילדיו, בני שנתיים ושלושה חודשים, יישארו יתומים.
"קראו לו לסייע לשני בני דודיו שנכנסו פנימה, הוא הלך לעזור להם וטבע גם כן", אמר סאלם. לדבריו, מאגר יתיר הוא מקום שרבים מתושבי האזור נוהגים לרחוץ בו. "יש פתח וכולם יודעים את הדרך. אבל אין שם מציל או ביטחון. מה אפשר לעשות?".
לפי הקרן הקיימת לישראל, המאגר שבו על פי החשד טבעו השלושה מסוכן לרחצה, וסגור לכניסת מטיילים. שטח המאגר מגודר, ומוצב סביבו שילוט, אבל בפועל אין מניעה פיזית ממשית מהכניסה אליו. התופעה של מטיילים הנכנסים אליו איננה חדשה. מי המאגר, אגב, נועדו להשקיית מטעים ושטחים באזור הר חברון.