שתף קטע נבחר

יש דבר כזה: חתונה ירוקה

עונת החתונות בפתח, והיא כרוכה במסע קניות אינסופי ולא פעם בפגיעה בסביבה. מתברר שאפשר גם אחרת - וזה לא אומר שצריך להפיק חתונה עם שלושה אורחים על צלע הר וכיבוד שכולל מי מעיין מקומי וסלט סרפדים. עם קצת חשיבה יצירתית ומודעות זו בהחלט יכולה להיות חתונת חלומות

במחוזות אחרים בעולם, שבהם "השוק הירוק" גדול מזה שבישראל, היצירתיות בתחום "החתונות הירוקות" משגשגת. קרן שקד סגל, עורכת אתר "מתחתנים‭,"‬ עוקבת אחר ההתרחשויות הללו ומספרת מה קיים כבר בחו"ל וטרם הגיע אלינו.

 

"בארה"ב יש רמות שונות של ירוק - יש את המשוגעים לדבר שיקנו תכשיטים מאבנים יקרות ממוחזרות, כדי לא להגדיל את כריית המחצבים בכדור הארץ, אחרים יסתפקו בהזמנות מבד, מצמח ואפילו מבצק סוכר או שוקולד, כדי למנוע כריתת יערות. גם קישוטים מסוכר זוכים להצלחה גדולה בחתונות ירוקות, שכן הם נמסים אחר כך ולא מכבידים על ערימות האשפה‭."‬  

 

המגזין המדעי ‭"Science"‬ מציע כמה דרכים לחתונה ירוקה יותר. אתר "מתחתנים" עשה להן עלייה והתאמה לטקסי הנישואים שלנו:

 

  • הזמנה להתחשבות בסביבה: כשאתם בוחרים נייר להזמנות, חפשו נייר ממוחזר. שקלו את האפשרות להמיר לפחות חלק מההזמנות המודפסות להזמנות בדואר אלקטרוני. להזמנה אלקטרונית אפשר לצרף הסבר קצר בנוסח: "אנחנו חוסכים בנייר כדי שיישארו יערות לטייל בהם עם הילדים שלנו‭."‬

 

  •  לכו על וינטאג‭:'‬ אפשרות סטייליסטית לבחירת שמלה ותכשיטים לכלה, ואולי גם לחתן, היא להשתמש בפריטי וינטאג' משפחתיים או שנקנו מיד שנייה. כך תוכלו להפיח חיים בתכשיטים ובבגדים מדורות קודמים ולהתהדר בסגנון ייחודי. אתרי יד שנייה באינטרנט מלאים בהצעות כאלה.

 

  • השאירו את הפרחים באדמה: אמנם זרי פרחים הופכים לזבל אורגני מתכלה, אבל אם רוצים לחסוך באשפה, כדאי להמיר אותם בעציצים, שאותם האורחים יוכלו לקחת הביתה לאחר האירוע.

 

  • חסכו בדלק: ההכנות לחתונה, כמו גם הגעת האורחים אליה, כרוכות בהרבה נסיעות, כלומר המון דלק שרוף שמתפזר באוויר. נסו לתכנן את ימי הסידורים כך שיהיו מרוכזים ומצומצמי קילומטראז‭.'‬ הדבר כמובן יחסוך בדלק, סעיף שנשכח בתקציב החתונה. מומלץ לבחור במקום שיהיה קרוב לרוב האורחים כדי לקצר את משך הנסיעה.

 

  • הפכו את התפריט ל"קליל" יותר: מומלץ לבחור קייטרינג ששם דגש על סלטים ומאכלי ירקות יותר מאשר על בשרים - תעשיית הבשר היא מהגורמים המזהמים ביותר בעולם. כך תרוויחו אורחים קלילים שיפזזו במרץ רב יותר על הרחבה במקום לשקוע בכיסא. הימנעו גם משימוש במוצרים חד-פעמיים.

 

  • הנמיכו ווליום: גם רעש הוא מפגע סביבתי - חשבו על הרעש שמייצרים רמקולים רועמים ומופעי זיקוקים.

 

  • חפשו גן ירוק: תנו עדיפות לגן אירועים שמתחשב בסביבה: מפריד אשפה, משקה את הצמחייה בחסכנות, תורם עודפי מזון ומעסיק את עובדיו בתנאים הוגנים.

 

  • תרמו את המזון: בארץ פועלים גופים שאוספים עודפי מזון מאירועים ומעבירים אותם לנזקקים. "משולחן לשולחן‭,"‬ לדוגמה, מפעיל מתנדבים המגיעים בסיום האירוע לאסוף את עודפי המזון. פרטים באתר: ‭.www.t2t.org.il‬ 

 

הטור התפרסם במוסף "זמנים בריאים" של ידיעות אחרונות
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים