שחיתות בקלי-קלות: טארט קרים צ'יז
אף אחד לא יאמין שזה כל כך פשוט: השף עמיר לוליאן מציע לכם מתכון לעוגת גבינה בסגנון ניו יורקי על בסיס של עוגיות חמאה - בלי להכין בצק, בלי להקציף שמנת מתוקה ובלי להפריד ביצים
טארט קרים צ'יז
מתכון של השף-קונדיטור עמיר לוליאן, "ליליות Bakery"
המרכיבים (לתבנית בגודל 20X20):
הקלתית:
1 כוס עוגיות חמאה פשוטות (כ-200 גרם)
20 גרם מרגרינה רכה
המלית:
300 גרם גבינת שמנת 30%
150 גרם שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
הציפוי:
150 גרם שמנת חמוצה
1 כף סוכר
אפשרויות לעיטור: פלחי תותים, פרוסות שוקולד לבן, שבבי עוגיות ועוד
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
- הקלתית: טוחנים את עוגיות החמאה עם המרגרינה עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים את התערובת בתחתית התבנית.
- המילוי: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת עיסה חלקה. יוצקים את התערובת על הקלתית.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-150 מעלות. מוציאים את העוגה אחרי 20 דקות גם אם המילוי נראה רך ובהיר.
- הציפוי: מערבבים את כף הסוכר יחד עם השמנת החמוצה ומורחים על הטארט בעוד חם. מכניסים בחזרה לתנור ל-5 דקות אפייה נוספות, עד שהציפוי מתייצב.
- מוציאים מהתנור, ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר. שומרים בקירור, אך מומלץ להגיש ולאכול בטמפרטורת החדר.
צילום: index open
מומלצים