בקייב ויתר סופית: "לא אשוב לקירגיזסטן כנשיא"
הנשיא המודח, שמצא מקלט בבלארוס, טען כי רוסיה מילאה תפקיד במרידה שהובילה להדחתו, בגלל כעסה על כך שהאריך את הסכם החכרתו של בסיס אווירי במדינה לצבא ארה"ב
בקייב טען כי רוסיה מילאה תפקיד במרידה שהובילה להדחתו. לטענתו, הכעס הרוסי עליו נבע מכעס על החלטתו להאריך את הסכם החכרתו של בסיס אווירי במדינה לצבא ארצות-הברית. מדובר בבסיס האווירי "מנאס", שממנו ממריאות גיחות לאפגניסטן.
אין זה סוד שמוסקבה מעורבת עמוקות בענייניה של קירגיזסטן - כמו בעצם בכל מדינה שהייתה בעבר חלק מברית המועצות. "מדבדב ופוטין אמרו לי: 'למה אתה מתעקש על הבסיס הזה? זה מדאיג אותנו ולא מתאים לנו'", הסביר בקייב. "היחסים שלנועם רוסיה נפגעו בגלל הבסיס הזה".
יש לציין כי גם רוסיה, כמו ארה"ב, מחזיקה בסיס צבאי במדינה הענייה בת 5.3 מיליון התושבים. המנהיגה הזמנית של המדינה, רוזה אוטונבייבה, כבר הבהירה כי ההסכם עם ארה"ב לגבי הבסיס יישמר למרותה הפיכה.
תהיות לגבי התפקיד שמילאה רוסיה בהפיכה בקירגיזסטן הועלו כבר בשלב מוקדם, כשראש הממשלה הרוסי ולדימיר פוטין היה המנהיג הבינלאומי הראשון שהכיר בסמכותה של ממשלת המעבר, שעות ספורות לאחר שנטלה לידיה את סמכויות השלטון. הוא עצמו הכחיש כל מעורבות.