שתף קטע נבחר

 

אין סיכומים, נתניהו ומיטשל ייפגשו שוב ביום א'

ראש הממשלה והשליח האמריקני נועדו במשך יותר משעה ודיברו על הנעת התהליך המדיני. על רקע ההחלטה שהשניים יוועדו שוב, נראה שלא כל הנושאים לובנו ואין עדיין הסכמה מלאה. נתניהו ממתין עדיין לתשובות מהפלסטינים

ממשיך בסבב הפגישות - אך עדיין אין הסכמה: ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נועד בצהריים (יום ו') בלשכתו בירושלים עם השליח האמריקני למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל. השניים קבעו להיפגש שוב ביום ראשון, פגישה שלא היתה מתוכננת, כיוון שלא הגיעו לסיכומים ביניהם.

 

על רקע ההחלטה שהשניים יוועדו שוב, נראה שלא כל הנושאים לובנו ואין עדיין הסכמה מלאה. נתניהו מבקש לקבל עוד תשובות מהצד הפלסטיני, בטרם ניתן יהיה להגיע לסיכום.

  

השניים נועדו במשך יותר משעה ודיברו בעיקר על הנעת התהליך המדיני. בלשכת ראש הממשלה הגדירו את הפגישה כקונסטרוקטיבית וטובה. תחושה זו מצטרפת לאווירה האופטימית ששוררת בירושלים בעקבות הגעתו של מיטשל, לקראת אפשרות של פתיחת משא ומתן עקיף עם הפלסטינים בטווח הקרוב.  


"אווירה טובה". נתניהו ומיטשל (צילום: לע"מ)

 

הפגישה בין השניים נערכה בלשכת ראש הממשלה בירושלים, ונמשכה למעלה משעה. בפגישה השתתפו מן הצד הישראלי נציג ראש הממשלה לעניין הפלסטיני, עו"ד יצחק מולכו, והיועץ לביטחון לאומי וראש המועצה לביטחון לאומי, עוזי ארד. מהצד האמריקני השתתף עוזרו של מיטשל המוצב דרך קבע בארץ, דייויד הייל.

 

לפני הפגישה אמר נתניהו: "אני מצפה לעבוד איתך ועם הנשיא אובמה כדי לקדם את השלום. אנחנו רציניים לגבי זה. אנחנו יודעים שאתם רציניים. אנחנו מקווים שהפלסטינים יגיבו - אנו חייבים להניע את התהליך קדימה. אני מצפה לעבוד עם ממשל אובמה כדי לקדם את השלום". מיטשל אמר: "אני מצפה לעבוד עם ראש הממשלה נתניהו כדי להשיג את המטרה המשותפת שלנו של שלום כולל באזור".

 

מוקדם יותר נפגש מיטשל עם שר הביטחון, אהוד ברק, בקריה בתל-אביב ומאוחר יותר הוא עתיד להיפגש עם נשיא המדינה שמעון פרס והנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן.

 

אופטימיות בירושלים וברמאללה

לפני הפגישה עם ראש הממשלה, אמרו גורמים בירושלים כי הם אופטימיים באשר לאפשרות הכרזה על פתיחת שיחות הקרבה עם הפלסטינים. ההערכה היא, שאם לא יהיו תקלות, עשויה ההכרזה על תחילת השיחות להיעשות עוד במהלך ביקורו של מיטשל - עד יום ראשון.

 

על פי הערכת גורמים בירושלים, תספק ישראל שורת מחוות, ביניהן שחרור אסירים, הסרת מחסומים ונקודות ביקורת בשטחים, והעברת סמכויות ביטחוניות בשטחים מסויימים ביהודה ובשומרון.

 

גם ברשות מעריכים כי בימים הקרובים יוכרז על תחילת המו"מ. ברשות אמנם נזהרים מהפגנת אופטימיות לגבי סיכויי השיחות, אך אומרים כי הדרישות שהאמריקנים מעלים כלפי הצד הישראלי מעודדות מאות מבחינתם. "השאלה היא איך האמריקנים מתכוננים לכפות על הישראלים את יישום הדרישות האלה, מהו מנגנון הפיקוח, והאם המו"מ יגובה בלוח זמנים ברור שיכפו האמריקנים", אמר ל-ynet גורם פלסטיני בכיר.

 

לדבריו, הנשיא ברק אובמה דיבר כבר לפני כמה חודשים על הצורך להגיע

להסכם מדיני בתוך כשנתיים, וברשות מזכירים כי מאז עברו כמה חודשים טובים. בין הדרישות של האמריקנים מישראל, אותן מגדירים הפלסטינים "דרישות מעודדות": דיון רציני על העברת שטחים מאזורי B ו-C לשטחי A; מתן אפשרות לפלסטינים להפעיל תחנות משטרה באזורי B ו-C; הקלות משמעותיות ביותר על תנועת הפלסטינים בגדה; הסרה נרחבת של מחסומים; שחרור אסירים; מתן אפשרות לפלסטינים להפעיל את מוסדותיהם בירושלים, כמו האוריינט האוס, לשכת המסחר וגופים נוספים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו ומיטשל בירושלים
צילום: לע"מ
מומלצים