שתף קטע נבחר

 

צרפת: מוסלמים זועמים על קנס לנהגת עם רעלה

האשה המוסלמית כבר ערערה על הקנס, אך בעלה נחשד בפוליגמיה ובהונאת שירותי הרווחה. הקהילה המוסלמית ביקרה את "הניסיון השיטתי ליצור סטיגמות" הפוגע בערכי צרפת

הקהילה המוסלמית בצרפת זועמת על הקנס שניתן לנהגת רק משום שלבשה רעלה ועל יוזמה לשלול את אזרחותו של בעלה החשוד בפוליגמיה ובהונאה. מנהיג הימין הקיצוני, ז'אן-מרי לה פן, תמך ביוזמה, וקרא למקרה "שערוריה".

 

בסוף השבוע נחשף שצרפתיה בת 31, שזוהתה בשם "אן", נקנסה בתחילת החודש בעת שנהגה במכוניתה בעיר נאנט במערב המדינה. אן לבשה ניקאב, רעלה מוסלמית מסורתית החושפת רק את עיני האשה, ונקנסה בשל החובה על נהגים שלא להגביל את שדה ראייתם. אן ערערה על הקנס בטענה שהוא מפר את זכויות האזרח.  


זוג במוקד. אן ובעלה (צילום: AFP)

 

הפרסומים הציתו ויכוח ציבורי על זכותן של נשים מוסלמיות לעטות רעלות. אולם הדיון הוסט בעקבות קריאת שר הפנים, בריס אורטפה, לפתוח בחקירה נגד בעלה של אן, הנחקר בחשד לפוליגמיה ולהונאת שירות הרווחה. השר אורטפה אף איים לגרש את החשוד מצרפת ולשלול את אזרחותו.

 

הקהילה המוסלמית בצרפת הביעה מחאה על הצעד החריף. בכינוס שנערך במסגד בנאנט לאות הזדהות עם אן נאם גם פרופ' טארק רמדאן, מרצה ללימודי

איסלאם באוניברסיטת אוקספורד, שטען כי מדובר ב"בגידה בערכיה של צרפת". פרופ' רמדאן סיפר ליותר מ-1,000 נוכחים: "פוליגמיה מנוגדת לחוק, אבל ממתי מותר לשר לקבוע שזו סיבה לשלילת אזרחות?"

 

פרופ' רמדאן, יליד שוויץ המתגורר בבריטניה, שיבח את הקהילה המוסלמית על כך שלא נגררה ל"פרובוקציות" של הממשלה סביב נושא הרעלות. מוראד סנדי, בכיר במסגד ארהמה, אמר שהתקשורת מעניקה תשומת לב רבה מדי למקרה. "איננו רוצים ללבות את האש", אמר.

 

אולם לצד הרוח המפויסת במסגד אמהרה, ארגון-גג של מסגדי נאנט פרסם הודעה תקיפה יותר, שבה הביע דאגה "מהניסיון השיטתי ליצור סטיגמות, דבר הפוגע בערכי הרפובליקה. הארגון זועם על כך שהתקרית הפכה לדיון על האיסלאם".

 

מנהיג הימין לה פן ניצל את ההזדמנות כדי לשוב לתקוף את השפעת ההגירה המוסלמית על אופיה של צרפת. לה פן טען שזו "שערוריה" שאדם הנשוי

לארבע נשים יכול לקבל קצבאות משירותי הרווחה, ולכן הוא הביע תמיכה בשלילת אזרחותו.

 

ממשלתו של נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, צפויה להגיש בחודש הבא הצעת חוק האוסרת לבוש של רעלה מלאה במקומות ציבוריים. זאת, בניגוד להמלצותיה של ועדה שקבעה כי חקיקה כה גורפת עשויה להיות בעייתית מבחינה חוקית, ולכן המליצה על חוק "מעודן יותר" המתמקד במוסדות המדינה בלבד. סרקוזי הגן על ההחלטה באופן אישי, כשהוא טוען שרעלות כגון בורקה וניקאב, פוגעות בשוויון בין המינים ומשפילות את הנשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלב הסערה. אן
צילום: AFP
פרובוקציה. רמדאן
צילום: רויטרס
מומלצים