הקפה כבר בפנים: מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס
מה קורה כשמערבבים קפה, שוקולד ואגוזים מקורמלים בתבנית קטנה? מקבלים עוגה אישית, מעוררת ומתוקה. קוראים לה מאפין
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
מאפין קפה ושוקולד צ'יפס
מתכון של רם ענתבי, השף הראשי של "קפה ג'ו"
המרכיבים:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר לבן
3 כפיות אבקת קפה אספרסו
3 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה
1 כוס חלב
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית אספרסו
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1/2 כוס ברס-אגוזי לוז מקורמלים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערת מיקסר את הסוכר והחמאה למרקם חלק ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השניה.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האספרסו, אבקת האפיה ומלח.
- מוסיפים לקערת המיקסר את התערובת היבשה והחלב לסירוגין, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס, הברס ואת תמצית האספרסו.
- משמנים תבנית שקעים למאפינס וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם.
- אופים כ-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים