דווקא בניו יורק אוהבים אותנו
מסתבר שלא כולם נגדנו. קבלו את קבוצת אמני הרחוב Artists 4 Israel, שרגע לפני שהם מגיעים מניו יורק כדי לצבוע את ישראל בגרפיטי, הכינו במיוחד לגולשי ynet מתנה ליום העצמאות
חשבתם שאף אחד לא אוהב אותנו בעולם? שכולם רוצים ברעתנו? נכון שהתדמית של ישראל אולי לא בשיאה, אבל זה לא אומר שכולם נגדנו. קחו למשל את Artists 4 Israel - קבוצת אמני הרחוב הניו יורקית הפועלת באופן מוצהר לטובת ישראל ועובדת קשה בשביל לשפר את התדמית שלה.
הנה, תראו בעצמכם את המחווה היפה שעשו במיוחד ל-ynet באחת מסמטאות "התפוח הגדול" - ציור קיר לכבוד יום העצמאות ה-62 של המדינה.
קבוצת האמנים Artists 4 Israel - ארגון אמנים ניו יורקי ללא מטרות רווח ששם לו למטרה לקרב בין אמנים ישראלים לאמנים בכלל העולם - מורכבת ממספר אמנים, יהודים ולא יהודים, שמכסים את קירותיה של ניו יורק בציורי גרפיטי המביעים תמיכה בישראל באופן ברור וחד, ולא פעם מבטאים מסר מחאתי לרחוב האמריקני. ב-24 באפריל הם יגיעו לביקור בישראל - סוג של עליה לרגל עבורם. את הביקור "Paint Israel: Make Art, Not War" יזמו כדי להביא את בשורת הגרפיטי לאתרים שונים בארץ, ובהם גם שדרות וקרית גת.
בראש הקבוצה עומד קרייג דרשוביץ, בעליו היהודי של מגזין גרפיטי מחתרתי. הוא מתגאה בקעקועים הרבים שמכסים את גופו ובתשוקתו המוצהרת לישראל, שהביאה אותו ליוזמה זו. "האמנים מקווים ללמד את ילדי ישראל לצייר גרפיטי ולעזור להם, לא רק להשאיר חותם על חומות מקומיות, אלא לכתוב עתיד טוב יותר לאיזור", אומר דרשוביץ. "ביחד הם יהפכו את חורבות המלחמה - מקלטים, מגרשי משחקים הרוסים וחורבות בתים שהופצצו - ליצירות אמנות נמרצות של ביטוי ויצירתיות".
בין חברי הקבוצה אפשר למצוא גם את MED, בעליה של חנות קעקועים בברונקס, שידוע לא פחות בשל פעילותו רבת השנים כאמן גרפיטי. לא רבים יודעים שהוא יהודי והוא בטח לא ה"נייס ג'ואיש קיד" הטיפוסי. את בר המצווה שלו חגג במרכז לשיקום עבריינים צעירים ולפני גיל 13 היו ברזומה שלו מספר התקלויות עם המשטרה.
כאמור, בין חברי הקבוצה אפשר למצוא גם אמנים לא יהודים רבים. סי.ג'יי. ריילי ה-3 למשל שכל את בן דודו באסון התאומים ומאז פועל באופן נמרץ לטובת הקבוצה. שרה ברגה היא בתו של אמן ידוע ממסצ'וסטס והחלה את דרכה כאמנית רחוב עם איורים של גולדה מאיר שפיזרה ברחבי ניו יורק.
אבל הידוע מבין חברי הקבוצה הוא בכלל ממוצא מכסיקני. לאורך שנות השמונים החריב SUEWORKS את סמטאות ומנהרות הסאבוויי של ניו יורק בציורי הגרפיטי שלו. במהלך השנים צבר לעצמו שם בסצינת הגרפיטי וההחלטה שלו להצטרף לפעילות קבוצה התומכת באופן מוצהר בישראל, גררה עמה ביקורות רבות מחבריו בקהילה הלטינית והאפרו-אמריקנית, שאינם מבינים את המניע שלו.
- האמנים שהשתתפו במיזם המשותף ל-Artists 4 Israel ו-ynet: קרייג דרשוביץ, שרה ברגה, קלייר ריד, סי.ג'יי. ריילי, SUE WORKS, Cope 2, Base ו-Boots119.