שתף קטע נבחר
 

תכירו: האיש שרוצה להכניס את ישראל לכושר

הוא בן 67, ולא נח לרגע אחד. אלן פישר, האיש שהקים לפני 30 שנה מכון כושר בלונדון בשם הולמס פלייס, ושכפל את ההצלחה במשך השנים לרשת בת 78 סניפים בשמונה מדינות, כולל ישראל, רוצה להגיע לכל אחד ואחד מכם, בעיקר אלו שלא מתאמנים באופן מסודר, ולהכניס אותם לכושר. והוא רואה בזה מעשה ציוני. ראיון

"המטרה שלי היא להכניס את ישראל לכושר", אומר אלן פישר, יו"ר מועצת המנהלים של רשת הולמס פלייס העולמית, "ואני רואה בזה מעשה ציוני".

 

כשפישר אומר שהוא רוצה להכניס את ישראל לכושר, הוא לא מתכוון למועדוני הכושר שבבעלותו, אלא למיזם החדש שהשיקה החודש הרשת שלו, שנקרא Holmes Place 2go, שהיא תוכנית אימונים ותזונה שמיועדת להמונים, אלו שלא פוקדים את מכוני הכושר.

 

"הנתונים מראים שרק 10 אחוזים מכלל האוכלוסייה הולכים למועדוני כושר", מסביר פישר, "הרוב בכלל לא מתעניין בזה. אנשים בעלי משקל עודף, שהכי צריכים את האימון, מתביישים להראות את הגוף שלהם במכון, לחלק אחר מנוי במכון פשוט יקר מדי. אבל מבדיקה שערכנו, רוב האנשים כן מודעים לעובדה שכושר הוא הכרחי לבריאותם. אז חלק גדול הולכים כל יום, אחרים רוכבים על אופניים או משחקים כדורסל וכדורגל. שאלנו עצמנו איך נמצא דרך למשוך אנשים לעשות פעילות גופנית מבלי שנצטרך לכבול אותם למקום פיזי, למכון כושר".

 

התשובה הגיעה מכיוונו של דויד טרנר, שותפו לעסקים של פישר: "רציתי לשדך טכנולוגיה לכושר, ליצור מכשיר וירטואלי שייתן לאנשים פידבק על הפעילויות שהם עושים, משהו לא מאיים, שכל אחד יוכל להפעיל לנהל לעצמו בקלות את מערך האימונים והתזונה האישיים שלו".

 

"אנחנו חיים בחברה תחרותית", מוסיף פישר, "כל אדם רוצה שישפטו אותו על-פי מידע קיים, אנשים מרגישים צורך לכמת את כל מה שהם עושים, למדוד הכל, והתוכנית החדשה נותנת מענה לכל הדברים האלו, כשכל אחד, ואני מתכוון כל אחד, אפילו סבתא בת 80, יכולים להבין איך הכל עובד".


גם בחופשה בישראל מוצאים זמן להתאמן. פישר (משמאל) ושותפו טרנר (צילום: דנה קופל)

 

במסגרת התוכנית החדשה שמציעה הרשת החל מהחודש, מקבלים המנויים החדשים מד צעדים אינטראקטיבי, שצמוד אליהם בכל שעות היממה, אפילו כשהם בבית. בסוף כל יום מחברים את המכשיר הזעיר לתוכנה והנתונים נרשמים בעמוד האישי של המנוי. לצד הפעילות הגופנית, מספקת התוכנית החדשה גם תוכנית תזונה אישית, מעקב קלורי אחרי הארוחות של המנוי ומפגשים אישיים חודשיים עם אנשי המקצוע של הרשת. "זה יהיה להיט", מבטיחים פישר וטרנר.

 

הנסיכה דיאנה ויו גראנט בהולמס פלייס לונדון

לא רבים יודעים שמאחורי רשת הולמס פלייס, שחולשת על 20% משוק מכוני הכושר בישראל עם 18 מועדונים ברחבי הארץ, בנוסף ל-60 מועדונים נוספים בעוד שבע מדינות ברחבי העולם, עומדים בעלים יהודים – אלן פישר (67) ודויד טרנר (64). ואל תיתנו לגילאים של שני האדונים הבריטים לבלבל אתכם. השניים אוכלים ונושמים ספורט וכושר מגיל צעיר, וב-30 השנים האחרונות הפכו את התחביב שלהם לעסקים.

 

"כל חיי עסקתי בכושר", מספר אלן פישר, "אבל המועדונים של התקופה ההיא היו עלובים, עם קירות מתקלפים ומכשירים ישנים. אמרתי לכמה חברים שהתאמנו איתי, בואו נשים כל אחד 10 אלפים פאונד ונפתח מקום כמו שצריך".

 

זה היה ב-1978. שנתיים אחר-כך ובהשקעה הרבה יותר יקרה מההערכה של פישר לחבריו, הוקם מועדון הכושר החדש בשכונת צ'לסי בלונדון. "לא ידענו איך לקרוא למקום", נזכר פישר בחיוך, "היו כל-כך הרבה רעיונות אבל פסלנו את כולם. בסוף, ממש מחוסר ברירה, החלטנו לקרוא למקום הולמס פלייס, פשוט כי הוא היה ממוקם ברחוב שנקרא בשם זה.

 

המקום הפך לשיחת העיר בלונדון של אז – בין המנויים הראשונים היו הנסיכה דיאנה, השחקן יו גראנט והדוגמנית קלאודיה פישר. תוך מספר שנים מנתה הרשת 13 מועדונים בלונדון בלבד. ב-'97 הונפקה הרשת בבורסה של לונדון ולפני 7 שנים נרכשה השליטה בהולמס פלייס העולמית על-ידי קרן הון סיכון בינלאומית. אבל לפני כשנתיים וחצי החליט פישר להחזיר את הבעלות הבלעדית לידיו ורכש מחדש את הרשת.

 

הסניף הראשון של הולמס פלייס בישראל הוקם ב-1999במגדלי עזריאלי בתל-אביב על-ידי בנו של פישר, יונתן שנשלח למשימה על-ידי אביו בתנאי אחד – שיישאר בישראל לפחות חמש שנים כדי לבסס את הסניף. פישר הצעיר התאהב בישראל והוא חי כאן עד היום. למעשה, משרדי החברה ברעננה חולשים על הרשת העולמית כולה.

 

דויד טרנר שותפו לרשת וחברו הטוב של אלן פישר, חבר להולמס פלייס לפני כארבע שנים. גם הוא בא מתחום הכושר – באנגליה הייתה בבעלותו רשת מועדוני כושר בשם LA Fitness, ובישראל היה הבעלים של אפגרייד בתל-אביב, שהפך להיות סניף של הולמס פלייס עם הצטרפותו של טרנר.

 

חי בולנדון, מת על ישראל

אני פוגש את השניים בבית הנופש של טרנר בישראל, דירת גן מעוצבת מול הים בהרצליה פיתוח. פישר מגיע באיחור של 10 דקות מבית הנופש שלו - במגדל אוקיאנוס במרינה של הרצליה, חמש דקות הליכה מבית שותפו לעסקים. יותר

משהם שותפים, השניים חברים טובים ומבלים בצוותא את החופשות המשפחתיות בישראל. "אנחנו מגיעים לכאן הרבה", אומר פישר, "מזג האוויר בלונדון הוא לא משהו, וכאן תמיד יש אווירה הרבה יותר טובה".

 

כשאני שואל אותם אם גם בגיל שלהם שומרים על כושר, בתזמון מדויק שניהם מוציאים מהכיס את מד הצעדים האישי שלהם ומתחילים להשוות נתונים. פישר מנצח. הלך 4,000 צעדים יותר מטרנר. אבל טרנר לא נשאר חייב וטוען שאתמול הלך יותר מפישר.

 

"הדבר הקטן הזה משנה את החיים שלך", אומר פישר, "פתאום אתה יותר מודע לצעדים שלך ורוצה להעלות את המספר כמה שיותר. אז כשאני מגיע לבניין עם מעלית, אני מחפש את המדרגות, ובמקום לקחת מונית בלונדון אני מעדיף ללכת ברגל. זה עובד".

 

- איפה הפעלתם את התוכנית הזו בעולם?

פישר: "היא פועלת באנגליה בהצלחה רבה, יש לנו שם כבר למעלה מ-25 אלף מנויים. למעשה, פרודנשל, חברת ביטוח החיים הגדולה ביותר שם נכנסה איתנו שותפה למיזם הבריטי ומציעה את הנחות בפרמיה ללקוחות שלה שמתברים לתוכנית. הם הבינו שכושר זו התרופה הכי זולה שקיימת היום ואם אנשים יהיו יותר פעילים הם יחיו יותר, ולזה כמובן יש השלכות כלכליות כשאתה עוסק בביטוח חיים. עכשיו גם התחלנו עם זה בארצות הברית וזה הולך נהדר".

 

- מה מאפיין את המתאמן הישראלי לעומת העולם?

פישר: "פה כולם בקיצוניות. מי שרציני באימונים שלו, עושה את זה מאוד ברצינות, מגיע כל יום למכון הכושר, אוכל נכון, אבל אלו שמאוכזבים מעצמם, עוזבים הכל ולא עושים כלום ומשום מה בישראל יש קבוצה גדולה מאוד של אנשים שלא מתאמנת ולא מזיזה את עצמה. התוכנית החדשה פונה בדיוק לאנשים האלו. חוץ מזה, הלקוח הישראלי תמיד רוצה הנחות, בעולם פחות רואים את זה".

 

- אולי כי מנוי לחדר כושר בישראל הוא לא זול במיוחד.

טרנר: "זה לא מדויק. מנוי של חודש למכון כושר שווה לארוחה זוגית אחת במסעדה. עכשיו אתה תגיד לי מה יותר מועיל – ארוחה אחת בחוץ או כושר למשך חודש שלם".

 

מנוי חודשי לתוכנית החדשה מתחיל ב-49 שקלים לתוכנית הבסיס ועד 169 שקלים לתוכנית במסלול האישי, שכוללת מפגשים חודשיים עם אנשי המקצוע של הרשת. מד הצעדים נמכר בנפרד (285 שקלים). אבל המנויים יכולים להגיע לעד 80% הנחה במחיר המנוי אם יעמדו ביעדים שהוצבו להם בתוכנית.

 

במקביל, נחתם בימים אלו הסכם שיתוף פעולה עם שירותי בריאות כללית, שיציעו את התוכנית לחברי הקופה בהנחה ניכרת.

 

- מה החזון שלכם בתחום הכושר?

טרנר: "להגיע לשיתופי פעולה אסטרטגיים עם חברות גדולות, קופות חולים, חברות ביטוח, שיכירו בעובדה שאימון גופני הוא חלק בלתי נפרד מהבריאות הכללית של הבן אדם. קופות החולים יכולות לחסוך הרבה מאוד כסף בטיפולים, השמנה היום נחשבת למחלה הגדולה ביותר שמשליכה על הרבה מאוד בעיות, שעולות כסף רב. גם לחברות הביטוח זה יכול לחסוך הרבה כסף.

 

פישר: "החלום שלי, יותר מאשר החזון – שהעיריות והרשויות המקומיות יעזרו לתושבים לעשות כושר ויציבו נגיד בכל תחנת אוטובוס שלטים שיראו את מספר הקילומטרים עד לתחנה הבאה, כדי שלאנשים יהיה הרבה יותר קל להחליט ללכת במקום לנסוע באוטובוס. כל אחד חייב להבין שהוא עצמו יכול ליצור את השינוי הגדול בגוף שלו, ועכשיו, עם השיטה שלנו, זה הרבה יותר קל וזול".

 

הכותב היה אורח בהשקת Holmes Place 2go בלונדון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"אנשים עם משקל עודף, שהכי צריכים להתאמן, לא מתקרבים למכון כושר". אלן פישר
צילום: דנה קופל
הגה את הרעיון. דויד טרנר
צילום: דנה קופל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים