שתף קטע נבחר

שוב: שבדיה ונורבגיה הורו לסגור המרחב האווירי

מיליוני נוסעים נשמו לרווחה כשהוסר העוצר האווירי באירופה, אולם ענן נוסף של אפר וולקני מאיסלנד עשה דרכו לסקנדינביה

שבדיה ונורבגיה החליטו הבוקר (ה') לסגור מחדש את המרחב האווירי שלהן. שתי המדינות הסבירו כי שינוי בכיוון הרוח גרם לענן חדש של אפר וולקני לעשות את דרכו לעבר סקנדינביה.

 

דובר רשות התעופה השבדית, ביורן סטנברג, אמר שהמרחב האווירי עדיין פתוח בבירה שטוקהולם. עם זאת, בערים אחרות בדרום המדינה, כמו מלמו גוטבורג, הוחלט להפסיק את תנועת המטוסים. הרשות הנורבגית מסרה כי תנועת המטוסים עדיין פועלת באוסלו, אבל לא במערב המדינה, כמו בערים סטבנגר וברגן.


בלונדון, בינתיים, אין שיבושים בטיסות (צילום: AP) 

 

אירופה היתה משותקת בשבוע האחרון בעקבות התפרצות הר הגעש אייפייליוקול באיסלנד. ענן של אפר וולקני שנפלט מההר התפזר ברחבי היבשת ומדינות רבות החליטו להשבית את תנועת המטוסים בשטחיהן, מחשש שחלקיקי האפר ייפגעו במנועי המטוסים.

 

העוצר האווירי הוסר רק אתמול אחרי שהאפר התפזר ואיפשר למטוסים לשוב לאוויר מבלי לסכן את שלום הנוסעים. אלפי טיסות המריאו ונוסעים שנתקעו ברחבי העולם הצליחו לשוב לבתיהם. עם זאת, חברות התעופה עדיין מתקשות לתת מענה למיליוני נוסעים, אחרי שבוע של השבתת הטיסות.

 

לא פחות מ-95 אלף טיסות בוטלו בשבוע האחרון וחברות התעופה עומדות בפני משימה קשה ביותר של ניוד רבבות תיירים ליעדיהם. על-פי הערכות, המבצע לפתיחת "פקק התיירים" ייקח ימים או במקרה הרע שבועות.

 

חזאים ומומחים לגיאולוגיה הזהירו כי ענן האפר אמנם התכווץ, אולם עדיין אין סיבה לאופטימיות. לדבריהם, היקף הפעילות הססמית בהר האיסלנדי נמצאת דווקא במגמת התגברות - דבר שמגביר את החשש מפני התפרצות של הר געש סמוך, ששמו "קטלה". מדובר בהר הנוהג להתפרץ בכל 80 שנה בממוצע והפעם האחרונה היתה ב-1918. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם יושבת? נמל התעופה באוסלו
צילום: רויטרס
מומלצים