שתף קטע נבחר

 

לאן אנחנו מנווטים עם ה-GPS?

לרגל יום העצמאות בדקנו: לאן מנווטים הישראלים עם ה-GPS? מה הם היעדים הפופולרים? ומתי אנחנו יוצאים מהעבודה בסוף היום?

הישראלים אוהבים לנווט והרבה. שימו לב כשאתם נוסעים למצוא פינה למנגל, ועוצרים ברמזור אדום - לא נדיר לראות לאתר מסכים קטנים של אנשים שמנווטים בדרכם ליעד הבא שלהם - בפינה לידכם כנראה.

 

המהפכה הזאת מתחוללת בגלל שני גורמים מרכזים: הורדת המחירים של תוכנות הניווט והמכשירים בצורה דרסטית (היום ניתן למצוא מכשירים פשוטים גם ב-500 ש"ח), ושילוב ה-GPS במכשיר הסלולרי שלנו. בין אם מדובר בתוכנה עם מפות שמותקנת בטלפון, ובין אם זו תוכנה עם מפות מבוססות שרת (המצריכות חיבור אינטרנט) - הטלפון גם יודע לכוון אותנו.

 

לקראת חג העצמאות, החלטנו לבדוק מקרוב את התנהגות הנווט הסלולרי הישראלי, מתי אנחנו אוהבים לנווט? לאן בדיוק? ומה ההבדל בהרגלי הניווט בין אנשי עסקים לבין החבר'ה הצעירים.

 

לצורך הבדיקה השווינו דפוסי ניווט בשלושת החודשים האחרונים בקרב משתמשים בשני מכשירים מוכרים אך מאד שונים זה מזה – מכשירי הבלאקברי ו-Nokia E71 המשמשים בארץ בעיקר את הקהילה העסקית, ומכשיר האייפון. הנתונים באדיבות חברת טלמפ הישראלית העוסקת בפתרונות מיפוי, חיפוש וניווט למכשירי הסלולר בכל הרשתות.

 

קניון עזריאלי והכותל

רובנו מתלוננים תכופות על כך שלא קל להתמצא ברחובות תל אביב וירושלים, בייחוד אם אנחנו לא גרים בערים צפופות אלו. טענה זו מקבלת חיזוק מהעובדה שאלו שתי הערים המנווטות ביותר בישראל בכלל, גם בקרב משתמשי המכשירים שאנחנו בחנו.

 

מסתבר שככל שמדובר בערים צפופות יותר קיים קושי גדול יותר בניווט, בתל אביב - מרכז עזריאלי ובירושלים - הכותל המערבי מובילים את רשימת החיפושים בתוכנות הניווט.

 

מבלים עם האייפון 

בעוד שאחד הרחובות הפופולאריים ביותר לניווט על ידי המשתמשים העסקיים הוא רחוב הברזל ברמת החי"ל בתל אביב, מתחם הייטק ועסקים ידוע, משתמשי האייפון מעדיפים לנווט לרחובות אבן גבירול, הירקון ובן יהודה – אזורי בילוי מובהקים.

 

אנחנו אוהבים לעשות קניות. באמצע שבוע, בחגים וגם במוצאי שבת. מסתבר שהמנווט הסלולרי יודע להשתמש בתוכנת הניווט כדי להגיע לא רק לכתובות מדוייקות הידועות מראש, אלא גם לנקודות עניין כגון בתי עסק מסוגים שונים.

 

בעוד שנווטי האייפון מעדיפים לנווט לאיקאה, לקניונים ספציפיים ולסינמה סיטי,  

המשתמשים העסקיים מחפשים תחנות דלק בתדירות גבוהה, מסעדות וקניונים, אך ללא שמות ספציפיים - אולי כי העיקר הוא למצוא מה שצריך כמה שיותר מהר, על מנת לא לאחר לפגישה?

 

בניגוד לנווטי האייפון, משתמשי הבלאקברי וה-E71 מחפשים תדיר, לא עלינו, גם בתי קברות. יתכן כי הסיבה לכך נעוצה באפשרות שמדובר בשכבות גיל שונות בעלות צרכים שונים.

 

בורחים מוקדם מהמשרד, מבלים בלילה

האייפוניסטים מנווטים בסופ"ש וגם בלילה – כמעט 5% מהניווטים על האייפון מתבצעים בין השעות 12 בלילה ועד ארבע לפנות בוקר בלילות של חמישי, שישי ושבת, בהשוואה ל2% בממוצע באמצע שבוע. אצל הנווטים העסקיים אין הבדל בין אמצע לסוף השבוע. בלילה, ככל הנראה, תמצאו אותם ישנים.

 

ומה במשך היום? חלקנו משכימים קום ועולים על הכביש כבר החל מחמש לפנות בוקר, אבל רובנו על הכביש בין 08:00 ל-10:00 בבוקר. מתי חוזרים? הפתעה: מרביתנו בוחרים לעלות על הכביש, ככל הנראה חזרה הביתה, כבר בשעה 3 אחרי הצהריים (בתקווה שהבוס לא יגלה).

 

בשורה התחתונה, אנחנו כבר מזמן יודעים שהמכשיר הסלולרי הוא כלי עסקי מוהבק. באמצעות התונים שקיבלנו ניתן לראות באופן יוצא דופן עד כמה שונים דפוסי הניווט של משתמש עסקי למשתמש פרטי/צעיר, כמובן שיש שיוצאים מן הכלל.

 

אם יש לכם מכשיר צעיר ואופנתי - אתם כנראה זאת רוצים להרגיש צעירים, לבלות עד לשעות הקטנות, לחרוש את רחובות תל אביב, לרבוץ בקניונים ולהמנע מבתי קברות. חג עצמאות שמח ונסיעה בטוחה לכל בית ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאן אתם מנווטים?
צילום מסך
מומלצים