איראן ויתרה על חברות במועצת זכויות האדם
ארגוני זכויות אדם העריכו שהביקורת הגוברת על מצב זכויות האדם במדינה אילצה את טהרן לוותר על חלומה להצטרף למועצת האו"ם המפקחת על מצב זכויות האדם בעולם
איראן הסירה את בקשתה להצטרף כחברה במועצת זכויות האדם של האו"ם - כך אמרו אמש (יום ו') דיפלומטים באו"ם. לדבריהם, איראן הודיעה למשלחות מדינות אסיה באו"ם כי היא מוותרת על מועמדותה למושב במועצה, שבה חברות 47 מדינות. מועצת זכויות האדם מפקחת על מצב זכויות האדם במדינות העולם ובסיסה בז'נבה.
דיפלומט ממדינה מערבית אמר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי טהרן החליטה לפרוש מהתחרות על המושב במועצה לאחר שהתברר שאין לה סיכוי להבטיח מספר קולות שיאפשר את בחירתה, והעדיפה למנוע מעצמה את המבוכה. ההסבר האיראני הרשמי הוא שטהרן ויתרה על החברות "מתוך סולידריות" עם מדינות אחרות ב"קבוצת אסיה" באו"ם.
בארגון זכויות האדם "Human Rights Watch" העריכו שהביקורת הגוברת על איראן היא שאילצה אותה לוותר על שאיפתה לשבת במועצה. בכירה בארגון, פגי היקס, אמרה כי היא מברכת על "הגינוי העולמי הברור של המצב המזעזע של זכויות האדם באיראן". בחודש דצמבר 2009 גינתה העצרת הכללית של האו"ם את אלימות המשטר נגד המפגינים אחרי הבחירות.
עם פרישתה של איראן מהמרוץ, לא נותרו מושבים שכמה מדינות שונות מבקשות לקבל. ארבע המדינות האסייתיות שביקשו לקבל מושב במועצת זכויות האדם הן מלזיה, האיים המלדיביים, קטאר ותאילנד. משום שלמדינות אסיה מוקצים ארבעה מושבים, למעשה אין כל תחרות. העצרת הכללית תצביע בנושא ב-13 במאי.
בשנה שעברה, הצטרפה ארה"ב למועצת זכויות האדם, גוף שבעבר הוחרם על-ידי הממשל האמריקני, שראה בו פורום אנטי-ישראלי שאינו יוצא נגד משטרים טוטליטריים. עם כניסתו לתפקיד, הסביר הנשיא ברק אובמה כי הוא מאמין שיהיה נכון יותר לשנות את המועצה מבפנים, ולא להתנגד לה מבחוץ.