שתף קטע נבחר
 

שחיתות בקלי-קלות: טארט קרים צ'יז

אף אחד לא יאמין שזה כל כך פשוט: השף עמיר לוליאן מציע לכם מתכון לעוגת גבינה בסגנון ניו יורקי על בסיס של עוגיות חמאה - בלי להכין בצק, בלי להקציף שמנת מתוקה ובלי להפריד ביצים

טארט קרים צ'יז

מתכון של השף-קונדיטור עמיר לוליאן, "ליליות Bakery"

 

המרכיבים (לתבנית בגודל 20X20):

הקלתית:

1 כוס עוגיות חמאה פשוטות (כ-200 גרם)

20 גרם מרגרינה רכה

המלית:

300 גרם גבינת שמנת 30%

150 גרם שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

הציפוי:

150 גרם שמנת חמוצה

1 כף סוכר

אפשרויות לעיטור: פלחי תותים, פרוסות שוקולד לבן, שבבי עוגיות ועוד


(צילום: דניאל לילה) 

 

אופן ההכנה: 

  1. הקלתית: טוחנים את עוגיות החמאה עם המרגרינה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתחתית התבנית.
  2. המילוי: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים את התערובת על הקלתית.
  3. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות. מוציאים את העוגה אחרי 20 דקות גם אם המילוי נראה רך ובהיר.
  4. הציפוי: מערבבים את כף הסוכר יחד עם השמנת החמוצה ומורחים על הטארט בעוד חם. מכניסים בחזרה לתנור ל-5 דקות אפייה נוספות, עד שהציפוי מתייצב.
  5. מוציאים מהתנור, ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר. שומרים בקירור, אך מומלץ להגיש ולאכול בטמפרטורת החדר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים