אובמה מזמין יזמים מוסלמים לארה"ב
נשיא ארה"ב, המארח כנס שנועד להעמיק את המעורבות האמריקנית בעולם המוסלמי, הכריז על "תוכנית החילופים": אנשי היי-טק אמריקנים ייצאו למדינות איסלמיות. הוא גם הדגיש שארה"ב לא תוותר על מאמציה לפתרון שתי המדינות
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, ממשיך בניסיונות ההתקרבות לעולם המוסלמי: בנאומו בכנס כלכלי לנציגי מדינות איסלמיות הנערך בוושינגטון הכריז הלילה (יום ג') על "תוכנית חילופים" עם מדינות מוסלמיות שונות, במסגרתה יגיעו לארצות הברית אנשי עסקים מוסלמים כדי ללמוד ולחלוק מניסיונם עם מקביליהם האמריקנים. הוא גם הזכיר שלא יוותר על הקמת מדינה פלסטינית.
אובמה מארח "ועידה נשיאותית ליזמות" שתימשך גם היום, ובה מתכנסים כ-250 יזמים מצליחים בתחומי העסקים והחברה מיותר מ-50 מדינות שונות, רובן בעלות רוב מוסלמי. לדברי הנשיא האמריקני, יוזמת החילופים תאפשר לאנשי העסקים מוסלמים וליזמים חברתיים להגיע לארצות הברית, בעוד אנשי היי-טק אמריקנים ייסעו למזרח התיכון, לטורקיה ולמדינות שונות באסיה כדי להעביר ליזמים המקומיים חלק מהידע הטכנולוגי האמריקני.
אובמה הוסיף שהתוכנית תאפשר לנשים מוסלמיות העובדות בתחומי הטכנולוגיה השונים להשתלם ולהתמחות בארצות הברית. הוא אף הודיע כי הוועידה, שנערכה לראשונה בוושינגטון, תהפוך למסורת ותיערך בשנה הבאה בטורקיה.
בדבריו שזכו לתשואות, הנשיא ציין ש"אני אומר זאת הערב שוב - למרות המכשולים הבלתי נמנעים, כל עוד אני הנשיא, ארצות הברית לעולם לא תיסוג ממאמציה לפתרון של שתי מדינות, שמבטיח את הזכויות והביטחון של הישראלים והפלסטינים".
לא מוזמנים "רגילים"
הוועידה, שנועדה למסד קשרים עסקיים וחברתיים עם מדינות האיסלם, מכנסת יחד ערב-רב של אנשים, בני 20-79, "כולם,
החל מהקהל של דאבוס (הפורום הכלכלי העולמי) וכלה באנשים שבדרך כלל לא מוזמנים למקומות כאלה", כפי שהגדיר זאת בכיר בממשל.
בפאנלים השונים של הכנס ישתתפו כמה מהשרים הבכירים בממשל, בהם מזכירת המדינה, הילרי קלינטון. לצדם ישתתפו כמה אישים בולטים מהמזגר העסקי הפרטי, כגון מנכ"ל "יאהו", ובעלי בנקים ערביים. בהבאת כל אלה לדיונים משותפים, מקווים מארגני הכנס לתרום לפיתוח העולם המוסלמי. דגש רב ניתן גם על יוזמות חברתיות, ובייחוד על יצירת מקומות עבודה לאנשים צעירים, המהווים רוב גדול בעולם המוסלמי.