המסחר בוול סטריט הסתיים בעליות שערים
למרות הורדת הדירוג של יוון - הבורסות באר"ב נגרו בעליות שערים. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.08%, מדד נאסד"ק עלה ב-0.58% ומדד S&P500 עלה ב-0.23%. איביי ירדה בכ-6% בעקבות תחזית מאכזבת
המדדים המובילים בוול סטריט סגרו אמש (ה') בעליות שערים, על אף הורדת הדירוג של יוון.
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.08% לרמה של 11,134.29 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.58% לרמה של 2,519.07 נקודות ומדד S&P500 עלה ב-0.23% לרמה של 1,208.67 נקודות.
מודיס חתכה אתמול את דירוג האשראי של יוון מרמה של A2 לרמה של A3 ואמרה, כי סביר להניח שהיא תוריד את הדירוג פעם נוספת אם ממשלת יוון לא תצליח להשיב את אמון המשקיעים. האג"ח היווניות לשנתיים העלו תשואה מעל 10% לראשונה מ-1999 והיורו נחלש לשפל של כשנה מול הדולר, שעלה מול סל המטבעות בעולם ב-0.5%.
מניות הטכנולוגיה, המהוות את הקבוצה הגדולה ביותר ב-S&P, עברו לעליה לאחר שפתחו באדום כתוצאה מתחזיות מאכזבות. עד כה 83% מהחברות ב-S&P דיווחו על תוצאות לרבעון הראשון שעלו על תחזיות האנליסטים, לפי בלומברג. אם זה יימשך כך, הרי שמדובר בשיא של 17 שנה.
מניות הפיננסים נסחרו על רקע התוכניות של אובמה לרגולציה למערכת הפיננסית, כפי שפירט אמש בנאומו בוול סטירט. על פי דוברו של אובמה המטרה של הנשיא היא למנוע החלטות מסוכנות של בנקים שיביאו לערעור היציבות של הכלכלה האמריקנית בעתיד.
הנאום של אובמה הגיע לאחר שפאנל של הסנאט אישר טיוטת חקיקה ראשונית אמש, כזאת שתאלץ את הבנקים המסחריים העוסקים בהלוואות להיפרד מפעילות הנגזרים שלהם. נזכיר כי רק בשבוע שעבר החליטה רשות ניירות ערך בארה"ב (SEC) לתבוע את גולדמן זאקס בגין הונאה של משקיעים.
הבורסות באירופה נסגרו בירידות שערים, לאחר שמוקדם יותר נסחרו המדדים המובילים בעליות. האיחוד האירופי פרסם אתמול הערכות על פיהן עמד הגירעון של ממשלת יוון על 13.6% מהתוצר בשנת 2009, גבוה מההערכות הקודמות. בנוסף מעריכים באיחוד האירופי כי הגירעון היווני עלול להגיע עד ל-14% מהתוצר השנה.
מאקרו
מדד המחירים ליצרן עלה במפתיע כתוצאה מהחורף הקר שניפח מעט את מחירי המזון וההתאוששות היחסית במחירי הדלק. המדד עלה ב-0.7% לאחר שנחלש ב-0.6% בפברואר. העליה למרץסהיתה מעבר לציפיות האנליסטים לצמיחה של 0.4%.
תביעות האבטלה הראשוניות בשבוע של ה-17 לאפריל היו נמוכות מהצפוי בקצב חודשי של 456 אלף בהמשך ל-484 אלף בשבוע הקודם. הממוצע של ארבעת השבועות האחרונים הסתכם ב-460 אלף תביעות.
מכירות הבתים הקיימים עלו כצפוי במרס אך עדיין משקפות קצב איטי בשוק הדיור ערב פקיעת הסבב השני של צעדי עידוד ממשלתייים לשוק הנדל"ן בסוף החודש. המכירות עלו ב-6.8% לקצב שנתי של 5.35 מיליון בפברואר לעומת צפי מעט נמוך יותר ל-5.25 מיליון מכירות.
עוד נתון משוק הדיור: מדד מחירי הבתים עבור משכנתאות בסבסוד ממשלתי נותר מתון למרות השיפור במכירות. המדד נחלש ב-0.2% בפברואר לאחר ירידה של 0.6% בחודש הקודם. על בסיס שנתי המדד ירד ב-3.4% בהשוואה לירידה של 3.2% בינואר.
מניות במרכז
קרדיט סוויס דיווח אתמול על רווח נקי של 2.06 מיליארד פרנק שוויצרי ברבעון הראשון של השנה עלייה של 2% לעומת אשתקד. לעומת זאת הסוחרים במניות הבנק באירופה העדיפו להתמקד בהכנסות הבנק ממסחר באג"ח, אלה עמדו על 2.66 מיליארד פרנק שוויצרי בלבד, נמוך ממתחריו האמריקאים.
נוקיה, היצרנית הגדולה בעולם של טלפונים סלולריים ומתחרתה של אפל בתחום הטלפונים החכמים הציגה ברבעון הראשון רווח נקי שתרם לעלייה של 349 מיליון יורו בהון בעלי המניות. מדובר ברווח נקי של 9 סנט למניה, עלייה לעומת רווח נקי של 122 מיליון יורו, או 3 סנט למניה בתקופה המקבילה אשתקד.
US איירווייז ויונייטד איירליינס סיימו את המגעים למיזוג ביניהן וכעת עומד על הפרק מיזוג בין קונטיננטל ליונייטד. למרות החבטה שספגו לאחרונה מהר הגעש באיסלנד, מניות התעופה קפצו בשנה החופלת בכ-34%.
פפסיקו, יצרנית המשקאות הקלים האמריקאית דיווחה אתמול על תוצאותיה לרבעון הראשון של 2010. החברה נועלת את הרבעון עם מכירות של 9.37 מיליארד דולר, עלייה של 13% לעומת אשתקד. הרווח הנקי זינק ב-26% ל-1.43 מיליארד דולר, או 89 סנט למניה, בהשוואה לרווח נקי של 1.14 מיליארד דולר, או 72 סנט למניה בשנה שעברה. האנליסטים, על פי הסקר של תומסון רויטרס ציפו לרווח נקי של 75 סנט למניה.
איביי דיווחה שלשום על גידול של 11% ברווחי הרבעון הראשון על רקע שיפור בעסקי הסחר לצד צמיחה בפעילות הפייפאל. החברה הרוויחה 398 מיליון דולר או 30 סנט למניה בהשוואה לרווח של 357 מיליון דולר או 28 סנט למניה. הרווח המתואם (non-GAAP), הסתכם ב-554 מיליון דולר או 42 סנט למניה. הכנסות החברה צמחו בכ-9% לרמה של 2.2 מיליארד דולר. בנטרול ההכנסות מסקייפ ברבעון המקביל, ההכנסות גדלו ב-18%. מניית החברה איבדה כ-5.7%.
CenturyTel הודיעה אתמול על רכישת Qwest תמורת 10.6 מיליארד דולר במניות ובכך היא תהפוך לספקית הטלפוניה המקומית השלישית בגודלה בארה"ב. CenturyTel תשלם 6 דולר למניה שמשקפים ל-Qwest פרמיה של 15% אך המניה עלתה היום בכ-5% בלבד.
מניית הניו יורק טיימס צללה למרות שהמו"ל הציג רווח נקי של קצת פחות מ-13 מיליון דולר לרבעון הראשון. המשקיעים התאכזבו מהמשך החולשה בפרסום שלא מפצה על קפיצה של 15.5% בהכנסות מהאינטרנט, שממשך להשתפר.
ישראליות בוול סטריט
מניית מלאנוקס זכתה אתמול להעלאת מחיר יעד ל-25 דולר מ-19 דולר למניה אך המלצת 'נייטרלי' מכלכלני קרדיט סוויס. היום פרסמה החברה את תוצאותיה לרבעון הראשון כשהיא מצפה להכנסות בטווח של 39-39.5 מיליון דולר ברבעון השני.