תמונת הראי של פרויקט הולילנד
האחד מזדקר מהנוף בכיעור; האחר - משתלב בו ברגישות. האחד נגס בשטח טבע נדיר; האחר השתדל שלא להפר את סביבתו. האחד משוכלל אך זולל משאבים ואנרגיה; האחר משוכלל לא פחות, אך בעזרת הטבע דווקא חוסך במים וחשמל. מרכז המבקרים בגני רמת הנדיב הוא הבניין הראשון בישראל שנבנה על פי תקן הבנייה הירוקה המחמיר ביותר
בלב גני רמת הנדיב שליד זכרון יעקב, עומד כנראה המבנה "הירוק" ביותר בישראל. מבנה מרכז המבקרים של הגנים זכה בתקן הבנייה הירוקה הבינלאומי המחמיר ביותר - תקן LEED - והוא המבנה הראשון בישראל שזוכה בתקן זה.
לא מדובר בעוד טרנד חולף של מחבקי עצים. "בנייה ירוקה" (גם אם לא בתקן LEED המחמיר) היא האופן בו ייבנו בעתיד כל הבתים החדשים בישראל. בשלב ראשון מגבש משרד התשתיות הלאומיות תקנות חדשות שנוגעות לחיסכון באנרגיה במבנים חדשים, וכל מבנה חדש שייבנה בישראל יהיה חייב לעמוד בהן.
הרעיון המרכזי של בנייה ירוקה הוא ניסיון להפחית בהשפעה השלילית שיש למבנה על הסביבה והדיירים. כך למשל המבנה ברמות הנדיב חוסך בחשמל על ידי ניצול של פתחים שמאפשרים כניסת אור טבעי. גם הגינה שנשתלה על הגג מקררת את המבנה ומאפשרת לחסוך באנרגיה לקירור בקיץ. עוד בשלב הבנייה נעשה ניסיון לא לפגוע בטבע: המבנה הוקם תוך מאמץ שלא לפגוע בגנים שסביבו, וגם הסלעים שהוצאו מהקרקע כדי להניח את היסודות נוצלו במהלך הבנייה לחיזוק הקירות.