ניו יורק נרגעת: נמנעה שביתת שוערי הבניין
איום השביתה של 30 אלף שוערי בניין ואנשי תחזוקה ערער את השקט של מיליון תושבים בתפוח הגדול. אולם ברגע האחרון נמנע האסון של כל התושבים האמידים שרגילים שמישהו יפתח להם את הדלת, יזרוק את הזבל ויפעיל את המעלית
מיליון תושבים נושמים לרווחה: שוערי הבניינים בתפוח הגדול, שאיימו לשבות לראשונה מאז 1991, הגיעו הבוקר (ד') לפשרה עם בעלי הבניינים. ההודעה פורסמה בתום משא ומתן קדחנתי, שעורר דאגה גדולה בעיר.
עבודתם של השוערים ואנשי התחזוקה כוללת קבלת מבקרים ומשלוחים, הפעלת המעלית, ניקוי המסדרונות ובמקרים מסויימים גם הוצאת הכלב לטיול והרכבת רהיטים. אולם לדברי הקטור מטיאס, שעובד בבניין יוקרתי ליד נהר ההאדסון, העבודה לא מסתכמת בהיבטים הטכניים בלבד. "העבודה כוללת דיבור עם אנשים שמרגישים בודדים בעיר הגדולה", הוא מסביר, "בדרך הביתה, בעיקר בלילה, הם מספרים לי הכל".
הפעם האחרונה שבה שבתו השוערים הייתה לפני 19 שנים. "אנחנו לא רוצים לשבות, אבל ייתכן שנהיה חייבים", אמר סימוס מקורמיק, שוער בבניין באפר איסט סייד במנהטן שנאבק עם חבריו למקצוע על ביטוח בריאות, ימי ומחלה ושעות נוספות. "אחנו רק רוצים להתפרנס בכבוד".
תושבת העיר גייל סילברמן סיפרה כי בבניין שבו היא מתגוררת, הדיירים התבקשו להירשם לתורנויות בעמדות העבודה השונות - פתיחת הדלת, מיון דואר או איסוף זבל. "כולנו צריכים לתרום את חלקנו", הסבירה.
מריאן פניגר, תושבת האפר ווסט סייד, נזכרה בשביתה הקודמת ואמרה כי כלל לא היתה סיבה לדאגה. פניגר דווקא צידדה בבעלי הבניינים ואמרה
שהדרישות של העובדים אינן בלתי הגיונות, אולם "הטבות בריאותיות ומשכורות גבוהות יותר לא מתאימות לאיך שהכלכלה מתנהלת כרגע".
העיתון "ניו יורק טיימס" התייחס בהומור לכל הפרשה ופירסם בלוג תחת הכותרת "במקרה של שביתה, איך לפתוח את הדלתות". בבלוג נכתב כי ייתכן שזה נראה מאיים לאדם בלתי מנוסה, אבל "פתיחת דלת היא למעשה פעולה פשוטה". לעשירי מנהטן שבקרוב ייאלצו לעשות זאת בעצמם יש לעיתון עצה פשוטה - להתאמן.