לכו לישון: תנומה קצרה משפרת זיכרון
חוקרים בארצות הברית מצאו כי די בתנומה קצרה הכוללת חלומות, כדי לשפר את הזיכרון באופן משמעותי. החוקרים: החלימה יוצרת הקשרים עליהם לא חושבים בזמן העירות
גם אם אמרו לכם אחרת, היום כבר ברור שהגוף זוכר מחסור בשעות שינה וסופר לכם את המחסור הזה. מחקרים רבים הראו כי מחסור בשעות שינה פוגע בתפקוד המוחי והנפשי. עתה מגלה מחקר חדש כי די בתנומה קצרה בצהריים כדי לשפר את הזיכרון. התנאי הוא שהשינה הזו תכלול חלומות.
במהלך המחקר שפורסם בגליון האחרון של כתב העת Current Biology ביקשו החוקרים מ-99 תלמידי מכללה לשנן מבוך מורכב בו צפו על המחשב.
מה החלום הכי שכיח?
עובדות מדהימות על שינה
ד"ר איתי גל
המוח שלנו עובד בשינה יותר מאשר בעת צפייה בטלוויזיה, אדם ללא שינה צפוי למות בתוך 10 ימים, החלום הכי שכיח הוא טיסה והתרסקות. עובדות מרתקות על שינה. כתבה רביעית בסדרה
חמש שעות אחר כך שוב נתבקשו הסטודנטים להתמודד עם המבוך הוירטואלי. המחקר העלה כי אלה שחטפו תנומה במהלכה חלמו, תפקדו טוב יותר מאלה שנותרו ערים. אלה שחלמו במהלך התנומה הצליחו לתפקד בשיעור גבוה, עד פי 10 בהשוואה לסטודנטים שנותרו ערים.
החוקרים בדקו גם את הפעילות המוחית של הסטודנטים בזמן התנומה ומצאו כי השיפור בזיכרון מתרחש לא רק בשלב השינה העמוקה (הקרוי שלב תנודות העיניים המהירות - REM): די בחלימה כבר לאחר דקה מההירדמות, כדי לשפר את הזיכרון.
"כשאתה חולם המוח שלך מנסה ליצור הקשרים עליהם אנו לא חושבים בזמן העירות", אמר ד"ר רוברט סטיקגולד, ראש צוות החוקרים מהמרכז הרפואי בית ישראל בבוסטון מסצ'וסטס, "במהלך החלימה המוח מנסה להבין איזה מידע חשוב, ואיזה מידע חסר ערך אין צורך לאגור בזיכרון".
"אם אתם לומדים חומר מסובך, עשו את הדבר הבסיסי וקחו תנומה" אמר ד"ר סטיקגולד, "אם תחלמו על זה, ככל הנראה תצליחו לשפר את ביצועיכם. די בתנומה קצרה כדי לסייע לגיבוש החומר הלימודי בזיכרון ולשפר את ההבנה".
לישון. מספיק גם קצת כדי לשפר הזיכרון
צילום: index open
מומלצים