שתף קטע נבחר

 

הטרגדיה המשולשת במאגר יתיר: 'רצו מים למנגל'

יחיא אבו אל-קיעאן, שאחיו ושני בני-דודיו, טבעו במאגר יתיר בדרום הר-חברון, סיפר כי בני משפחתו טיילו באזור ועצרו לארוחת ערב. לדבריו, כשאחד מבני-דודיו ירד למאגר לשאוב מים כדי לכבות את האש במנגל, הוא טבע וכך גם השניים שניסו להצילו

הפיקניק המשפחתי הסתיים בטרגדיה כואבת: אחד מבני משפחת אבו אל-קיעאן מחורה, שטבע אתמול למוות יחד עם אחיו ובן-דודו במאגר יתיר שבדרום הר חברון, נכנס למאגר לשאוב מים כדי לכבות מנגל ואז טבע. השניים האחרים ניסו להצילו וגם הם טבעו למוות. כך סיפרו היום (שבת) בכאב בני משפחותיהם של שלושת הצעירים, שנמשו ללא רוח חיים מהמים - ראאד אבו אל-קיעאן, בן 23 ואב לשניים מחורה, ושני בני דודיו האחים עבד (17) ומחמוד (16)

 

יחיא אבו אל-קיעאן, היחיד שנכנס למאגר ושרד, לא הפסיק לבכות בזמן שחיבק את אלמנתו של ראאד. האשה, סונאי נמצאת בחודש החמישי להריונה. הוא סיפר כי בני משפחתו טיילו במקום, ועצרו לארוחת ערב ליד המאגר. לאחר שסיימו את הארוחה הם ביקשו לכבות את האש והגחלים עם מים.


החיפושים במאגר יתיר (צילום: הרצל יוסף)

 

אחד מהנערים שטבעו למוות הלך לקחת מים מהמאגר, אך החליק פנימה, ואחריו האח השני שניסה לחלץ אותו. "ראאד ראה אותם מרחוק. הוא רץ וניסה להציל אותם", סיפר יחיא. "הסתכלתי עליו רץ אליהם. הוא דיבר איתם וביקש שיטפסו למעלה. הוא נכנס פנימה ואני חושב שהוא פשוט איבד שליטה וטבע. אני נכנסתי פנימה אחריו, ניסיתי להביא את ראאד, אבל לא יכולתי. כמעט איבדתי שליטה וטבעתי. אחי הקטן הגיע לעזרתי והושיט לי צינור ומשה אותי מהמים. הם הלכו אחד אחרי השני כמו שרשרת". אשתו של ראאד, סונאי, סיפרה כי הוא היה בעל אוהב.

 

אוהל אבלים גדול הוקם בשכונה 10 בחורה, אליו הגיעו כל בני המשפחה. אביו של ראאד, שאהר, סיפר כי הוא היה בן בכור. "כולם אהבו אותו, הוא היה בחור רציני, אחראי, שאהב לפנק את אשתו והילדים. הוא לקח אותם לחורשה ביתיר לטייל ולעשות על האש. לאחר ששני האחים נכנסו פנימה, ראאד נכנס אחריהם, וכנראה ששניהם תפסו אותו והוא טבע יחד איתם".

 

גופותיהם של השלושה נשלחו למכון לרפואה משפטית

 באבו-כביר וכעת בני המשפחה ממתינים, שהגופות יוחזרו כדי להביאם לקבורה.  

 

לפי הקרן הקיימת לישראל, המאגר שבו על פי החשד טבעו השלושה מסוכן לרחצה, וסגור לכניסת מטיילים. שטח המאגר מגודר, ומוצב סביבו שילוט, אבל בפועל אין מניעה פיזית ממשית מהכניסה אליו. התופעה של מטיילים הנכנסים אליו איננה חדשה. מי המאגר, אגב, נועדו להשקיית מטעים ושטחים באזור הר חברון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
החיפושים ביום שישי
צילום: הרצל יוסף
ראאד אבו אל-קיעאן
באדיבות אתר panet.co.il
צילום רפרודוקציה : אתר פאנט
עבד אבו אל-קיעאן
צילום רפרודוקציה : אתר פאנט
צילום רפרודוקציה : אתר פאנט
מחמוד אבו אל-קיעאן
צילום רפרודוקציה : אתר פאנט
מומלצים